Ženska članska izbrana vrsta Slovenije je na turnirju v hrvaškem Umagu odigrala še drugo srečanje. Slovenke so morale po reprezentanci ZDA do 23 let, ki je za hrbet Sonje Čevnik pospravila tri zadetke, premoč priznati še B moštvu Francije.


Selektor Damir Rob je bil po tekmi z ZDA, ki je bila odigrana na igrišču z umetno travnato površino, prisiljen v dve zamenjavi v začetni enajsterici. Namesto Barbare Kralj in Manje Benak, ki je obračun z Američankami zaključila že po pol ure igre, sta dvoboj s Francozinjami od prve minute pričeli Manja Rogan in Maruša Sevšek. Za Slovenke sta bila usodna uvoda obeh polčasov, saj so Francozinje povedle že v sedmi minuti srečanja, ko je Čevnikovo ugnala Ouleymata Sarr, dvajsetletna napadalka PSG. Sledil je uspešen odgovor Slovenk, ki pa tako kot v prvi tekmi turnirja svojih priložnosti niso uspele izkoristiti. Prvi polčas je bil poln priložnosti na obeh straneh, v uvodu drugega polčasa pa so Francozinje podvojile svojo prednost. Na igrišču, ki po obilnejših padavin ni bilo najbolje pripravljeno, so si Francozinje priigrale najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek pretvorila Pauline Crammer, igralka belgijskega Anderlechta je postavila tudi izid dvoboja.

Slovenke bodo tretje srečanje turnirja odigrale v ponedeljek, ko bodo nasproti stala reprezentanca Poljske do 20 let.

SLOVENIJA 0:2 FRANCIJA B
Sarr (7′), Crammer (47′)
Slovenija – začetna enajsterica: Čevnik, Erman, Tibaut, Rola, Čonč, Zver, Prašnikar, Ivanuša, Sevšek, Žganec, Rogan. Na klopi: Vamberger, E. Kos, Kolbl, Eržen, Šoronda.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/SoccerNetworkLLC/videos/1161988557159408/” width=”660″ height=”480″ onlyvideo=”1″]
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex ugnale Krim, selekcija DU15 boljša od Olimpije

Minuli konec tedna so bile prvič v sezoni 2022/23 aktivne vse tri selekcije ŽNK Radomlje, …