Futsal reprezentanca Slovenije je z udejstvovanjem na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga gosti srbski Beograd, zaključila že po skupinskem delu tekmovanja. Srbi in Portugalci z odličnim Ricardinhom na četlu so bili za Slovence prevelik zalogaj, želja po uresničitvi v četrtfinale prvenstva je po dveh porazih ostala neuresničena.

Že jeseni pa najboljše futsal reprezentance čaka svetovno prvenstvo v Kolumbiji. Na prvenstvu dvajsetih držav bo sodelovala tudi sedmerica evropskih držav, v ognju za pot v Južno Ameriko je še vedno tudi Slovenija. Slovenci so si uvrstitev v t.i. play-off zagotovili lani decembra, ko so na Češkem po remiju s Francijo in Kazastahnom in zmagi nad gostitelji osvojili drugo mesto v skupini 5 ter se prebili v sklepno fazo kvalifikacij.

Pred žrebom so bili Slovenci uvrščeni v boben izzivalcev, ples kroglic pa Igorju Osredkarju in soigralcem ni bil naklonjen – zadnja ovira pred potjo v Kolumbijo bo namreč Španija, ki se bo jutri z Rusijo borila za naslov evropskega prvaka. Prva tekma, predvidoma 22. marca, bo na sporedu v Sloveniji, Španija pa bo gostila povratni dvoboj, predvidoma 12. aprila.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Naknadno vpoklican Bezjak

Slovenski nogometni reprezentant Roman Bezjak, ki si kruh služi na Cipru pri APOEL Nicozii…