Pri severnih sosedih Avstrijcih, ki s spomladanskim delom sezone pričenjajo prihodnji vikend, so danes gostovali tudi nogometaši velenjskega Rudarja. Podobno kot Ljubljančani so tudi knapi doživeli visoko poraz, Wolfsberger AC je slavil s 4:1.


V začetni enajsterici moštvo iz koroškega Volšperka je srečanje pričel tudi naš Tadej Trdina, ki je tudi načel mrežo Matjaža Rozmana, potem ko je v četrti minuti izkoristil predložek z desne strani igrišča. Trdina in soigralci so v nadaljevanju zapravili še nekaj priložnosti, vodstvo domačih pa je v 34. minuti podaljšal Nemanja Rnić. Velenjčani so zaostanek uspeli znižati še pred odhodom na odmor, saj je bil v 43. minuti uspešen Ivan Firer, ki je zadel še na tretji pripravljalni tekmi zapored. V nadaljevanju pa so domači hitro zabili še dva zadetka in hitro potrdili zmago. Trdino je ob polčasu zamenjal novinec Oussale in v 50. minuti z glavo zadel za 3:1, šest minut kasneje pa je končni izid srečanja postavil Wernitznig.

WOLFSBERGER AC 4:1 RUDAR VELENJE
Trdina (4′), Rnić (34′), Oussale (50′), Wernitznig (56′); Firer (43′)
WAC: Kofler, Standfest, Hüttenbrenner, Rnic, Palla, Wernitznig, Seebacher, Zulj, Weber, Putsche, Trdina. Igrali so še: Berger, Drescher, Baldauf, Jacobo, Kerhe, Schwendiger, Seidl, Oussale. Trener: Dietmar Kühbauer.
Rudar: Rozman, Krefl, Bolha, Kašnik, Klinar, Stjepanović, Tolimir, Radujko, Kocić, Firer, Babić.  Igrali so še: Čretnik, Jahić, Gavranović, Lešnik. Trener: Jernej Javornik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…