Poleg Maribora smo danes z drugim očesom pogledovali še na nekaj preostalih evropskih zelenic, kajti nocoj so bili na delu štirje slovenski reprezentanti, ki igrajo v tujini. Že pozno popoldne po našem času je igral Salzburg Kevina Kampla, kasneje pa še Standard Martina Milca in Ludogorets Romana Bezjaka, ki je igral proti Ilićevem Partizanu. Nekoliko je presenetil poraz Salzburga v Azerbajdžan, pri tamkajšnjem Karabathu. Bezjak in Ilić sta si stala nasproti in remizirala, Martin Milec pa je dobil nekaj minut za dokazovanje ob remiju Standarda proti Panathinaikosu.


Za ekipo Kevina Kampla se je začelo kot v nočni mori. Že v drugi minuti so namreč nogometaši iz Agdana prišli do vodstva, ko je zadel Danilo Leandro Dias. Stvari so se za Avstrijce še poslabšale v 35. minuti, ko je neposredni rdeči karton dobil Christian Schwegler. Toda številčna premoč domačih igralcev ni trajala dolgo, saj smo samo sedem minut kasneje videli še rdeči karton Admira Telija, kar je Salzburgu dalo nekaj dodatne moči in v 77. minuti so prišli do zlata vrednega zadetka v gosteh, v polno je meril Jonathan Soriano. Zaključek tekme je bil izjemno napet, najprej so domači prišli do novega zadetka prek Reynalda, isti igralec pa je v 88. minuti, torej le nekaj sekund po doseženem zadetku, prejel rdeči karton in tako so nogometaši Karabatha tekmo končali samo z devetimi igralci. Kevin Kampl je odigral celotnih devetdeset minut, igral je na desnem krilu in znova prikazal solidno predstavo, ki pa jo je malce pokvaril rumeni karton v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Celotno tekmo je odigral tudi Roman Bezjak, ki pa se tokrat ni uspel vpisati med strelce. Ob remiju brez zadetkov je za Ludogorets proti beograjskemu Partizanu odigral celotno tekmo in, tako kot Kevin Kampl, dobil rumeni karton. Branko Ilić tokrat ni igral.

Martin Milec je tekmo Standarda proti Panathinaikos  začel na klopi, v igro pa vstopil v 88. minuti in ni imel dovolj časa, da bi storil kaj konkretnega. Tudi ta tekma se je končala brez zadetkov in odločitev bo padla na povratnem obračunu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani do remija na Rujevici

Tudi v Celju so prost vikend zaradi reprezentančne pavze izkoristili za pripravljalno tekm…