Drugi prvenstveni krog v 3. SNL sever bo ponudil kar nekaj zanimivih obračunov, v Dravograd prihaja prvi favorit letošnjega prvenstva, moštvo Maribora B. Dravograjčani so v prvem prvenstvenem krogu z minimalno razliko izgubili pri Šampionu, medtem so Mariborčani v pravi goliadi prav tako z minimalno razliko ugnali moštvo Monsov. V domačem taboru si želijo, da pred svojimi navijači gostom zagrenijo življenje in da osvojijo prve točke v letošnjem prvenstvu, a bo to sila težka naloga, za namenček pa bo zaradi kazni manjkal še Tevž Nabernik. Zmaga domačinov bi nedvomno veljala za presenečenje tega kroga.


Po prvem krogu vodilno moštvo Šmarja pri Jelšah gosti moštvo AjDAS Lenarta, ki je v prvem krogu visoko izgubilo proti novincem, moštvu Vidma. V domačem taboru si vsekakor želijo ponoviti predstavo iz prvega kroga ter na svoj račun ponovno vpisati nove tri točke, medtem ko si pri gostih želijo popraviti bled vtis iz prvega kroga. V Brežicah se nam obeta pravi nogometni praznik, saj gre za prvo tekmo na domačem igrišču v tretjeligaški druščini. V Brežice prihajajo Podvinci, ki so v prvem krogu povsem odpovedali in visoko izgubili, medtem ko so Brežičani na težkem gostovanju v Slovenskih Konjicah osvojili točko. Podvinčani si vsekakor želijo pokvariti praznično vzdušje, a gre pričakovati tudi visoko motivirano domače moštvo, ki se bo želelo svojim navijačem predstaviti v kar se da najboljši luči, čeprav bodo domači nastopili brez Anžeta Smukoviča, ki je kaznovan. V Ravnah na Koroškem bo domači Fužinar še drugič zapored igral pred svojimi navijači, tokrat v goste prihaja Dravinja. Fužinar, je v prvem krogu ugnal moštvo Radelj, si vsekakor želi nadaljevati v podobnem tempu, a imajo tudi Konjičani svoje načrte in želijo Ravne zapustiti s polnim izkupičkom. Zadnji sobotni obračun bo odigran v Radljah ob Dravi, kjer domače Radlje gostijo novince iz Dobrovc. Obe moštvi sta v prvem prvenstvenem obračunu ostali praznih rok, verjetno pa ni potrebno poudarjati, da si želijo v obeh taborih prvih treh točk v letošnji sezoni.

Prvi nedeljski obračun bo odigran v Vidmu, kjer bo domače moštvo v dopoldanskem terminu, ob 10:30, gostilo moštvo celjskega Šampiona. Zagotovo se v Vidmu obetajo polne tribune, saj podobno kot Brežičani, tudi Videmčani tekmo 3. SNL prvič igrajo pred domačimi gledalci. Videmčani so v prvem prvenstvenem obračunu v Lenartu visoko slavili in želijo ostati neporaženi tudi po drugem krogu, a bo naloga zelo težka. Šampion, ki ima v letošnji sezoni visoke cilje, želi pokvariti dobro vzdušje in priti do drugega kompleta treh točk. V Rogatcu bo Mons Claudius gostil Šmartno 1928. Monsi so v lanski sezoni blesteli na svojem igrišču, serijo neporaženosti na domačem terenu želijo prenesti tudi v letošnjo sezono. Gostje, ki so v prvem krogu z minimalno razliko ugnali Dobrovce, bodo imeli v tem krogu bistveno težjo nalogo, prav gotovo se nam obeta zanimiv in trd prvenstveni dvoboj, v katerem pa izrazitega favorita ni.

Pari drugega kroga 3. SNL sever:
KOROŠKA DRAVOGRAD – MARIBOR B (sobota, ob 16:00)
ŠMARJE PRI JELŠAH – AjDAS LENART
BREŽICE 1919 – PODVINCI BETONARNA KUHAR
FUŽINAR NOŽI RAVNE – DRAVINJA (vse v soboto, ob 17:00)
RADLJE – S. ROJKO DOBROVCE (sobota, ob 19:00)
VIDEM – ŠAMPION (nedelja, ob 10:30)
MONS CLAUDIUS – ŠMARTNO 1928 (nedelja, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…