V švicarskem Nyonu, na sedežu Evropske nogometne zveze, so danes izžrebali skupine evropskega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2019 gostila Francija.


Slovenke, ki jih bo tudi v novem kvalifikacijskem ciklusu vodil selektor Damir Rob, so bile pred žrebom skupin uvrščene v četrti boben, ki so ga ujele za rep, žreb pa jim je namenil izjemno zanimivo, a tudi zahtevno skupino. Na sončni strani Alp bo po letu 2013 in kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Kanadi vnovič gostovala velesila Nemčija, ki je aktualna olimpijska in evropska prvakinja, na že omenjenem svetovnem prvenstvu 2015 pa so Nemke osvojile za njih skromno četrto mesto.

Spomini na dvoboj izpred štirih let sicer niso najlepši, saj so bile Nemke v Kopru boljše z 0:13, nič kaj bolje pa se Slovenkam v minulih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017 ni godilo tudi v dvoboju z Islandijo, ki bo še drugič zapored tekmica Slovenije. Nadine Keßler, nekdanja reprezentantka Nemčije, ki je bila leta 2014 proglašena za najboljšo nogometašico, je naši izbrani vrsti za tekmeca v skupini 5 namenila še Češko in Ferske otoke.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019 se bodo pričele septembra letos, po osmih kvalifikacijskih obračunih pa si bo pot na zaključni turnir zagotovilo sedem zmagovalk, štiri najbolje drugouvrščene ekipe pa si bodo zagotovile dodatne kvalifikacije, ki bodo dale še dva potnika.

Skupina 5:
NEMČIJA
ISLANDIJA
ČEŠKA
SLOVENIJA
FERSKI OTOKI

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …