Ženska članska reprezentanca Slovenije se bo jutri ob 14. uri pomerila s člansko reprezentanco Bosne in Hercegovine. Srečanje bo odigrano v Bosni, in sicer v mestu Stanešiči, kjer se bosta spopadli že dobro poznani nasprotnici. Na zadnji pripravljalni tekmi, ki je bila odigrana prejšnje leto na Bledu, so Slovenke morale priznati premoč reprezentantkam Bosne in Hercegovine z 0:3.


Reprezentanca Bosne in Hercegovine nastopa v kvalifikacijski skupini 4 in trenutno zaseda 5. mesto. V dosedanjem kvalifikacijskem ciklusu za SP v Kanadi so današnje nasprotnice Slovenk odigrale tri tekme: na gostovanju na Škotskem so morale priznati premoč domačinkam, Škotinje so bile boljše s 7:0, na domačem igrišču so minimalno, z 0:1 izgubile proti Švedinjam, na zadnji tekmi proti Severni Irski pa so iztržile remi. Vsekakor bo današnje srečanje dalo veliko odgovorov selektorju Robu, ki je moral zaradi poškodb in odsotnosti nekaterih igralk spremeniti svoj seznam. Dejstvo je, da so med zimskim premorom igralke trdno trenirale, sodelovale na zimskih turnirjih in odigrale nekaj pripravljalnih tekem, zato si upamo trditi, da so igralke fizično dobro pripravljene in bodo jutri tudi sposobne vknjižiti zmago nad Bosno in Hercegovino. Z omenjeno reprezentanco imajo naše reprezentantke že kar nekaj izkušenj, saj so minulo leto v avgustu odigrale dve prijateljski srečanji na Bledu, prva tekma se je končala z neodločenim rezultatom 1:1, dva dni kasneje pa so naše reprezentantke morale priznati premoč reprezentanci Bosne in Hercegovine z 0:3.

Od prvotnega seznama članske reprezentance, ki ga je sestavil selektor Damir Rob, je zaradi poškodb in odsotnosti nekaterih igralk prišlo do nekaj sprememb. Namesto Sonje Čevnik bo vskočila mlada in obetavna Eva Vamberger (ŽNK Jevnica), namesto Lucije Grad je vpoklic prejela Velenjčanka Zala Gomboc (ŽNK Rudar Velenje), poškodovano Matejo Zver bo zamenjala Vanja Šiljak (ŽNK Velesovo) in kot zadnja, ki je prejela selektorjevo vabilo, se je reprezentanci pridružila še Larissa Šoronda (ŽNK Rudar Škale), ki je vskočila namesto Andreje Nikl (ŽNK Teleing Pomurje).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …