Prvi prvenstveni krog v 3. SNL sever je ponudil kar nekaj presenečenj, najlepšega so pripravili nogometaši Vidma, saj je novinec med tretjeligaši slavil visoko zmago v Lenartu. Tudi strelci so bili v prvem krogu ”pri stvari”, saj so skupaj dosegli 19 zadetkov.


Sobotni koroški derbi med domačim Fužinarjem in gosti iz Radelj je na tribune privabil lepo število gledalcev. Po dokaj enakovrednem dvoboju v prvem polčasu, je domačim uspelo zadeti v 39. minuti, natančen je bil Jani Grilc. Fužinar je v drugi polčas krenil odločno in v 11. minuti nadaljevanja svoje vodstvo podvojil, za veselje na tribunah je poskrbel izkušeni rezervist Boštjan Grizold. Gostje so sicer želeli preobrniti rezultat, a jim kaj več od častnega zadetka ni uspelo. Edini zadetek za goste je v 78. minuti dosegel Aleš Korber.

V Slovenskih Konjicah je bil odigran dvoboj dveh novincev, srečanje med Dravinjo in Brežicami pa pred približno sto gledalci ni ponudilo zadetkov. Zato pa je imel toliko več dela glavni sodnik srečanja Iztok Gornjak, ki je skupaj pokazal sedem rumenih in rdeč karton, pri gostih je v 75. minuti pordečel Anže Smukovič, sicer brat Dejana Kelharja, branilca Olimpije. Srečanje v Lenartu je ponudilo prvo večje presenečenje, novinec v ligi, moštvo Vidma, je visoko ugnalo domači Lenart. Gostje so povedli štiri minute pred iztekom prvega polčasa, ko je za vodstvo gostov zadel Karlo Murić. Začetek drugega polčasa je popolnoma pripadel Videmčanom oziroma njihovemu najboljšemu strelcu, Dominiku Božaku, ki je v šesti minuti nadaljevanja povišal gostujoče vodstvo. V 60. minuti je nekdanji član Zavrča z drugim zadetkom postavil končni rezultat ter tako poskrbel, da je prvi komplet treh točk odšel v Videm. Zadnje srečanje v sobotnem terminu je bilo odigrano v Celju, Šampion je gostil Dravograd. Srečanje je v 24. minuti odločil domači vezist Blaž Adamič. Domači so tako z minimalno razliko odpravili Dravograjčane in se veselili prvih treh točk v novem prvenstvu.

V Podvincih so v uvodnem krogu gostili moštvo Šmarja pri Jelšah, približno 200 gledalcev pa je videlo visok poraz svojih ljubljencev. Varovanci domačega stratega Mirana Ljubca so z zadetkom kapetana Branka Laha v 21. minuti sicer povedli, a le štiri minute kasneje Urban Jenčič rezultat poravnal. Že v 27. minuti je glavni sodnik Alen Borošak prvič pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je pri gostih v zadetek uspešno realiziral kapetan David Firšt. Slednji je že štiri minute zatem izkoristil še drugo najstrožjo kazen ter tako v le nekaj minutah popolnoma spreobrnil potek srečanja. Domači so sicer v želji po znižanju rezultata poskušali, a so gostje v končnici dvoboja, natančneje v 84. Minuti, dosegli še četrti zadetek, zadel je rezervist Mak Karabegović. Še bolj napeto je bilo srečanje v Mariboru, v Športnem parku na Taboru sta moči merila Maribor B in Mons Claudius. Že v drugi minuti so domačini z zadetkom Biana Paula Šauperla povedli, a je veselje v domačem taboru trajalo le kratek čas, saj so gostje že v peti minuti rezultat poravnali, zadel je Uroš Krivec. Vijoličasti so v 33. minuti ponovno povedli, lastno mrežo je zatresel Tadej Božak, za občutnejšo prednost pa je v 38. minuti poskrbel Rok Sirk. Tudi drugi polčas so boljše začeli domačini, ki so v 51. minuti z zadetkom Dejana Vokića prišli do kar treh zadetkov prednosti, kar pa ni uspavalo varovancev gostujočega stratega Oskarja Drobneta. Že v 59. minuti so gostje zaostanek znižali, drugega zadetka se je veselil Uroš Krivec. V 64. minuti je za goste zadel še Mario Špoljar in tako rezultat znižal samo na zadetek razlike. Gostje so želeli do konca srečanja rezultat izenačiti, a jim ni uspelo, tako da so se branilci naslova veselili prvih treh točk.

Tudi v Šmartnem ob Paki sta se pomerila novinca v ligi. Šmartno 1928, v katerega so se poleti vrnili nekateri stari obrazi, je gostilo lanskega četrtoligaša Dobrovce, dvoboj novincev pa so odlično začeli domačini, ki so z zadetkom Matevža Lenoška povedli že v četrti minuti, čeprav so gostje že v uvodni minuti stresli okvir vrat, ta pa je v drugem polčasu rešil tudi goste. Približno 250 gledalcev je natančno dvajset minut kasneje razveselil še Tilen Kompan, ki je postavil tudi izid polčasa. Gostje se niso predali in so v drugem polčasu zaigrali odločneje, a več od častnega zadetka, ki ga je v 67. minuti dosegel rezervist Morina, jim ni uspelo. Šmartno se je tako veselilo minimalne zmage in prvega kompleta treh točk v novi sezoni.

Rezultati prvega kroga 3. SNL sever:
FUŽINAR 2:1 RADLJE
500; Grilc (39′), Grizold (66′); Korbar (78′)
DRAVINJA 0:0 BREŽICE 1919
100
AjDAS LENART 0:3 VIDEM
70; Murić (41′), Božak (51′, 60′)
ŠAMPION 1:0 KOROŠKA DRAVOGRAD
70; Adamič (24′)
RK: Nabernik (94′ – Dravograd)
PODVINCI BETONARNA KUHAR 1:4 ŠMARJE PRI JELŠAH
200; Lah (21′), Jančič (25′), Firšt (27′ pen, 31′ pen), Karabegović (84′)
MARIBOR B 4:3 MONS CLAUDIUS
200; Šauperl (2′), Božak (33′ ag), Sirk (38′), Vokić (51′); Krivec (5′, 59′), Špoljar (64′)
ŠMARTNO 1928 2:1 S. ROJKO DOBROVCE
250; Lenošek (4′), Kompan (24′); Morina (67′)

Foto: Mateja Selič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…