Nogometašice so z včerajšnjimi tekmami zaključile redni del državnega prvenstva, ki bo ponudilo še tri kroge končnice. V skupini za prvaka bodo z vrha lestvice krenile Pomurke, ki so včeraj vknjižile novo visoko zmago.


Varovanke trenerke Nuše Ladinek so v radomeljsko mrežo pospravile devet zadetkov, čeprav je po prvem polčasu kazalo na tesnejši razplet. Radomljanke so namreč po napaki Špele Fras, ki je napačno ocenila predložek Karmen Ulbin, zaostajale za dva zadetka, v nadaljevanju pa popustile. Beltinčanke so na krilih Špele Kolbl, ki je zadela kar štirikrat, slavile z 1:9, pod najlepši mojstrovini pa sta se podpisali hrvaški nogometaši.

Naziv najlepšega zadetka lahko podelimo v last Helenne Hercigonje-Moulton, saj je obrambna igralka, ki je v igro vstopila v drugem polčasu, v 72. minuti postregla z mojstrskim udarcem. Nič kaj veliko za svojo rojakinjo, ki ima sicer tudi jamajške korenine, ni zaostajala niti Monika Conjar, saj je napadalka dvajset minut pred tem s prefinjenim udarcem zadela z roba kazenskega prostora.

Prav Conjarjeva je z dvema zadetkoma na vrhu lestvice strelk ujela soigralko Tjašo Tibaut, ki sta v letošnji sezoni dosegli že 39 zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …