Futsal reprezentanca Slovenije je z udejstvovanjem na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga gosti srbski Beograd, zaključila že po skupinskem delu tekmovanja. Srbi in Portugalci z odličnim Ricardinhom na četlu so bili za Slovence prevelik zalogaj, želja po uresničitvi v četrtfinale prvenstva je po dveh porazih ostala neuresničena.


Že jeseni pa najboljše futsal reprezentance čaka svetovno prvenstvo v Kolumbiji. Na prvenstvu dvajsetih držav bo sodelovala tudi sedmerica evropskih držav, v ognju za pot v Južno Ameriko je še vedno tudi Slovenija. Slovenci so si uvrstitev v t.i. play-off zagotovili lani decembra, ko so na Češkem po remiju s Francijo in Kazastahnom in zmagi nad gostitelji osvojili drugo mesto v skupini 5 ter se prebili v sklepno fazo kvalifikacij.

Pred žrebom so bili Slovenci uvrščeni v boben izzivalcev, ples kroglic pa Igorju Osredkarju in soigralcem ni bil naklonjen – zadnja ovira pred potjo v Kolumbijo bo namreč Španija, ki se bo jutri z Rusijo borila za naslov evropskega prvaka. Prva tekma, predvidoma 22. marca, bo na sporedu v Sloveniji, Španija pa bo gostila povratni dvoboj, predvidoma 12. aprila.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kerin: Ne more biti izgovor, da se igrajo tekme na tri dni

Nocoj se bosta v Celju pomerila drugo in sedmo uvrščena ekipa Prve lige Telekom Slovenije.…