V Biljah, nedaleč od Nove Gorice, se jutri znova obeta pravi nogometni praznik. Na že sedmem nogometnem spektaklu, ki vse od leta 2010 poteka pod pokroviteljstvom Valterja Birse in Tima Matavža, se bodo znova zbrali številni znani Slovenci. Tako kot vselej doslej, bo šlo tudi tokrat za dobrodelen dogodek, ki bo imel tokrat še dodaten pomen, saj ND Bilje praznujejo 70 let delovanja.


“Nogometno društvo Bilje si je posebno mesto v slovenskem športu izborilo z nogometno šolo za mlade nogometaše. Številni nogometaši, ki so prve korake naredili prav na igrišču v Biljah, so našli svoja mesta v številnih prvoligaških klubih, tudi tujih, nekateri med njimi so tudi člani slovenske nogometne reprezentance. Najbolj prepoznavna med njimi sta zagotovo Valter Birsa in Tim Matavž, saj po njiju nogometna šola v Biljah nosi tudi ime, od letošnje sezone dalje pa je zagotovo vse bolj prepoznaven tudi Miha Zajc,” so Primorci zapisali v vabilu na tekmo, izkupiček od katere bo šel na račun Andreja Krivca, o katerem smo že pisali tudi na SNPortalu.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/andrej.krivec/videos/10157011682205521/” width=”660″ height=”480″ onlyvideo=”1″]

Za nekdanjega nogometaša, ki po hudi poškodbi hrbtenjače svojo voljo do življenja dokazuje vsak dan, so se pred tedni že potili nekdanji soigralci v dresu Gorice, ko so v novogoriškem Športnem parku zbrali kar deset tisoč evrov. Častni pokrovitelj dogodka v Biljah je predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, svoj delež pri samem dogodku bo dodala tudi Nogometna zveza Slovenije, svojo udeležbo pa so že potrdili številni gostje, med drugimi tudi skakalni as Peter Prevc, ob njem pa tudi Milenko Ačimović, Tonči Žlogar, Žan Košir, Robert Kranjec, Domen Prevc, Miran Stanovnik ter drugi znani Slovenci iz športa in zabave.

Lansko tekmo si je ogledalo več kot štiri tisoč ljudi, letos pa organizatorji pričakujejo še boljši obisk, vsi obiskovalci pa bodo s prostovoljnimi prispevki prispevali k zbiranju finančnih sredstev za Andreja Krivca, po dobrodelni nogometni tekmi pa bo ob 20. uri sledil veliki koncert, na katerem bodo nastopile skupine Niet, Orlek in Šank rock.

Že zdaj pa lahko za Andreja donirate z nakazilom na spodnja računa ali s sporočilom “ANDREJ5” na 1919.

Doniranje za Andreja Krivca:
– TRR: SI56 3300 0000 1728 919
Andrej Krivec, Ul. Vinka Vodopivca 131, 5000 Nova Gorica; namen: “donacija”
– SMS donacija – 5 Eur: ANDREJ5 na 1919
– TRR Lions klub Dobrovo: 10100-0036145784; namen: “za Andreja”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…