Drugi prvenstveni krog v 3. SNL sever je prinesel kar nekaj presenečenj in obilo zadetkov. Najbolj so bili strelci učinkoviti v Dravogradu, kjer je domače moštvo Koroške Dravograda prejelo kar pet zadetkov s strani Maribora. Po dokaj enakovrednem začetku srečanja, so gostje iz Maribora v vodstvo prešli z zadetkom Roka Sirka, ki je zadel v 34. minuti. Le dve minuti kasneje je vodstvo gostov povišal Bian Paul Šauperl, ki je pred koncem prvega polčasa zadel še enkrat in Mariborčanom zagotovil lepo prednost pred nadaljevanjem srečanja. Gostje so bili tudi v drugem delu boljši nasprotnik, četrti zadetek pa so dosegli v 71. minuti, ko je bil še drugič v tekmi natančen Rok Sirk. Končni rezultat in potrditev visoke zmage pa je postavil obetavni rezervist Anel Hajrić, ki je zadel v 82. minuti.


V Šmarju pri Jelšah je domače moštvo gostilo AjDAS Lenart in še drugič v tem prvenstvu doseglo visoko zmago. Domačini so dobro začeli srečanje in premoč kronali v 20. minuti srečanje, ko je za vodstvo zadel Damjan Mauher. Že v 28. minuti je Šmarje vodstvo podvojilo, iz najstrožje kazni je zadel Tihomir Šoštarić. Za visoko vodstvo in za mirno nadaljevanje pa so Šmarčani še v prvem polčasu zadeli tretjič, zadetka se je tri minute pred iztekom prvega polčasa veselil Andrej Debelak. Tudi drugi polčas so bili boljši nasprotniki na igrišču domačini, novo visoko zmago in nove tri točke je v 68. minuti potrdil Nejc Deučman. Prvo domačo tekmo Brežic v tretjeligaški konkurenci je spremljalo okoli sto ljubiteljev nogometa. Na začetku smo videli všečno igro in borbo na sredini igrišča, nato pa so zdesetkani domačini  proti lani tretjemu moštvu 3.SNL sever pokazali kvaliteto. Tudi od igre so imeli več varovanci trenerja Brdika, premoč pa so kronali s štirimi zadetki v mreži Podvincev. Prvi gol je padel v 39. minuti, ko je po podaji Tomaža Kožarja v kazenski prostor z glavo streljal Jurica Jelać, ki je v 1. SNL igral Aluminij, ki je zadel v desni kot gostujočih vrat. Drugi  polčas pa se je začel z golom Ivana Puškarića, ki je v 47. minuti po prodoru po desni strani zabil v levi spodnji kot gola Podvincev. Deset minut kasneje je še drugič zadel Jelać, ki je znova z glavo matiral nemočnega Marka Klasinca. Četrti gol za domače in s tem končni izid pa je postavil tokratni kapetan Brežic Robert Drugovič, ki je z roba kazenskega prostora zadel v levi zgornji kot.

V Ravnah na Koroškem sta se pomerili moštvi Fužinarja in Dravinje. Korošci, ki so še drugo tekmo zapored igrali pred svojimi navijači, so za vodstvo zadeli v 27. minuti, ko je zadel Mitja Petrej. Gostje, ki se nikakor niso sprijaznili, da bi iz gostovanja odšli praznih rok, so sedem minut pred koncem srečanja rezultat izenačili, zadel je Blaž Brglez. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, tako da je ostalo pri delitvi točk. Prvo večje presenečenje pa so v Radljah ob Dravi pripravili tretjeligaški novinci iz Dobrovcev. Gostje so odlično krenili v srečanje in povedli že v tretji minuti, z zadetkom Gorazda Krenkerja. Domači so se zbrali in uspeli rezultat v 21. minuti poravnati, zadel je Jan Sredenšek, do konca prvega polčasa pa se mreži nista več zatresli. Tudi nadaljevanje so boljše odprli Dobrovčani, ki so v 65.  minuti znova povedli z zadetkom Denisa Rojhta. Radeljčani, ki so krenili po izenačenje, nikakor niso uspeli zadeti, medtem pa so gostje že v sodniškem podaljšku zadeli še tretjič, natančen je bil Alen Hutinski, ter poskrbeli za prvi komplet treh točk med tretjeligaško druščino.

Prvi nedeljski obračun je bil v dopoldanskem terminu odigran na Vidmu pri Ptuju, med domačim Vidmom in celjskim Šampionom. Dobrih 150 gledalcev je videlo odličen uvod gostov, ki so z zadetkom Mihe Korošca povedli že v 7. minuti. Vse do končnice srečanja se rezultat ni več spremenil, potem pa je na sceno stopil domači napadalec Dominik Božak in v 79. minuti rezultat izenačil. Božak je na drugem srečanju dosegel že tretji zadetek v sezoni, ki je poskrbel, da sta se moštvi razšli z delitvijo točk. V zadnjem nedeljskem obračunu sta se v Rogatcu pomerila Mons Claudiusa in Šmartno 1928. Monsi, so dobro formo domačega terena prenesli tudi v novo sezono in se v napetem obračunu veselili treh točk. Pred okrog 150 gledalci je že v 7. minuti za veselje na tribuni poskrbel Mario Špoljar. Le osem minut kasneje je glavni sodnik Bojan Tkalčič pokazal na najstrožjo kazen za domačine, ki jo je v zadetek pretvoril Uroš Krivec, ob tem pa so gostje ostali tudi brez Tilna Kompana, ki je prejel rdeči karton. Gostom se je še pred koncem prvega polčasa, natančneje dve minuti pred odmorom, rezultat uspelo znižati, natanačen je bil Aleksander Močić. V drugem polčasu gledalci niso videli zadetkov, zato pa so videli rdeč karton v domačem moštvu, v 67. minuti ga je prejel Robert Verbek. Omeniti velja, da je glavni sodnik pokazal še deset rumenih kartonov, tri domačinom in kar sedem gostom.

Rezultati drugega kroga 3. SNL sever:
KOROŠKA DRAVOGRAD 0:5 MARIBOR B
260; Sirk (34′, 71′), Šauperl (36′, 39′), Hajrić (82′)
ŠMARJE PRI JELŠAH 4:0 AjDAS LENART
60; Mauher (20′), Šoštarić (28′ pen), Debelak (42′), Deučman (68′)
BREŽICE 1919 4:0 PODVINCI BETONARNA KUHAR
100; Jelać (41′, 58′), Puškarić (47′), Drugovič (91′)
FUŽINAR NOŽI RAVNE 1:1 DRAVINJA
250; Petrej (27′); Brglez (83′)
RADLJE 1:3 S. ROJKO DOBROVCE
200; Sredenšek (21′); Krenker (3′), Rojht (65′), Hutinski (93′)
VIDEM 1:1 ŠAMPION
150; Božak (79′); Korošec (7′)
MONS CLAUDIUS 2:1 ŠMARTNO 1928
150; Špoljar (7′), Krivec (15′ pen); Močić (43′)
RK: Verbek (67′); Kompan (114′)

Foto: Mateja Selič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…