Tekme osmega kroga se bodo kljub prihajajočim praznikom odigrale ob standardnem terminu, vsaj večina od njih. Že danes bomo lahko ob 10.30 spremljali srečanje med Radomljami in Ankaranom, vse preostale tekme pa bodo v nedeljo. Derbi kroga bo odigran v Beltincih, kjer bodo gostovale Velenjčanke, v Ajdovščino odhajajo prvouvrščene zmajčice, Korošice gostijo Maribor, na Krimu pa bomo spremljali zanimiv dvoboj med domačinkami in gostjami z Velesovega.

MOJE-LECE.SI RADOMLJE – ANKARAN (sobota, ob 10.30)
Radomljanke, ki imajo v letošnji sezoni obilo preglavic s poškodbami in kratko klopjo, se bodo že danes, po težkem porazu v Velenju, pomerile s Primorkami. Tudi gostje v letošnji sezoni ne blestijo, kljub dobri sestavi igralskega kadra Ankarančanke ne najdejo forme s prejšnjih let. Kljub vsem preglavicam obeh ekip lahko jutri pričakujemo izredno izenačen dvoboj. Malenkosti in fizična pripravljenost igralk obeh moštev bo ključnega pomena. Katera ekipa se bo veselila novih treh točk, pa boste ljubitelji ženskega nogometa najlažje izvedeli kar z obiskom tekme v Športnem parku Radomlje.

TELEING GMT POMURJE – RUDAR ŠKALE (nedelja, ob 11.00)
V nedeljo bomo po dolgem času videli stari derbi rivalk. Velenjčanke, ki letos kažejo presenetljivo dobre igre, gostujejo v Beltincih. Pomurke so nekoliko ublažile rane po porazu z Olimpijo, saj so ob debiju Nuše Ladinek v minulem krogu deklasirale Gorenjke. V nedeljo lahko pričakujemo zanimivo tekmo, a bodo vlogo favorita vseeno nosile domačinke, ki so nazadnje z Velenjčankami nazadnje izgubile 31. maja 2015. V zadnji tekmi sezone 2014/15, ko je bilo že vse odločeno, so morale Pomurke priznati premoč kar z 1:4. V primerjavi s takratnim dvobojem bosta ekipi v močno spremenjeni zasedbi, tako na klopi kot tudi na igrišču.

AJDOVŠČINA – OLIMPIJA (nedelja, ob 14.00)
Dekleta ljubljanske Olimpije po visoki zmagi v ljubljanskem mestnem derbiju, ki so ga v taboru zmajčic izkoristili tudi za dan odprtih vrat, odhajajo na gostovanje v Ajdovščino, kjer bodo vlogo favorita prevzele v svoje roke. Ajdovke bodo tekmo vzele kot dobro izkušnjo in poizkušale predvsem z agresivno igro konkurirati kakovostni zasedbi Ljubljančank. Ekipi sta se v minuli sezoni pomerili dvakrat, Ljubljančanke pa so obakrat zmagale z dvomestno številko zadetkov, bo tako tudi v nedeljo?

FUŽINAR – MARIBOR (nedelja, ob 14.00)
Korošice v nedeljo čaka izredno zahtevna naloga. Nekatere pomembne članice Fužinarja odlično zastopajo barve Slovenije na kvalifikacijskem turnirju za kadetsko evropsko prvenstvo, zato bodo Mariborčanke  v primerjavi z gostiteljicami zagotovo bolj spočite in tudi samozavestne. Slednje predvsem zaradi pomembnih treh točk proti Ajdovščini, medtem ko Fužinar v minulem krogu ni odigral srečanja z Ankaranom ravno zaradi nastopa nekaterih igralk za kadetsko reprezentanco. Pričakovati gre zanimivo tekmo, domačinke pa bodo morale zaustaviti predvsem v zadnjih tednih vročo Aniso Rolo.

KRIM – VELESOVO (nedelja, ob 14.00)
Krimovke se po visokem porazu v mestnem derbiju z Olimpijo že nekaj dni pripravljajo na dvoboj z Velesovim. Mlade Ljubljančanke kažejo napredek, kar se opazi tudi pri številu doseženih zadetkov, ne smemo pa zanemariti niti Gorenjk, ki so v letošnji sezoni z borbeno igro že presenetile, a je bilo to vseeno premalo za točke. Ekipi sta se v minuli sezoni srečali trikrat, igralke Velesovega pa so na čelu s sestrama Kos dobile prvi dve tekmi, ko so Krimu zabile kar pet zadetkov, medtem ko so Krimovke v 20. krogu prvenstva iztržile remi z 1:1. Je zdaj čas še za prvo zmago Ljubljančank?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ženska kadetska reprezentanca v kvalifikacije z odliko

Slovenska ženska nogometna reprezentanca do 17 let je pričela s kvalifikacijami za evropsk…