V minulem tednu so naše legionarke po pripravah s slovensko reprezentanco ponovno zaigrale za svoja moštva. Nedvomno je bilo zelo zanimivo na Islandiji, kjer je Mateja Zver s svojim moštvom igrala finale pokala in na žalost izgubila z 2:1. Natalija Golob je v drugi avstrijski ligi še enkrat več prikazala dobro strelsko formo, saj je v zadnjem krogu dosegla kar tri zadetke.


Začenjamo v Avstriji, v prvi avstrijski ligi. V soboto, 24. avgusta, bi morala biti odigrana tekma med Sturmom in Landhausnom, a je bila odpovedana. Tako imata naši legionarki nekoliko več časa za pripravo pred nadaljevanjem prvenstva.Iiz kluba Carinthias Soccer Women pa prihaja odlična novica, da je Lucija Mori debitirala  in se izkazala v Bundesligi. Svoja vrata je namreč zaklenila, njena ekipa pa je zmagala z 1:0. V drugi avstrijski ligi pa sta Natalija Golob in Emina Todorović nastopili proti Hornu in zmagali z neverjetnih 0:11. Naši legionarki sta pri visoki zmagi odigrali pomembno vlogo, saj je Natalija Golob zadela prvi “hattrick” v tej sezoni in v svojo statistiko vpisala še dve asistenci.

S sezono so začele tudi naše tri legionarke, ki nadaljujejo študij v Ameriki. Pamela Begić, ki igra za Florido, je na prvi prvenstveni tekmi v igro vstopila v 66. minuti. Do konca tekme je v svojo statistiko vpisala asistenco in tudi dvakrat streljala. Florida je prvo tekmo prepričljivo zmagala z 1:3. Na drugi tekmi, ki je bila odigrana v nedeljo, pa je Pamela Begić začela v prvi enajsterici. Njena ekipa je tudi to tekmo zmagala z 1:3. Druga naša legionarka, ki je v Ameriki pravzaprav že drugo sezono, je Dominika Čonč. Dominika je na prvi prvenstveni tekmi odigrala celotno srečanje, bila aktivna in poizkušala s streli, a je njena ekipa na žalost izgubila z 0:1. Na drugi tekmi pa je s soigralkami izsilila podaljške, a se je tekma končala brez zadetkov, Dominika pa je bila tudi na tej tekmi aktivna, odigrala celotno srečanje, a se na žalost ni izšlo po njenih načrtih. Naša tretja legionarka pa z novo sezono začenja šele 31. avgusta. Seveda pa bomo tudi njene predstave podrobneje spremljali.

Na Islandiji je bil med vikendom odigran finale pokalnega tekmovanja. Mateja je s klubom Thor/KA igrala proti Breiðabliku in na žalost izgubila z 1:2. Po tekmi smo malce poklepetali z Matejo, ki nam je zaupala naslednje besede: “Finale pokala je bil zame eden najlepših trenutkov v življenju. Finale je na stadionu spremljalo okoli dva tisoč gledalcev, občutek je bil fenomenalen. Tekma je bila tudi predvajana v živo na nacionalni televiziji, tudi enourna oddaja pred tekmo, kot da se igra Liga prvakov. Organizacija je bila na najvišjem možnem nivoju. Za takšne trenutke se živi in finale me bo zaznamoval do konca življenja.”

Mateja je bila na terenu zelo aktivna, najprej se je izkazala z enkratnim predložkom iz prostega strela, ko je asistirala za zadetek in kasneje zadela tudi prečnik. Kot zanimivost naj omenimo, da je zmagovalec finala pokala prejel 6.200 evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …