Včeraj so se v Odrancih in Beltincih začele kvalifikacije za EURO 2014 za dekleta do 19 let. Naša dekleta so na včerajšnji uvodni tekmi kvalifikacij odigrale odlično, prikazale pravo mero borbenosti in agresivnosti proti Italiji, ki velja za namočnejšo reprezentanco v naši skupini.


SLOVENIJA 2:2 ITALIJA
Strelke: L. Kos (52’/11m), Šiljak (71′); Pittaccio (22′), Pittaccio (76′)

Slovenija: Vamberger, Kos, Marič, Sevšek, Lombar, Ketiš, Kos L., Gomboc, Rogan, Šoronda, Šiljak.
Italija: Guidi, Cunsolo, Cannone, Mele, Pochero, Piacezzi, Tardini, Eusebio, Pittaccio, Ferrati, Goldoni.

V uvodnih minutah so Italijanke pritisnile in v peti minuti tekme imele tudi prvo priložnost, a je Eva Vamberger strel ukrotila. Spremljali smo lahko zelo borbeno igro z veliko prekinitvami, na žalost pa so naše reprezentantke zadetek prejele že v 22. minuti tekme, a se niso predale. Verjele so v sebe. V prvem polčasu velja omeniti še menjavo v 34. minuti tekme, ko je Larisso Šorondo zamenjala Karmen Ulbin. S to menjavo se selektorica ni zmotila, saj je bila Ulbinova v drugem polčasu zelo aktivna. Po dveh poizkusih Ulbinove pa so naše vendarle izenačile v 52. minuti. Po izvajanju najstrožje kazni je Lucija Kos zadela za izenačenje za 1:1. Nato je sledila še priložnost Ulbinove, a brez uspeha. Kasneje se je igra nekoliko umirila, a je v 72. minuti še druga igralka Velesovega, Vanja Šiljak, zatresla mrežo gostinj in tako povedla Slovenijo v vodstvo z 1:2. Na žalost Slovenk, je vodstvo trajalo vsega šest minut, ko je po izvajanju prostega strela še drugič zadela Pittaccio. Nekaj priložnosti sta do konca tekme imeli še obe reprezentanci, a do spremembe izida ni prišlo in tako so Slovenke lahko ponosno slavile pomembno točko, ki v nadaljevanju turnirja vliva upanje na napredovanje. Na tekmi smo lahko videli kar 29 prekrškov, od tega so Slovenke naredile 17 prekrškov, kar priča o tem, da so bile zelo borbene in agresivne. V naši reprezentanci so poleg Ulbinove, priložnost dobile še Gregorčičeva, ki je zamenjala Lombarjevom in Maroltova, ki je zamenjala Ketiševo.

Naslednja tekma naših reprezentantk bo jutri v Beltincih ob 16.00 uri in glede na včerajšnjo udeležbo lahko jutri pričakujemo še kakšnega gledalca več. V Odrancih se je zbralo približno 200 gledalcev, ki so s spodbudo našim reprezentantkam pomagali do pomembne točke.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Polom Mure v Ljubljani, po simultanki Sare Makovec Olimpija slavila s kar 4:0

Veliki derbi 1. SŽNL med ekipama Olimpije in Mure je pripadel zmajčicam. Ljubljančanke so …