Predzadnji prvenstveni krog v 3. SNL sever bo ponovno ponudil precej zanimivih nogometnih predstav. Prvo mesto so si v prejšnjem krogu že zagotovili Mariborčani, ki bodo v Športnem parku na Taboru gostili moštvo Radelj ob Dravi. Obračun je iz tekmovalnega vidika pomemben predvsem za goste, saj je skoraj nujno, da Radeljčani pred zadnjim dejanjem sezone osvojijo še kakšno točko in si s tem zagotovijo obstanek. V Šmarju pri Jelšah bo odigran derbi zgornjega dela prvenstvene lestvice. Domači Šmarčani, ki so v torek s težavo odpravili Malečnik, bodo gostili moštvo Podvincev. Obe moštvi imata enak točkovni izplen, zagotovo pa gre pričakovati zanimivo nogometno predstavo.


Zagotovo eno najzanimivejših srečanj bo odigrano v Ravnah na Koroškem, kjer bo odigran nov koroški obračun. Fužinar pričakuje goste iz Prevalj. Ravenčani so v zadnjem srečanju malce presenetljivo ugnali Dravograjčane, medtem ko so nogometaši Korotana tesno izgubili v Radljah. Prevaljčani nujno potrebujejo točke, če želijo ohraniti upe po obstanku v tretjeligaški konkurenci. Vroče bo tudi v Slovenski Bistrici, kjer domača Bistrica gosti moštvo Šentjurja. Bistričani, ki se poslavljajo od tretje ligaške konkurence, nimajo več kaj izgubiti, veliko pa lahko izgubijo gostje, ki so po odličnem začetku nadaljevanja sezone v zadnjih krogih padli po lestvici in morajo nujno vknjižiti tri točke, če želijo sami odločati o svoji usodi.

Ranjeni Dravograjčani bodo gostili rogaški Mons Claudius. Monsi so v zadnjih nekaj srečanjih pokazali všečne predstave in vknjižili nekaj zelo pomembnih točk, obenem pa gre za dvoboj sosedov na lestvici, srečanje pete in šeste ekipe, ki ju loči zgolj točka. Dravograjčani so v nekaj zadnjih srečanjih pokazali slabšo formo, kar bi znali motivirani gostje izkoristiti v svojo prid in se iz težkega gostovanja v Dravogradu vrniti vsaj s kakšno točko. V Celju bo Šampion na Olimpu gostil moštvo AjDAS Lenarta, ki ju loči zgolj točka. Lenartčani so na zadnjih srečanjih ujeli dobro formo, z zadetki pa prednjači predvsem napadalec Davorin Šnofl. Dvoboj v katerem izrazitega favorita ni.

V Malečniku bodo gostili ptujsko Dravo, ki je med tednom osvojila naslov pokalnega prvaka MNZ Ptuj. Nogometaši Malečnika, ki se poslavljajo od tretjeligaškega statusa, bodo imeli precej zahtevno nalogo, da pripravijo presenečenje in osvojijo točko ali tri proti zelo suverenim Ptujčanom.

Pari 25. kroga 3. SNL sever:
ŠMARJE PRI JELŠAH – PODVINCI BETONARNA KUHAR
MALEČNIK – DRAVA PTUJ
MARIBOR B – RADLJE
FUŽINAR NOŽI RAVNE – KOROTAN PREVALJE
KOROŠKA DRAVOGRAD – MONS CLAUDIUS
ŠAMPION – AJDAS LENART
AHA EMMI BISTRICA – FOSILUM ŠENTJUR (vse v soboto, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…