S sezono so včeraj zaključili tudi v 3. SNL sever. Potem ko je bil prvak praktično že znan sredi pomladanskega dela sezone, je zadnji krog odločal predvsem o mestih, ki prinašajo obstanek v tretjeligaški konkurenci. Od tretjeligaške druščine se poslavljajo Malečnik, Bistrica, Korotan in Šentjur, medtem ko Lenart upa na napredovanje Drave.


V Rogatcu je bilo odigrano srečanje, v katerem sta tekmeca neposredno vplivala na boj za obstanek. Mons Claudius je gostil prevaljski Korotan. Prevladovali so domačini, ki so premoč kronali v 38. minuti, ko je zadel Davor Presečki. Drugi polčas so naravnost fantastično začeli domačini, ki so v drugi minuti nadaljevanja povišali prednost, zadel je Primož Močnik.  Gostje so sicer poskušali, vendar so v 60. minuti ostali brez igralca v polju, rdeč karton je prejel Anže Pečnik, kar je že pomenilo, da bodo domačini srečanje mirno pripeljali do konca. V 81. minuti je z drugim zadetkom na srečanju Davor Presečki postavil končni rezultat in s tem Rogatčanom zagotovil obstanek v tretjeligaški druščini, medtem ko se Prevaljčani selijo ligo nižje. Radlje so na svojem igrišču gostile zadnje uvrščeni Malečnik, domačini, ki so morali za obstanek zmagati, so nalogo opravili z odliko, ter gostom nasuli kar pet zadetkov. Že v  peti minuti je gostujučo mrežo načel najboljši domači strelec Jan Sredenšek. Do konca prvega polčasa je za domačine še dva zadetka dosegel Žan Karničnik. Tudi drugi polčas so prevladovali domači fantje, zadela sta še Martin Jezeršek iz najstrožje kazni in drugič na tekmi Jan Sredenšek. Častni zadetek za goste je dosegel Fatlum Beriša.

AjDAS Lenart je v Cerkvenjaku gostil Dravograd. Srečanje so bolje odprli gostje, saj so povedli že v 16. minuti, za vodstvo je zadel Denis Jezeršek. Še v prvem polčasu so gostje prednost povišali, zadel je Tadej Ramšak. Domačini so skušali v nadaljevanju vzpostaviti ravnotežje in vsaj znižati gostujoče vodstvo, a so Korošci v 75. minuti dosegli še tretji zadetek, za končnih 0:3 je zadel Žiga Rožej. Zmaga za Dravograjčane pomeni, da so sezono končali na odličnem četrtem mestu, medtem ko domači AjDAS Lenart še trepeta, saj bo v ligi obstal le v primeru, da se bo ptujska Drava prebila v 2. SNL. Tudi v Šentjurju je tekla bitka za obstanek v ligi, domači Fosilum Šentjur je gostil celjski Šampion, ki si je že priigral obstanek. Lokalni obračun so domači odlično začeli, saj so v vodstvo z zadetkom Roka Kmetiča, ki je bil uspešen po strelu z glavo, prešli v šesti minuti. Ko je že vse kazalo na pomembno zmago domačinov, je v dve minuti pred iztekom srečanja za izenačenje poskrbel Rok Pirtovšek, tudi on je zadel z glavo. Zgolj točka je bila za Šentjurčane premalo v boju za obstanek, tako da se poslavljajo od tretjeligaške konkurence, medtem ko Šampion sezono končuje na sedmem mestu.

V Ravnah na Koroškem je domači Fužinar noži Ravne gostil prvaka iz Maribora. V pravem nogometnem ozračju so domačini odlično odigrali prvi polčas in v 21. minuti poskrbeli za veselje na tribunah, za vodstvo domačinov je poskrbel Matevž Verhovnik. Isti igralec je v 38. minuti podvojil prednost Ravenčanov in poskrbel, da je Fužinar na odmor odšel z lepo prednostjo. Drugi polčas ni prinesel zadetkov, tako da so Ravenčani za konec sezone poskrbeli za lepo presenečenje in z zmago nad Mariborom, ki je zabeležil šele tretji poraz v sezoni, končali na šestem mestu. V Podvincih je domača ekipa gostila Bistrico in vse stvari postavila na svoje mesto že v prvem polčasu, ko so domači zadeli kar trikrat ter tako hitro pokazali, zakaj so sezono končali na visokem tretjem mestu. Za domačine sta Tadej Šebela, ki je bil natančen dvakrat, in Damir Zagoršek.

Na Ptuju sta se srečali drugo in tretje moštvo lige, Drava je gostila Šmarje. Srečanje brez pravega tekmovalnega naboja so boljše pričeli domačini, saj je najstrožjo kazen že v sedmi minuti realiziral Nastja Čeh. Ko je že vse kazalo na minimalno zmago Ptujčanov, je moral v 86. minuti najprej igrišče zapustiti Marko Roškar, v 88. minuti pa je za miren zaključek poskrbel Luka Šalamun, ki je v prvi minuti sodniškega podaljška z drugim zadetkom postavil tudi končni rezultat. Ptujčani za razliko od ostalih moštev še niso zaključili s sezono, saj četo trenerja Fridla v soboto čaka prva tekma kvalifikacij za napredovanje v 2. SNL. Drava se bo na domačem igrišču pomerila z zmagovalcem vzhodne skupine, v kateri se za naslov borita ekipi Odrancev in Beltincev. Nasprotnik bo znan danes zgodaj zvečer, ko se bosta tekmeca udarila med  seboj.

Pari 26. kroga 3. SNL sever:
FUŽINAR NOŽI RAVNE 2:0 MARIBOR B
300; Verhovnik (21′, 38′)
PODVINCI BETONARNA KUHAR 3:0 AHA EMMI BISTRICA
120; Šebela (7′, 43′), Zagoršek (40′)
FOSILUM ŠENTJUR 1:1 ŠAMPION
55; Kmetič (6′); Pirtovšek (88′)
AJDAS LENART 0:3 KOROŠKA DRAVOGRAD
140; Jezeršek (16′), Ramšak (32′), Rožej (75′)
MONS CLAUDIUS 3:0 KOROTAN PREVALJE
100; Presečki (38′, 81′), Močnik (47′)
RK: Pečnik (60′ – Korotan)
RADLJE 5:1 MALEČNIK
60; Sredenšek (5′, 69′), Karničnik (29′, 41′ pen), Jezeršek (47′ pen); Beriša (73′)
DRAVA PTUJ 3:0 ŠMARJE PRI JELŠAH
50; N. Čeh (7′ pen), Šalamun (88′, 91′)
RK: Roškar (86′ – Drava)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…