V 3. SNL sever se tekmovanje nadaljuje s tekmami tretjega kroga, tokrat bo odigranih šest srečanj, saj je srečanje med Mariborom B in Vidmom preloženo na kasnejši termin.


V Slovenskih Konjicah bo domača Dravinja gostila moštvo Radelj. Obe moštvi sta v prvenstvo vstopili slabše od pričakovanj, Konjičani so na uvodnih dveh srečanjih dvakrat remizirali, medtem ko so Radeljčani dvakrat ostali praznih rok in v letošnji sezoni še niso vpisali točk. Sobotni dvoboj v Slovenskih Konjicah vsaj v manjšo prednost postavlja domačine, ki upajo na to, da tokrat uspejo izkoristiti prednost domačega terena ter vpisati prvi komplet treh točk v sezoni. V Lenartu bo domače moštvo gostilo Brežice 1919. Lenartčani so v novo sezono vstopili naravnost katastrofalno in imajo na svojem računu ob gol razliki 0:7 še nimajo točk. Novinci iz Brežic so po dveh srečanjih obakrat osvojili točke, najprej so remizirali v Slovenskih Konjicah, na svojem igrišču pa so visoko ugnali Podvince. Glede na trenutno formo ne bi bilo presenečenje, če bi nove tri točke vknjižili Brežičani.

Derbi tretjega prvenstvenega kroga bo odigran v Celju, kjer domači Šampion gosti vodilno Šmarje pri Jelšah. Obe moštvi sta v tretjeligaško tekmovanje vstopili v dobri formi, tako da se v Celju obeta prava nogometna poslastica. Forma napadalcev iz Šmarja pri Jelšah je zelo dobra, saj so v prvih dveh prvenstvenih krogih dosegli kar osem zadetkov, dobro pa deluje tudi obramba, saj je doslej dovolila zgolj zadetek. Celjani tako uspešni v napadu sicer niso, vendar igrajo všečno. Srečanje, v katerem izrazitega favorita za osvojitev treh točk ni. V Rogatcu domači Mons Claudus pričakuje moštvo Dobrovc, ki so se v teh dneh okrepili z dvema Japoncema, k novincu sta se preselila Kanta Inoue in Tsunehito Kita. Obe moštvi sta v uvodnih dveh krogih zmagali in izgubili. Rogatčani so v omenjenem dvoboju, kljub temu da bo v moštvu manjkal kaznovani Robert Verbek, v rahli prednosti, saj na svojem igrišču že lep čas ne poznajo poraza.

Podvinci po zelo slabem začetku sezone na svojem igrišču pričakujejo ravenski Fužinar. Korošci, ki se tokrat odpravljajo na prvo gostovanje v letošnji sezoni, so v dveh domačih srečanjih osvojili štiri točke in prikazali všečni predstavi, medtem ko so Podvinčani trenutno zelo šibki v obrambi, na kar kaže tudi osem prejetih zadetkov v dveh srečanjih. Želja v domačem taboru je, da pred svojo publiko osvojijo prve točke v letošnjem prvenstvu in vsaj malo popravijo zelo bled vtis z uvodnih dveh prvenstvenih preizkušenj. V Šmartnem ob Paki bodo gostovali Dravograjčani, ki so v uvodnih dveh dvobojih obakrat ostali praznih rok, a pokazali kar nekaj dobrih trenutkov na srečanjih proti Šampionu in Mariboru B. Domačini bodo precej oslabljeni zaradi kaznovane trojice, saj pravice nastopa nimajo Tilen Kompan, Behar Memaj in Žiga Rajh. Pri gostih bodo pogrešali le Tevža Nabernika. Zagotovo se nam obeta pestra in zanimiva nogometna predstava.

Pari tretjega kroga 3. SNL sever:
DRAVINJA – RADLJE
AjDAS LENART – BREŽICE 1919
ŠAMPION – ŠMARJE PRI JELŠAH
MONS CLAUDIUS – S. ROJKO DOBROVCE (vse v soboto, ob 16:00)
PODVINCI BETONARNA KUHAR – FUŽINAR NOŽI RAVNE
ŠMARTNO 1928 – KOROŠKA DRAVOGRAD (obe v nedeljo, ob 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…