V Odrancih so imeli tokrat veliko razlogov za veselje. Prva tekma nove sezone 2015/16 je pripadla domači ekipi, ki je na najlepši možen način odigrala prvo tekmo na obnovljenem igrišču. Slednje je bilo zelo poškodovani po lanskih poplavah, ki so prizadele celotno Prekmurje.


Tokratni nasprotniki iz Murske Sobote so po zmagi v pokalnem tekmovanju proti prvoligaški Gorici iz Odrancev odšli praznih rok. Čeprav je prvi polčas minil brez zadetkov, so domači odlično odprli drugega. Virag je v 52. minuti načel soboško mrežo. Le dobre tri minute kasneje je še en novinec v odranskem dresu, Andrej Žugelj, podvojil vodstvo lanskih prvakov. Za popolno veselje na domači tribuni pa je v 68. minuti poskrbel še izkušeni Bojan Matjašec. V večernem terminu je v soboto bila odigrana še tekma med lendavsko Nafto 1903 in gosti iz Ljutomera. Zmage in prvih treh točk so se veselili gostje, ki so tudi zasluženo slavili. Lendavčani so do prvega strela na nasprotnikov gol prišli šele v 60. minuti tekme. Prvi zadetek na tekmi je v 26. minuti srečanja dosegel Andrej Lotrič, mlajši brat Mitje Lotriča, ki je izkoristil trenutek nezbranosti domače obrambe. Podobna situacija se je zgodila tudi v 66. minuti, ko je vodstvo povišal Kardinar.

Novinci v ligi, ekipa iz Križevcev, je presenetila na rakičanskem terenu in napovedala oster boj za obstanek v ligi. Gostje so v vodstvo prešli v 31. minuti, ko je prvi tretjeligaški gol Križevcev dosegel Toplak. Rezultat je do konca prvega dela ostal nespremenjen, domači pa so do izenačenja prišli šele po dobri uri igre z zadetkom Jančarja. Le tri minute kasneje je bil pri Rakičanu izključen še Rajnar in Križevci so se že na prvi tekmi sezone veselili prve točke.

Tudi lanska drugouvrščena ekipa 1. MNZ Lendava, ekipa Polane, je na igrišču v Turnišču presenetila tamkajšnje nogometaše. V 25. minuti je za prvo zmago v novi sezoni zadel Boroš. Rezultat je do konca ostal nespremenjen in gostje so z zmago prav tako napovedali zanimivo prvenstvo. Beltinci, ki ravno tako merijo na vrh lestvice, so tokrat gostovali v Martjancih, pri Čardi, in se že veselili prve zmage. V prvem delu tekme je za goste bil uspešen Tkalec, v nadaljevanju tekme je v 50. minuti še mrežo domačinov zatresel še Botjak. Kosi je približno deset minut kasneje rezultat znižal na 1:2, a za kaj več je domačinom zmanjkalo energije. Bakovci so v novo sezono krenili veliko bolje, kot so to storili lani. Lanske neposredne tekmece za izpad, so na igrišču v Črenšovcih premagali z 1:3. Za goste je bil dvakrat uspešen Brumen, enkrat je zadel Kotnik. Za domače je častni zadetek v 75. minuti dosegel Hodnik. Zadnje srečanje, ki je bilo odigrano v nedeljo, je potekalo v Kuzmi. Gorički “El Clasico” med Tromejnikom in Gradom se je razpletel po željah gostov. Slednji so že po prvem delu srečanja vodili z 0:2, ko sta bila uspešna Vrabelj in Škafar. Kaj kmalu po pričetku drugega dela je za goste zadetek dosegel še Belna. V 74. minuti je pred 500 gledalci edini zadetek za domačine dosegel Senekovič, katerega zadetek je bil zgolj manjši obliž ob visokem porazu.

REZULTATI 1. KROGA 3. SNL VZHOD
ODRANCI – NŠ MURA 3:0 (0:0)
900; Virag 52′, Žugelj 55′, Matjašec 68′
NAFTA 1903 – AVTO RAJH LJUTOMER 0:2 (0:1)
400; Lotrič 26′, Kardinar 66′
RAKIČAN – LESOPLAST KRIŽEVCI 1:1 (0:1)
220; Jančar 60′; Toplak 31′
RK: Rajnar 63′ – Rakičan
TURNIŠČE – POLANA 0:1 (0:1)
350; Boroš 25′
ČARDA – ND LUŠT BELTINCI 1:2 (0:1)
250; Kosi 61′; Tkalec 37′, Botjak 50′
ČRENŠOVCI – ŠNK BAKOVCI 1:3 (0:0)
200; Hodnik 75′; Brumen 52′, 66′, Kotnik 79′
TROMEJNIK – GRAD 1:3 (0:2)
500; Senekovič 74′; Vrabelj 16′, Škafar 33′, Belna 51′

Foto: Jure Banfi

ODRANCI – NŠ MURA

NAFTA 1903 – AVTO RAJH LJUTOMER

ČARDA – ND LUŠT BELTINCI

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…