Prva tri moštva prvenstva nadaljujejo z odličnimi predstavami in trenutno nimajo tekmecev, ki bi jih lahko ustavili. Beltinci, vodilno moštvo prvenstva, je na domačem igrišču kljub igralcu manj ugnalo Rakičan. Nekaj minut pred koncem prvega polčasa je Smodiš prejel še drugi rumeni karton in dočakal predčasen odhod pod prho. Pred štiristo gledalci so za domače svoj delež k pomembni zmagi prispevali Tkalec, Botjak, Hartman in Pavel. Častni zadetek za gostje je v 60. minuti srečanja dosegel Pranj.


Tudi Mura je pri Gradu že v prvi polovici prvega polčasa razrešila vse dvome o zmagovalcu. Za Sobočane sta bila uspešna Slana in Šiško. Odranci so tokrat povsem zasluženo premagali letos povsem nemočno Nafto 1903. Končni rezultat je bil 2:4, podobno kot Beltinci, so tudi Odrančani ostali brez igralca v 35. minuti srečanja, takrat je bil namreč izključen Kalamar. Za domačine, tokrat so bili na odranskem igrišču to Lendavčani, kajti v Lendavi poteka kvalifikacijski turnir za kadetsko evropsko prvenstvo, sta zadela Vida in Zagorec, pri Odrančanih pa so bili uspešni Žugelj in Ciglarič, ki sta mrežo Lendavčanov načela v prvem delu, ter Pavel in Žnidarič, ki sta zadela v drugem delu tekme.

Ljutomer je že v soboto odigral srečanje proti Bakovcem. Sto gledalcev je videlo le dva zadetka. Po prvem delu so vodili nogometaši Bakovcev, ko je bil uspešen Brumen. Domačini so se rešili šele v 89. minuti srečanja, ko je za novo točko zadel Novak. Križevci so na tekmi proti Polani doživeli prvi poraz v letošnji sezoni. Novinca v ligi sta se razšla z minimalno zmago domačinov iz Velike Polane. Za zmago je zadel Boroš v šesti minuti, nato so domačini uspeli odbiti vse napade gostov. Tristo gledalcev je videlo tudi tri rdeče kartone. Pri domačih ga je prejel slovaški nogometaš Slúka, pri gostih pa sta igrišče predčasno zapustila Vegi Kalamar in Zadravec ob koncu srečanja. Turnišče je z zadetkom Zelka v 19. minuti razblinilo dvome o zmagovalcu tekme proti Tromejniku. Največ zadetkov v tem krogu so videli v Martjancih, kjer so domačini pred osemdesetimi igralci zadeli petkrat. Dvakrat je bil uspešen Gjerek, po enkrat pa so zadeli še Andrejč, Korpič in Bencik. Ob koncu srečanja so tudi gostje iz Črenšovcev uspeli doseči častni zadetek, uspešen je bil madžarski napadalec Péntek.

Rezultati šestega kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER – ŠNK BAKOVCI 1:1 (0:1)
100; Novak 89′; Brumen 38′
GRAD – NŠ MURA 0:2 (0:2)
500; Slana 5′, Šiško 18′
POLANA – LESOPLAST KRIŽEVCI 1:0 (1:0)
300; Boroš 6′
RK: Slúka 62; Vegi Kalamar 65′, Zadravec 93′
ND LUŠT BELTINCI – RAKIČAN METROPOL KAVARNE 4:1 (2:0)
400; Tkalec 16′, Botjak 29′, Hartman 53′, Pavel 94′; Pranj 60′
RK: Smodiš 44′ – ND Lušt Beltinci
NAFTA 1903 – ODRANCI 2:4 (1:2)
250; Vida 40′, Zagorec 87′; Žugelj 25′ Ciglarič 28′, Pavel 49′, Žnidarič 83′
RK: Kalamar 35′ – Odranci
ČARDA – ČRENŠOVCI 5:1 (1:0)
80; Andrejč 10′, Korpič 54′, Gjerek 60′, 73′, Bencik 80′; Péntek 90′
TURNIŠČE – TROMEJNIK G-SUKIČ 1:0 (1:0)
150; Zelko 19′

Foto: Mario Horvat

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Hude pritožbe na račun novega drugoligaša

Po poročanju Ekipe so se na srečanju, ki je odločalo za preboj v drugoligaško tekmovanje, …