V sedmem prvenstvenem krogu 3. SNL sever bi moral biti razpored za vodilno trojico sila ugoden, saj se bodo Brežičani, Mariborčani in Celjani pomerili z moštvi z začelja lestvice.


Drugouvrščeni Maribor B bo že danes gostil Dravinjo, ki se trenutno nahaja na dvanajstem mestu prvenstvene razpredelnice. Mariborski napadalci so tudi v letošnji sezoni v zavidljivi formi, saj v povprečju zabijejo kar štiri zadetke na srečanje, tudi Športni park na Taboru je še vedno neosvoljiva trdnjava. Konjičani, ki med tretjeligaško druščino nastopajo s sila mlado zasedbo, v Maribor prihajajo na težko gostovanje in glede na minule obračune težko računajo na presenečenje. V omenjenm dvoboju je Maribor B v vlogi izrazitega favorita, vse razen zanesljive zmage domačinov pa bi bilo res veliko presenečenje.

Vodilni Brežičani se odpravljajo v Dobrovce, k trenutno predzadnjeuvrščeni ekipi na prvenstveni lestvici. Dobrovčanom, ki so v zadnjem srečanju kljub temu, da so Šmarju zabili štiri zadetke, ostali praznih rok, nikakor ne uspe vpisati druge zmage v letošnji sezoni. V domačem taboru si želijo, da bi presenetili favorizirane Brežičane, a se obenem zavedajo, da bo to vse prej kot enostavna naloga. Brežičani, ki se lahko pohvalijo granitno obrambo in so v šestih srečanjih prejeli zgolj dva zadetka, obljubljajo, da bodo tudi po tem prvenstvenem krogu ostali na vodilnem mestu razpredelnice. Glede na trenutno formo vloga favorita prav gotovo pripada gostom iz Brežic. V Rogatcu se obeta sosedski derbi med Mons Claudiusom in Šmarjem pri Jelšah. Moštvi trenutno zasedata šesto in sedmo mesto na lestvici, loči pa ju le točka. V zadnjem krogu sta obe moštvi pokazali različna obraza, Monsi so visoko izgubili v Vidmu, medtem ko so Šmarje v pravi ”goliadi” tesno ugnale Dobrovce s 5:4. Monsi svojega igrišča že nekaj mesecev niso zapustili sklonjenih glav, tako čaka Šmarje pri Jelšah sila težka naloga. Zagotovo se nam v Rogatcu obeta zanimivo nogometno popoldne.

Dravograjčani se na svojo zelenico vračajo po minimalnem porazu v Radljah ob Dravi, medtem ko se Videm na gostovanje odpravlja po zanesljivi domači zmagi proti Rogatčanom. Videmčani, ki trenutno zasedajo visoko četrto mesto, so eno najprijetnejših presenečenj začetka sezone, so v dobri formi, veseli predvsem učinkovitost, saj povprečno zabijejo kar tri zadetke na srečanje, z osmimi zadetki izstopa predvsem Dominik Božak, sicer tudi prvi strelec lige. Za Dravograjčane, ki trenutno zasedajo skromno enajsto mesto na lestvici, v sobotnem srečanju šteje le pozitiven rezultat, saj se moštva pri vrhu lestvice hitro oddaljujejo, tako gre pričakovati zanimivo srečanje, v katerem ne bi bilo presenečenje, če bi vse tri točke ostale doma, a to zagotovo ne bo lahka naloga, saj je Videm letos še neporažen.

Tretjeuvrščeni Šampion v nedeljskem popoldnevu na Olimpu gosti zadnjeuvrščene Podvince. Celjani so v zadnjem krogu visoko slavil v Slovenskih Konjicah, medtem ko so Podvinačni doživeli že peti poraz. Glede na trenutno formo in stanje v obeh moštvih, vprašanja o zmagovalcu ne bi smelo biti. Podvinčani se v letošnji sezoni nikakor ne znajdejo, ne steče igra v napadu, medtem ko so Celjani učinkoviti, predvsem na svojem igrišču pa so sila težko premagljiva ekipa. Na Poleni bo domači Lenart gostil moštvo Radelj. Ekipi sta v zadnjem prvenstvenem krogu vknjižili tri točke, Lenartčani so slavili v Podvincih, medtem ko so Radlje z minimalno razliko na svojem igrišču ugnale Dravograd. Dvoboj moštev, ki sta v letošnji sezoni osvojili šest točk in sta tudi sosedi na lestvici, bi lahko zmagovalno ekipo še dodatno približalo zgornjemu delu lestvice. V rahli prednosti so domačini, ki so kot kaže v zadnjih krogih le ujeli pravo formo, a tudi gostje bodo naredili vse, da prekrižajo domače načrte.

V Šmartno ob Paki prihaja Fužinar. Šmartno, ki je v prejšnjem krogu v Brežicah prejelo kar pol ducata golov, želi popraviti bled vtis z zadnjega srečanja. Fužinar je imel v prejšnjem krogu sila težko nalogo, saj je gostil Maribor B in ob visokem porazu ostal še brez dveh igralcov, za srečanje v Šmartnem tako zaradi kazni manjkata Igor Plišić in Uroš Plaznik, kar je še dodatna voda na mlin domačinom, ki hočejo Korošcem zadati še tretji poraz v letošnji sezoni.

Pari sedmega kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B – DRAVINJA (petek, ob 16:00)
S. ROJKO DOBROVCE – BREŽICE 1919
MONS CLAUDIUS – ŠMARJE PRI JELŠAH
KOROŠKA DRAVOGRAD – VIDEM (vse v soboto, ob 16:00)
AJDAS LENART – RADLJE
ŠAMPION – PODVINCI BETONARNA KUHA
ŠMARTNO 1928 – FUŽINAR NOŽI RAVNE (vse v nedeljo, ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…