Bitka za tretje mesto ni dala zmagovalca. Žan Žužek je s prvoligaškim prvencem v 88. minuti preprečil (nezasluženi) poraz Domžal, ki so na prvoligaški lestvici ostale pred Gorico. Sinje-modri so po avtogolu Gabra Dobrovoljca vodili večji del srečanja, a so bili skozi dvoboj v podrejeni vlogi. Remi na Ptuju je priložnost ponudil tudi Celjanom, ki se lahko z večernim presenečenjem na Ptuju še vključijo v borbo za Evropo.


Na odlično pripravljeni zelenici Mestnega stadiona Ptuj so v srečanje bolje krenili domžalski igralci. Prvi resni strel je z roba kazenskega prostora sprožil Repas, a je žoga le za las zletela mimo desne vratnice vratarja Sorčana. Goričani so po prvem pravem prečkanju polovice igrišča tudi zadeli. Kapić je izvedel prosti strel in poslal predložek v kazenski prostor, kjer je nespretno posredoval Dobrovoljc in zatresel lastno mrežo. Po nesrečnem golu so Domžale nadaljevale s premočjo. V 18. minuti so bili blizu zadetka, ko se je Franjić po rahlem oklevanju končno odločil za strel, a je z roba kazenskega prostora zadel le levo vratnico, od katere se je žoga dobila v gol avt. Domžalčani so vedno bolj pritiskali na gostujoča vrata in si v razmaku le nekaj minut pripravili kup konkretnih priložnosti. Nevarni, a premalo natančni so bili predvsem iz prekinitev. Najprej v 32., nato pa še v 39. minuti sta Brachi in Franjić, oba iz prostega strela na robu kazenskega prostora, nastreljala prečnik. Ob tem sta še vsak po enkrat le za las zgrešila vrata. V 43. minuti so v enem redkih proti napadov zapretili Goričani, a je Dobrovoljc še pravočasno blokiral strel Filipoviću. Pred koncem prvega polčasa so Domžalčani zapretili še enkrat. Znova sta se v osrednji vlogi znašla danes izredno nevarna Brachi in Franjić. Prvi je pobegnil po desni strani, poslal žogo pred goriška vrata, kjer je bil najvišji Franjić, a je žogo znova poslal tik ob vratnici v gol avt.

V nadaljevanju smo videli podoben potek srečanja, Domžale so še naprej napadale in bile več pri žogi, a so bili ti napadi bolj kot ne jalovi. Goričani so se v obrambi dobro postavili in so vse nevarne poizkuse Domžal še pravočasno ustavljali. Šele v 66. minuti smo tako videli prvi ‘resnejši’ poskus na strani Domžal, a je strel oziroma predložek Brachija zletel tik nad prečnikom Sorčana. Šele proti koncu srečanja so Domžalčani ‘prebudili’ in pokazali več življenja v igri. V 83. minuti je Žužek z glavo sprožil tik ob vratnici. Le štiri minute kasneje je taisti igralec imel popravni izpit in ga tudi uspešno zaključil. Prosti strel je znova izvajal Brachi, njegovo podajo pa je v gol pretvoril že omenjeni Žužek in Domžalčani so se veselili (zasluženega) izenačenja. Pri neodločenem rezultatu je tudi ostalo, tako da ekipi še naprej ostajata v razmaku le ene točke. Kot zanimivost naj še povemo, da si je današnje srečanje na Mestnem stadionu na Ptuju ogledal tudi slovenski selektor Srečko Katanec.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…