V zadnjem krogu jesenskega dela 1. SŽNL nas čaka derbi v Velenju med Rudarjem in Radomljami, Pomurke odhajajo na Primorsko, Novomeščanke gostijo Mariborčanke, v Slovenj Gradcu pa bomo lahko spremljali dvoboj med ŽNK Slovenj Gradec in Velesovim. Z jesenskim delom prvenstva so že zaključile igralke Jevnice, ki so v tem krogu proste.


RUDAR ŠKALE – RADOMLJE  (nedelja ob 14.00):
V Velenje prihajajo igralke Radomlja, ki lovijo napredovanje na mesta, ki vodijo v skupino za prvaka. Radomljanke čaka zahtevna naloga, saj se Velenjčanke zavedajo, da jih le zmaga ohranja v igri za prvo mesto, saj imajo s Pomurkami isto število zbranih točk, a imajo Pomurke tekmo manj. Pri domačinkah bo še posebej nevarna Lara Prašnikar, ki je v svoji krstni sezoni zbrala že trinajst zadetkov, kar jo uvršča na tretje mesto liste strelk. Tudi Sanja Malinić in Moira Murić sta kandidatki za dosego zadetkov in ob teh imenih reprezentančno vratarko Sonjo Čevnik ne čaka nič kaj prijetna naloga. Pri Radomljankah je med odsotnimi še vedno Lara Ivanuša, vsekakor pa se lahko gostinje pohvalijo z dobro vezno linijo, ki bo v tej tekmi ključnega pomena. Radomljanke bi se s tremi točkami in ob morebitnem porazu Mariborčank povzpele na četrto mesto.

AH MAS TECH – TELEING POMURJE (nedelja ob 13.00):
Pomurke tokrat odhajajo povsem na drugo stran Slovenije, kjer se bodo drugič v tej sezoni pomerile z AH Mas Techom. Po odličnem rezultatu Pomurk, ki so si ga priigrale v devetem krogu na gostovanju v Mariboru, bo tokratna tekma nekoliko lažja, kar lahko sklepamo po prvi medsebojni odigrani tekmi, ko so Pomurke na domačem terenu Primorke ugnale kar s 17:0. Gostujoči trener ima sladke skrbi ob izbiri širokega spektra igralk, obenem pa velja omeniti, da Monika Conjar iz kroga v krog stopnjujejo formo, Tanja Vrabel je dosegla že 21 zadetkov in bo na Primorskem verjetno dodala še kakšnega. Domačinke so lahko povsem zadovoljne s svojo prvo sezono med prvoligaši, saj so zbrale šest točk in se dobro upirale tudi močnejšim ekipam. V nedeljskem dvoboju omenjenih ekip so Pomurke izrazite favoritinje in vse drugo kot zmaga gostinj, bi bilo izjemno presenečenje.

KRKA – MARIBOR (nedelja ob 13.00):
Tokrat bo tekma odigrana na igrišču z umetno travo v Novem Mestu, kjer si lahko obetamo dobro igro. Mariborčanke so po porazu proti Pomurkam svojo jezo znesle nad Primorkami, katere so premagale kar s 7:0, tokrat pa bodo lovile nove tri točke v boju za ohranitev četrtega mesta, ki pelje v skupino za prvaka. Pri Mariborčankah je Sara Ketiš še vedno poškodovana, kljub temu pa veseli dobra forma Anise Role, tudi Martina Potrč pa je proti Primorkam dosegla dva zadetka, ki ji bosta vlila še dodatne samozavesti. Novomeščanke so v jesenskem delu povsem razočarale, kljub okrepitvam, so zbrale le 3 točke in dosegle en sam zadetek. Vsekakor so favoritinje Mariborčanke, a bodo morale status potrditi tudi na samem igrišču. Z zmago bi se Mariborčanke močno približale k napredovanju v skupino za prvaka.

SLOVENJ GRADEC – VELESOVO (nedelja ob 13.00):
V Slovenj Gradcu čaka nogometašice Velesovega težko srečanje, saj bodo skušale domačinke v zadnjem krogu jesenskega dela sezone priti do svojih prvih točk v letošnjem prvenstvu. Korošice so v letošnji sezoni dosegle pet zadetkov, a so jih prejela kar 58, tudi v Velesovem pa želijo slednjo številko še povišati. Obramba je šibka točka Slovenjgradčank in kar bi znale Vanja Šiljak, Lucija Kos ter Evelina Kos kaj hitro izkoristiti. Ob morebitni dobri učinkovitosti bi lahko igralke Velesovega prišle do dvanajstih točk, ki bi jih, ob morebitnem porazu Radomljank v Velenju, zelo približalo petemu mestu. Pri domačinkah bo največja nevarnost za nasprotna vrata Nika Preksavec, ki je v letošnji sezoni dosegla štiri zadetke, pri gostjah pa je bila do sedaj najbolj učinkovita mladinska reprezentantka Vanja Šiljak.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …