[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=511]

V predzadnjem, 19. krogu jesenskega dela PrveLige Telekom Slovenija sta se v Stožicah pomerila Olimpija in Rudar iz Velenja. Nogometaši Olimpije so na zadnjih treh tekmah zbrali 7 točk, dvakrat zapored zmagali in zdelo se je, da je ekipa Milorada Kosanovića vendarle našla pravi ritem in je pripravlena sestaviti skupaj nekaj zaporednih zmag. Toda s takšno računico se ni strinjal Rudar in predvsem fenomenalni Mate Eterović, ki je z dvema goloma že v prvem polčasu zapečatil usodo Zmajev, ob koncu tekme je zmago potrdil Podlogar. To je bila že druga letošnja zmaga Rudarja v Stožicah, slavili so tudi v prvem krogu letošnje sezone in na ta način so po dveh zaporednih porazih Knapi znova prešli na zmagovalne tirnice.


Rudarji so že na samem začetku dali jasno vedeti, da se v Ljubljano niso prišli braniti, ampak so prišli po vse tri točke. Sicer pa smo spremljali malce previdnejši začetek s strani obeh ekip in prvo priložnost oziroma strel proti golu smo videli šele v 16. minuti tekme, ko je nekdanji Knap Nik Omladić streljal z roba kazenskega prostora, toda malce po sredini vrat, zato Matjaž Rozman ni imel pravega dela. Potem pa je prišla 18. minuta in fantastičen zadetek Mateja Eterovića. Žogo je nekdanji napadalec Mure sprejel na kakšnih 35-ih metrih od vrat Džafića, malce potegnil potem pa brez oklevanja močno, natančno in neobranjljivo za ljubljanskega vratarja zadel za vodstvo Rudarja z 1-0. Zares pravi evrogol Eterovića, ki je tako zadel že 10-ič v letošnji sezoni. Pri tej številki se Eterović ni imel namena ustaviti in po nekaj nenevarnih poizkusih Olimpije (predvsem Omladića), je velenjski napadalec še v drugo premagal Džafića. Tokrat je izvajal prosti strel nekoliko z desne s kakšnih 20-ih metrov, idealen položaj za levičarja in to kakšnega levičarja. Eterović je velemojstrsko žogo dvignil preko živega zidu in povsem ob vratnici premagal povsem nemočnega Elvisa Džafića, ki se je lahko samo začudil, kaj počne Eterović, ki je po pol ure igre dobesedno uničil Olimpijo. V 37. minuti so imeli Rudarji novo priložnost, tokrat je sprožil Bratanović, a bil manj uspešen od Eterovića, v tem primeru je Džafić žogo z nekaj težavami ukrotil. Olimpija je svojo priložnost dočakala dve minuti kasneje, ko je nekdanji reprezentant Aleksander Radosavljević streljal s kakšnih dvajsetih metrov, močno toda nenatančno. Tik pred zadnjim žvižgom v prvem polčasu Darka Čeferina, mimogrede, to je bila njegova zadnja tekma v sodniški karieri, se je v priložnost znašel mladi Anže Zorc, a iz bližine ni uspel premagati Rozmana.

Ob polčasu je domači trener Milorad Kosanović zaradi poškodbe ostal brez vratarja Džafića in med vratnici je skočil Aleksander Šeliga. In prav Šeliga je bil najboljši igralec Olimpije v drugem delu, kar pove veliko o dogajanju na igrišču. Velenjčani so imeli pobudo, nekajkrat nevarno zapretili, medtem ko domači nogometaši z izjemo dobrih predložkov Omladića iz prekinitev, niso niti enkrat resneje zapretili proti vratom Matjaža Rozmana. Rudarji so tako pametno umirili igro, stopili na žogo in povsem onemogočili napade Olimpije. Kot rečeno, domači so pretili le iz prekinitev in tako so prišli tudi do najlepše priložnosti na tekmi, ki bi jih lahko vrnila v igro. V 78. minuti se je v enkratni priložnosti za zadetek znašel mladi Tim Čeh, sicer sin nekdanjega kapetana reprezantance in zdajšnjega pomočnika le te, Aleša Čeha. Po predložku Omladiča iz kota se je Čeh, ki je debitiral v zeleno-belem dresu znašel povsem neoviran kakšnih 5 metrov od vrat Rozmana, a žoge z glavo ni zadel najbolje in tako zapravil priložnost za izjemen debi v dresu Olimpije. Na žalost maloštevilnih navijačev Olimpije je bila to njena prva in zadnja priložnost v drugem polčasu. V 85. minuti so imeli izjemno priložnost Rudarji, ko se je Bratanović nekoliko s strani znašel sam pred Šeligo, a se je vratar Olimpije izkazal z odlično refleksno obrambo. Toda tudi ljubljanski čuvaj mreže je bil popolnoma nemočen tri minute kasneje, koga je po podaji Bratanoviča s strani iz bližine premagal Matej Podlogar in tako zabil še zadnji žebelj v krsto Olimpije in postavil piko na i izjemni predstavi Rudarja. Do konca tekme se rezultat ni spremenil in domači nogometaši so še enkrat več poslušali žvižge nezadovoljne publike v Stožicah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani slavili naslov prvaka

Danes se je v Celju odvijal pravi nogometni spektakel Prve lige Telemach. Grofje so v 33. …