Včeraj so se reprezentantke Slovenije zbrale v Moravskih Toplicah, na žalost pa na zboru ni bilo Natalije Golob in Lare Ivanuše, ki sta poškodovani. Namesto njiju je selektor Damir Rob v člansko reprezentanco vpoklical igralki Maribora Katjo Nežmah in Martino Potrč. Žreb za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo leta 2015 v Kanadi, je našim reprezentantkam namenil izjemno težko skupino, saj so poleg Slovenije v skupini 1 še Nemčija, Rusija, Irska, Slovaška in Hrvaška.


V četrtek čaka naše reprezentantke prva tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in sicer proti Slovaški. Selektorju Robu povzročajo preglavice nekatere poškodovane igralke, Natalija Golob in Lara Ivanuša pa bosta prav zaradi poškodb izpustili prvo kvalifikacijsko srečanje. V mesecu oktobru bo v Sloveniji gostovala Nemčija, ki velja za svetovno velesilo v ženskem nogometu in prav tekma s Slovaško bo selektorju Damirju Robu dala marsikateri odgovor o formi deklet. Danes popoldne je v Moravskih Toplicah tako Rob s strokovnim štabom opravil drugi trening pred odhodom na Slovaško. Videli smo, da selektor precej pozornosti nameni motivaciji in uigravanju igralk, saj si želi, da bi dekleta na Slovaškem prikazala dobro, borbeno igro. V moštvu vlada odlično vzdušje, reprezentantke pa trenirajo trdo in vneto. Na treningu smo lahko opazili tudi trenerja vratark Ivana Tahirovića, ki skrbi za čim boljšo pripravo obeh vratark, Sonje Čevnik in Katarine Puš. Trening je zaradi poškodbe kolena izpustila Lucija Mori. Dekleta so tako pred odhodom na Slovaško opravile še zadnji trening.

SEZNAM IGRALK:

Ime: Lucija Mori
Letnica rojstva: 31.01.1988
Klub: Carinthias Soccer Women (AVS)
Vratarka, ki velja za eno najboljših in z največ izkušnjami, saj je v svoji karieri že dve leti igrala v Italiji, sedaj pa brani barve avstrijskega kluba Carinthias Soccer Women. Za člansko reprezentanco je v kvalifikacijah za EURO zbrala sedem nastopov, pred tem pa tudi uspešno nastopala za mladinsko reprezentanco.

Ime: Sonja Čevnik
Letnica rojstva: 12.12.1990
Klub: ŽNK Radomlje
Vratarka, ki je pomemben del svoje ekipe. Za slovensko reprezentanco je debi doživela proti Angliji in prejela štiri zadetke. Bila je tudi v mladinski selekciji reprezentance, kjer je leta 2007 debitirala proti Nizozemski. Na današnjem treningu je prikazala odlično voljo in zagnanost.

Ime: Katarina Puš
Letnica rojstva: 19.03.1993
Klub: ŽNK Teleing Pomurje
Vratarka, ki ima tudi izkušnje iz Amerike, kjer je branila barve UTSA. Pred sezono je okrepila Teleing Pomurje in v letošnji sezoni branila tudi na dveh tekmah v kvalifikacijah za Ligo Prvakinj. Za reprezentanco U19 je debitirala proti Franciji leta 2010, ko so naše reprezentantke morale priznati premoč Francozinjam z 1:0.

Ime: Tanja Vrabel
Letnica rojstva: 22.12.1990
Klub: ŽNK Teleing Pomurje
Napadalka, ki ima nos za zadetke. Pri Pomurju odlično sodeluje s Tibaut in Eržen. Za člansko reprezentanco je odigrala 11 tekem in dosegla tudi zadetek. Za reprezentanco je debitirala leta 2007 proti Nizozemski. V minuli sezoni je dosegla 44 zadetkov, v letošnji sezoni pa že 9, kar jo uvršča v sam vrh lestvice strelk.

Ime: Kaja Eržen
Letnica rojstva: 21.08.1994
Klub: ŽNK Teleing Pomurje
Kaja velja za izredno prodorno in hitro igralko, ki ima odličen predložek. Vsekakor bo selektor Rob pri izbiri enajsterice v mislih imel tudi Kajo, ki veliko pomaga tako v napadu, kot tudi v obrambnih nalogah. V prejšnji sezoni je za Teleing Pomurje dosegla 29 zadetkov, v letošnji pa tri. Za člansko reprezentanco je odigrala štiri tekme in dosegla tudi zadetek, za reprezentanco U19 je odigrala osem tekem in dosegla dva zadetka, za reprezentanco U17 pa je odigrala šest tekem in dosegla zadetek. Vsekakor gre za zelo talentirano nogometašico.

Ime: Andreja Nikl
Letnica rojstva: 05.11.1985
Klub: Teleing Pomurje
Fizično zelo dobro pripravljena, borbena in hitra. Ekipa se lahko na njo zmeraj zanese, nikoli ne popušča, je prava borka, ki jo reprezentanca še kako potrebuje. Za člansko reprezentanco je odigrala že 15 tekem, bila pa je tudi v reprezentančni selekciji U19, kjer je zbrala sedem nastopov.

Ime: Tjaša Tibaut
Letnica rojstva: 09.02.1989
Klub: ŽNK Teleing Pomurje
Tjaša je v napadalnih nalogah zelo nevarna, hitra in prodorna,vsekakor pa s svojo levico predstavlja veliko nevarnost za Slovakinje. Za člansko reprezentanco odigrala 14 tekem, v reprezentanci U19 pa 12 tekem.

Ime: Manja Benak
Letnica rojstva: 07.02.1989
Klub: ŽNK Teleing Pomurje
Vsekakor ena najbolj standardnih členov pri Teleing Pomurju. Kljub temu, da igra v domačem prvenstvu ima tudi precej evropskih izkušenj, saj je tako s Krko, kot tudi s Pomurjem nastopala v evropskih tekmovanjih. Za člansko reprezentanco je zbrala 12 nastopov in dosegla tudi dva zadetka, za selekcijo U19 pa je zbrala devet nastopov in dosegla pravtako dva zadetka.

Ime: Anisa Rola
Letnica rojstva: 24.05.1994
Klub: ŽNK Maribor
Mariborčanka, ki poseduje neverjetni talent, v obrambnih nalogah je učinkovita in borbena, zna “prijeti” nasprotnico in jo zaustaviti. V klubu se je preizkusila tudi v napadalnih nalogah, kjer je bila pravtako uspešna. V letošnji sezoni je dosegla že sedem zadetkov. Za člansko izbrano vrsto je zbrala sedem nastopov, za selekcijo U19 devet nastopov in tudi enkrat zadela, za selekcijo U17 pa je nastopila šestkrat.

Ime: Martina Potrč
Letnica rojstva: 06.11.1991
Klub: ŽNK Maribor
Martina je pred prihodom v Maribor nekaj časa igrala v drugih klubih, nazadnje v Dornavi. Po selitvi iz Dornave v Maribor pa je začutiti, da je dobila dodatni zagon. Hitra in borbena igralka, ki ima natančna podajo, je bila članica mladinskih državnih selekcij, v U17 je nastopila trikrat in tudi dvakrat zadela, v U19 je zbrala sedem nastopov, za člansko vrsto pa enega.

Ime: Katja Nežmah
Letnica rojstva: 25.11.1992
Klub: ŽNK Maribor
Katja ima za seboj zanimivo zgodbo, v Mariboru pa ponovno pridobiva na samozavesti in kaže igre, kakršne se pričakujejo od nje. Še več samozavesti ji prinesel vpoklic selektorja Roba, pa čeprav je bila vpoklicana po poškodbah Golob in Ivanuše. Velja za zelo dobra izvajalka prekinitev. Za člansko reprezentanco je do sedaj odigrala tri tekme, za selekcijo U19 je zbrala devet nastopov, za U17 pa šest nastopov.

Ime: Kaja Jerina
Letnica rojstva: 11.09.1992
Klub: ŽNK Jevnica
Igralka za katero je huda preizkušnja v avstrijski drugi ligi. Veseli dejstvo, da se lahko v Jevnici ponovno posveča nogometu. Igralka z dobrim strelom je izjemna okrepitev za Jevnico. Za člansko reprezentanco je zbrala štiri nastope, v selekciji U19 in U17 pa zbrala po šest nastopov.

Ime: Ines Špelič
Letnica rojstva: 27.01.1989
Klub: ŽNK Jevnica
Ines se je v Slovenijo vrnila po končani sezoni v islandski drugi ligi, kjer je pridobila dodatne izkušnje iz mednarodnega nogometa in vsekakor pričakujemo, da bo dobro formo iz klubskega dela prenesla tudi v reprezentanco. Za člansko reprezentanco je doslej nastopila petkrat, v selekciji U19 pa ima 11 nastopov.

Ime: Lucija Grad
Letnica rojstva: 22.10.1983
Klub: ŽNK Jevnica
Igralka, ki je prava borka na igrišču in tudi izven njega, saj je podobno kot za Kajo Jerino, tudi za njo zelo huda preizkušnja iz druge avstrijske lige. V Jevnici sta s Kajo našli sredino, kjer lahko mirno nabirata prvoligaške minute ter dvigujeta formo in Jevnici pomagata pri preboju v ligo za prvaka. Za člansko reprezentanco je zaigrala dvanajstkrat, za selekcijo U18 pa je zbrala pet nastopov.

Ime: Barbara Kralj
Letnica rojstva: 05.01.1994
Klub: ŽNK Radomlje
Igralka, ki igra v vezni liniji. V letošnji sezoni sta z Jereb krojile odličen vezni par na prvi tekmi v Krškem, kjer so se Radomlje udarile s Krko. Je igralka, ki ima dober pregled nad igro, trdo dela tudi v obrambnih nalogah in obenem pa zna povezati sredino z napadom, vezistka od katere se v prihodnosti še veliko pričakuje. Za selekcijo U17 je odigrala šest tekem, za U19 ima devet nastopov in tudi zadetek, za člansko reprezentanco pa je vknjižila en nastop.

Ime: Urška Žganec 
Letnica rojstva: 03.06.1991
Klub: Sturm Graz
Živahna igralka, ki je v svoji karieri nastopila tudi za italijansko ekipo Calcio Chiasiellis Udinese, kjer je na 28 tekmah dosegla štiri zadetke. Skupaj z Anjo Milenković igra v Avstriji, kjer tvorita odličen dvojec. V letošnji sezoni je na štirih tekmah dosegla zadetek. Velja pa za igralko, na katero bo selektor Rob še kako računal.

Ime: Anja Milenković
Letnica rojstva: 23.06.1982
Klub: Sturm Graz
Naša najizkušenejša igralka, saj ima kar nekaj mednarodnih izkušenj, med drugim je igrala v Italiji za Tavagnacco in Calcio Chiasiellis Udinese, v Avstriji pa za SK Kelag Kärnten in sedaj za Sturm Graz. V letošnji sezoni je na štirih tekmah dosegla tudi dva zadetka in je motor ekipe iz avstrijske Štajerske. Za člansko izbrano vrsto je odigrala že sedemnajst tekem in dosegla tudi zadetek, za takratno selekcijo U18 pa je zbrala tri nastope.

Ime: Mateja Zver
Letnica rojstva: 15.03.1988
Klub: Thór/KA
Verjetno ena najboljših igralk Slovenije. Je odlična podajalka, strelka in tehnično odlično podkovana igralka. V letošnji sezoni je igrala eno vodilnih vlog pri trenutnem klubu, ki se še bori tudi v evropskih tekmovanjih. Za člansko reprezentanco je odigrala 16 tekem in dosegla tudi zavidljivih osem zadetkov, za selekcijo U19 pa je odigrala 12 tekem in dosegla dva zadetka.

Ime: Dominika Čonč
Letnica rojstva: 01.01.1993
Klub: Skyhawks Soccer
Dominika velja za odlično vezistko, od katere je pričakovati, da bo svoje znanje v Ameriki še dodatno izpilila. Je ena boljših igralk v svojem moštvu in tudi pri Mariboru je v minuli sezoni dokazala, da je upravičeno vpoklicana v člansko reprezentanco. Za selekcijo U17 je zbrala šest nastopov, za U19 pravtako šest nastopov in dosegla tudi šest zadetkov, za člansko reprezentanco pa je do sedaj zbrala le en nastop.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …