Nogometaši Nafte 1903, ki se brez osvojene točke nahajajo na zadnjem mestu, bodo tokrat igrali v Črenšovcih. Po sobotnem visokem porazu proti Tromejniku je odstopil trener Josip Zbiljski, naslednik pa zaenkrat še ni bil imenovan. Črenšovci se bodo prav tako skušali pobrati po visokem porazu proti ekipi Beltincev. Domačini bodo tokrat nastopili brez kaznovanega vratarja Alena Utroše. Rakičan bo v nedeljo dopoldan gostil Polano, ki je po napredovanju v višjo ligo uganka za marsikateri klub. Rakičan se trenutno nahaja na predzadnjem mestu z dvema točkama.


V nedeljo popoldan bo odigranih še preostalih pet tekem. V Turnišče prihaja Ljutomer, ki je na zadnji tekmi sicer izgubila z Muro. Turnišče je slavilo zmago na gostovanju v Martjancih, imajo pa zgolj točko zaostanka za tokratnimi nasprotniki. Tromejnik, ki je v preteklem krogu slavil visoko in zanesljivo zmago nad lendavsko Nafto 1903, tokrat pričakuje Čardo. Nasprotnika sta soseda na lestvici, kajti nogometaši iz Kuzme zasedajo deseto mesto, medtem ko so igralci Čarde mesto za njimi. Dvoboj bo vsekakor zanimiv, a tokratni gostje bodo morali srečanje odigrati brez kaznovanega Roškarja. V Križevcih se bo odvijal še en dvoboj dveh goričkih ekip, v goste prihajajo nogometaši Grada. Slednji so v četrtem krogu slavili minimalno zmago proti Rakičanu, medtem ko so Križevci odigrali neodločeno tekmo z Bakovci. Prav Bakovci pa tokrat odhajajo na vroče gostovanje v soboško Fazanerijo. NŠ Mura, ki je na zadnji tekmi slavila zmago proti Ljutomerčanom, tokrat pričakuje tretjo ekipo prvenstva. Z zmago bi se lahko Sobočani dvignili po lestvici navzgor, a tudi igralci Bakovcem imajo vsekakor svoje načrte. Domači imajo na voljo vse nogometaše, medtem ko bosta pri gostih zaradi kazni manjkala Buzeti in Kreft.

Dvoboj kroga pa se bo vsekakor odvijal v Odrancih, saj k lanskim prvakom prihaja ekipa sosednjih Beltincev. Slednji letos še niso oddali točke in so v štirih krogih zabeležili štiri zmage, nazadnje nad Črenšovci, medtem ko jim Odranci s porazom in tremi zmagami, v minulem krogu so v pravi golijadi ugnali Polano, sledijo na drugem mestu lestvice. V Odrancih se v nedeljo znova obeta pravi nogometni praznik, saj sosedski derbi vselej spremlja veliko število ljubiteljev nogometa, zaradi močnega rivalstva, ki je v zadnjih letih zaradi številnih dvobojev morda še preraslo tistega med Beltinci in Muro, pa bo zagotovo vroče tudi na igrišču.

Pari 5. kroga 3. SNL vzhod:
ČRENŠOVCI – NAFTA 1903 (sobota, ob 16.30)
RAKIČAN METROPOL KAVARNE – POLANA (nedelja, ob 10.30)
TURNIŠČE – AVTO RAJH LJUTOMER
TROMEJNIK G-SUKIČ – ČARDA
ODRANCI – LUŠT BELTINCI
LESOPLAST KRIŽEVCI – GRAD
NŠ MURA – ŠNK BAKOVCI (nedelja, ob 16.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…