Slovenke so na turnirju Istria Women’s Cup, ki ga v teh dneh gosti hrvaški Umag, odigrale zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja. Po visoki zmagi nad Tajvanom in tesnem porazu s Slovaško je slovenska izbrana vrsta v tekmi preobratov remizirala s Severno Irsko.


Severne Irke so nezbranost v slovenski obrambi kaznovale že v tretji minuti, ko je zadela Caragh, a smo v nadaljevanju prvega polčasa videli preobrat slovenskih deklet. V 17. minuti je vodstvo nasprotnic izničila Dominika Čonč, ki je čuvajko severnoirske mreže matirala s strelom s precejšnje razdalje. Šest minut kasneje in po predložku z desne strani igrišča je z bližine z glavo zadela kapetanka Tjaša Tibaut, Slovenke pa so na premor odšle z dvema zadetkoma prednosti. Po dolgi podaji Eveline Kos je Mateja Zver ukradla žogo zadnji igralki severnoirske obrambe, stekla proti golu in z rutiniranim udarcem zadela za vodstvo s 3:1.

Drugi polčas je ponudil nov preobrat, a tokrat v škodo Slovenk, ki so v uvodu nadaljevanja v zgolj nekaj minutah klonile kar trikrat in Severnim Irkam dovolile, da so povedle s 4:3. Vodstvo kljub vsemu ni trajalo dolgo, saj je zgolj dobre tri minute po četrtem golu nasprotnic še drugič danes zadela Mateja Zver. Igralka avstrijskega St. Pöltna je mrežo Severne Irske zatresla po prodoru in udarce z desne strani kazenskega prostora. Nadaljevanje dvoboja je ponudilo še nekaj priložnosti, Slovenke so zatresle tudi okvir gola, a je ostalo pri nespremenjenem izidu.

Slovenke so s štirimi točkami zasedle tretje mesto, saj so Slovakinje z minimalno razliko ugnale Tajvan. Varovanke selektorja Damirja Roba, ki je pogrešal Čevnikovo, Žgančevo in Ivanušo, se bodo v sredo za peto mesto na turnirju pomerili s Hrvaško.

SEVERNA IRSKA – SLOVENIJA 4:4 (1:3)
Čonč (17′), Tibaut (23′), Zver (45′, 55′)

Objavil/a Sea View Suite Holiday II – Split Croatia dne 6. marec 2017

Objavil/a Sea View Suite Holiday II – Split Croatia dne 6. marec 2017

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …