Tudi v 3. SNL sever je pred nami prvi vikend tekmovanja, ki bo že kar na začetku ponudilo kar nekaj zanimivih obračunov. V soboto bodo odigrana štiri srečanja, preostala tri pa v nedeljskem popoldanskem terminu. Pred začetkom sezone smo za vas pripravili pregled poletnega dogajanja v štirinajstih klubih.


Sobota ponuja zanimiv lokalni obračun v Ravnah na Koroškem, kjer bo domača ekipa Fužinarja gostila Radlje. Fužinar se je domačemu občinstvo v tej sezoni predstavil že v sredinem pokalnem obračunu, ko so Ravenčani gostili prvoligaško Krko. Fužinar je moral kljub dobremu odporu priznati premoč Dolenjcem, zagotovo pa je bila težka tekma več kot dober test pred začetkom sezone. Moštvo Fužinarja se je okrepilo s kar šestimi igralci, prišli so Mitja Petrej, Igor Plišić, Alen Bačić, Uroš Plaznik, Tilen Marčič in Mario Stojaković, medtem ko odhodov do sedaj ni bilo. Tudi Radeljčani so prevetrili moštvo, odšli so trije igralci, Žan Karničnik, Andrej Hudin in Igor Korošak, medtem ko so moštvo okrepili Matic Grušovnik, Aleš Korbar in Matevž Pisnik. V obeh taborih se zavedajo pomena prvega srečanja ter napovedujejo težko in borbeno srečanje.

V Slovenskih Konjicah se nam obeta dvoboj novincev v tretjeligaški druščini. Medtem ko je Dravinja izpadla iz 2. SNL, so se Brežičani po dodatnih kvalifikacijah, v katerih so ugnali Pohorje in Gerečjo vas, veselili napredovanja v višji rang tekmovanja. Konjičane je v prestopnem roku zapostilo ducat nogometašov, Siniša Borenović, Alen Romih, Rok Kidrič, David Kajtna, Alan Hočevar, Emil Hamzagić, Simon Klokočovnik, Žiga Čakš, Goran Alenc, Urban Čander, Timotej Černec in Matevž Klevže, velika večina je odšla v sosednjo Avstrijo. Nastlo vrzel so v konjiškem taboru zakrpali iz lastnega kadra in kar pet nogometašov potegnili iz lastnih mladinskih vrst, Žana Napotnika, Toma Kotnika, Jana Jernejška, Nina Šajtegla in Reneja Vrhovška, medtem ko so iz Zreč prišli Žan Marinšek, Blaž Podkrajšek in Luka Ratkovič-Macuh. V taboru Brežičanov bodo najbolj pogrešali lani najboljšega strelca moštva, Nikolo Gatarića, zato so moštvo dodatno okrepili. Iz sosednje Hrvaške je prišel Antonio Azinović, iz sosednjega Krškega pa so na kaljenje poslali Tomaža Kožarja, Slavka Turka in Jureta Babnika, iz Radomelj pa se je moštvu priključil Marko Kuntarič. V taboru Konjičanov si želijo sezono začeti z zmago, a se obenem zavedajo moči novincev, ki se želijo predstaviti v dobri luči. Pričakovati gre zanimivo srečanje, a si Konjičani na domačem stadionu tri točke želijo zadržati doma.

Dravinja je po enoletnem nastopanju v 2. SNL doživela številne kadrovske rošade, odšel je tudi Borenović. (Foto: Jure Banfi)
Dravinja je po enoletnem igranju 2. SNL doživela številne rošade, odšel je tudi Borenović. (Foto: Jure Banfi)

V Lenartu bo domače moštvo pričakalo novince v tretjeligaški druščin, Videm, lanske zmagovalce ptujske Superlige. Lenartčani si pred uvodnim srečanjem želijo, da obstanejo v tretjeligaški druščini, prav tako pa želijo v uvodnem srečanju ostati neporaženi. Videmčani, ki prihajajo v Lenart okrepljeni za Saša Gerečnika, ki je prišel iz Aluminija, se želijo uvodoma predtaviti v dobri luči, njihovi cilji pa so povezani z obstankom med tretjeligaško druščino. Vsekakor je v prednosti domače moštvo, ki ima bistveno več izkušenj s tretjeligaškim tekmovanjem. Zanimiv dvoboj se obeta tudi v Celju, kjer bo domače moštvo Šampiona gostilo moštvo Koroške Dravograda. Celjani, ki so imeli med tednom tudi pokalne obveznosti in so Zavrču drago prodali svojo kožo, se želijo v letošnji sezoni spogledovati z vrhom lestvice. Moštvo Šampiona se je dodatno okrepili, prišli so izkušeni Dragan Lazičić, Miha Korošec, Karlo Gračner ter mlada Anže Oset in Danijel Vujčić. V Celju pa medtem poudarjajo, da so prihodi naketerih igralcev še vedno mogoči. Glede na želje in ambicioznost domačega moštva, ki ne skriva, da v prvem krogu pričakuje prve tri točke, gre tako pričakovati, da se ravno tako precej pomlajenim Dravograjčanom ne piše nič dobrega.

V nedeljo bo lanskoletni zmagovelc Maribor B v Športnem parku na Taboru gostil moštvo Mons Claudiusa. V taboru Mariborčanov ne skrivajo, da si tudi v tej sezoni želijo vrha prvenstvene razpredelnice, a izpostavlajo, da je najpomembnejše oblikovanje in priprava nogometašev na zahteve profesionalnega nogometa. Med odhodi se bo vsekakor pozanala odsotnost lanskega najboljšega strelca in kapetana Alena Ploja, ki kariero nadaljuje na Slovaškem, a so Mariborčani iz mladinskih selekcij potegnili šest nogometašov, Žan Karničnik in Tilen Stefanović pa prestopila iz Radelj oziroma Dravograda. Med drugim se po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe vračata Žiga Živko in Sven Dodlek. Gostje prihajajo v Maribor brez bele zastave, saj zagotavljajo, da so si v lanski sezoni pridobili prepotrebne izkušnje in želijo kar se da drago prodati svojo kožo že v uvodu v novo sezono. Moštvo pod takirko Oskarja Drobneta je ostalo brez Dušana Kitaka in Davida Mikše, ki sta prenehala z aktivnim igranjem, a so se okrepili z Urošem Krivcem, Žigo Zdovcem, Mariom Špoljarem, Dariom Drofenikom, Rokom Zdovcem in Romanom Golubićem ter še nekaterimi obetavnimi mladinci iz svojih vrst. Želja Rogatčanov je obstanek v ligi, a seveda prej in suverenejše kot v zadnji sezoni. Obeta se nam zanimiv prvenstveni obračun, v katerem pa je v prednosti domače moštvo.

V rogaškem Mons Claudiusu si želijo varnega obstanka med tretjeligaši. (Foto: Jure Banfi)
V rogaškem Mons Claudiusu si želijo varnega obstanka med tretjeligaši. (Foto: Jure Banfi)

V Podvincih bo domače moštvo gostilo ekipo Šmarja pri Jelšah. Obe moštvi sta se že spoznali v lanski sezoni, ki sta jo končali pri vrhu razpredelnice. Želje obeh moštev so vezane na obstanek med tretjeligaško druščino. Domači strateg Miran Ljubec, si v uvodnem prvenstvenem obračunu želi, da točke ostanejo doma in Podvinčani prvenstvo odprejo s tremi točkami.

Zadnji prvenstveni obračun, v katerem se bosta udarila novinca v tretjeligaški druščini, bo odigran v Šmartnem ob Paki. Šmartno 1928 bo gostilo moštvo S. Rojko Dobrovce, zmagovalce lige MNZ Maribor. Gostje so se na sezono dodobra pripravili, čeprav je moštvo zapustilo nekaj standardnih igralcev, kot so Peša, Segedi, Bečiri, Marčeta in Gajić, a so se Dobrovčani okrepili s kar devetimi nogometaši. Novinci so Polanc, Morina, Klobučar, Hutinski, Jamaković, Dobaj, Trstenjak, Krenker in Kajtazi, obenem pa ne izključujejo še kakšnega prihoda. Cilj gostov v letošnji sezoni je obstanek med tretjeligaško druščino, a v istem dahu poudarjajo, da bodo morali za cilj pošteno garati. Želje pred prvim srečanjem so, da se predstavijo v dobri luči in če bo možnost, favoriziranim domačinom odščipnejo tudi kakšno točko.

Pari prvega kroga 3. SNL sever:
FUŽINAR – RADLJE
DRAVINJA – BREŽICE 1919
AjDAS LENART – VIDEM
ŠAMPION – KOROŠKA DRAVOGRAD (sobota, ob 17:30)
PODVINCI BETONARNA KUHAR – ŠMARJE PRI JELŠAH
MARIBOR B – MONS CLAUDIUS
ŠMARTNO 1928 – S. ROJKO DOBROVCE (nedelja, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…