Futsal reprezentanca Slovenije je v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila prav naša država, včeraj odigrala prvo od treh prijateljskih tekem z Japonsko. Slovenci so bili v Kidričevem boljši s 5:2.


Varovanci selektorja Dobovičnika so prvi polčas z gibljivimi Japonci dobili z 2:0, po tem ko je mrežo Azijcev že v uvodnih minuti po podaji Osredkarja načel Kristjan Čujec. Zatem so bili nevarni tudi Japonci, a so Slovenci v deveti minuti zadeli še drugič, v polno je meril Matej Fideršek. Na drugi strani je znižanje slovenske prednosti preprečil Tilen Štendler, ki pa je z izbijanjem na gol črti preprečil zadetek. Le-tega so se Japonci razveselili v četrti minuti nadaljevanja, ko je bil natančen Shimizu. A sledil je hiter odgovor Slovencev. Po podaji Čujca je v 27. minuti prvič zadel Rok Mordej, ki je z drugim golom v 32. minuti tudi postavil izid srečanja. A še prej je Japonska v prišla do znižanja zaostanka, a je za dva zadetka prednosti hitro zadel Alen Fetić, ki je pred tekmo iz rok Vlada Močnika, predsednika KMN pri NZS, prejel tudi priznanje za najboljšega igralca v minulem letu.

Selektor Dobovičnik je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev, za spletno stran NZS je tako dejal, da je bila tekma ena boljših v zadnjem času: “Dolgo časa že nismo odigrali take tekme. Bila je ena boljših v zadnjem času. Vse je bilo po pričakovanju. Zoperstavili smo se izvrstni Japonski. Reprezentanca pa je odgovorila kvalitetno, tako v obrambi kot v napadu smo reagirali zelo dobro in parirali gostom, ki so bili zelo gibljivi. Zelo sem zadovoljen. Sedaj pa je pomembno, kako bomo odigrali jutri in v četrtek.”

Slovenci bodo danes Japonce gostili v Velenju, v četrtek pa v Laškem, sredo pa bodo izkoristili za odkritje odštevalnika do pričetka prvenstva, saj nas bo jutri do otvoritve turnirja ločilo še točno 300 dni.

SLOVENIJA – JAPONSKA 5:2
Čujec (1′), Fideršek (9′), Mordej (27′, 32′), Fetić (31′); Shimizu (25′), Murota (30′)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenija s točko proti Kazahstanu do elitnega dela kvalifikacij za SP

Slovenska futsal reprezentanca si je v Mariboru z delitvijo točk na zadnji tekmi proti Kaz…