Nismo brez razloga opozarjali na ambicije in možnosti predzadnje Ajdovščine, ki pod novim trenerjem Vidicem igra precej bolje kot v uvodnem delu sezone, ko je ekipo še vodil Mulahmetović. Sinovi burje so namreč po dobrih predstavah proti Bistričanom in Vipavcem tudi na gostovanje k vodilni ekipi Adrie odšli brez strahu in na koncu iztržili zelo pomembno in veliko točko. Po golu Godniča je sicer dolgo časa kazalo na domačo zmago, a so gostje nekaj minut pred koncem prek  Bašića prišli do izenačenja. Zanimivo, oba zadetka sta padla iz enajstmetrovke.


 

Spodrsljaj vodilnih so izkoristili zasledovalci. Druga Izola je odšla v Vipavo, kjer je morda kdo pričakoval kakšno novo presenečenje, a zmaga ribičev ni bila niti za trenutek ogrožena. Prek Banovića in Zupana so slednji že po desetih minutah vodili 0:2, domači so nato sicer znižali, a so jih Pletikos, Lee-Him in Elshani v nadaljevanju dokončno potopili. Izola  je z novimi tremi točkami izničila zaostanek in po zaslugi boljše razlike v zadetkih, Izolani so jih dosegli največ v ligi, celo skočila na vrh lestvice.

 

Bolj od pričakovanj pa so se morale za novo zmago potruditi Bilje. Rezultat v Krvavem potoku, kjer jih je gostil tamkajšnji Jadran, je dolgo kazal »zgolj« 1:2, goste pa je dokončno odrešil šele gol rezervista Mateja Žižmonda v podaljšku. Prav nobenih težav pa ni imel Tolmin. 130 gledalcev na Brajdi je videlo kar 8 žog v mreži nemočnega vratarja Ilirske Bistrice, ki je še enkrat več na gostovanje pripotovala brez rezerv.

 

Rezultati 12. kroga:

TOLMIN 8:0 ILIRSKA BISTRICA
D. Šturm (7, 20), Kavčič (31, 35), Lapanja (37), Rakušček (66, 77), Medic (83)

ADRIA 1:1 AJDOVŠČINA
Godnič (30/pen); Bašić (83/pen)

VIPAVA 1:5 IZOLA
Vidmar (34); Banovič (2), Zupan (10), Pletikos (47), Lee-Him (81), Elshani (89)

 

JADRAN (HK) 1:3 BILJE
Bašić (30); Doplihar (2/pen), Peranović (46), Žižmond (90)

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenija bo imela v polfinalu EURA 2024 svojega predstavnika

Slovenski sodnik Slavko Vinčić bo ponovno del evropskega nogometnega spektakla, saj bo sod…