Večina slovenskih legionark v minulih tednih zaradi zimskega premora ni imela tekmovalnih obveznosti, časa za počitek pa ni bilo v Italiji, kjer sta s sezono nadaljevali Ines Špelič in Kristina Erman. Ines Špelič uspešno nastopa za Bari, saj je zbrala že 16 nastopov, prejela tri rumene kartone ter karton rdeče barve. Po saniranju poškodbe pa se je v dresu Riviere di Romagna izkazala Kristina Erman, ki je v 82. minuti tekme zabila drugi zadetek na tekmi ter svoji ekipi priigrala pomembno zmago. Kristina v letošnji sezoni nastopa v odlični formi, ki jo je na 14 tekmah kronala z dvema zadetkoma.


Konec marca se v Avstriji vnovič začenja avstrijska ženska liga, v kateri nastopa kopica deklet iz Slovenije. Mateja Zver bo s prvouvrščenim Simacek St. Pölten-Spratzern poizkušala še bolj utrditi prvo mesto, saj imajo pred drugouvrščenim Neulengbachom devet točk prednosti. Na tretjem najdemo Sturm Graz, klub Anje Milenković in Urške Žganec. Omenjeni igralki sta pomemben del ekipe, ki letos igra zelo dobro. Na šestem mestu najdemo LUV Graz, moštvo v katerem nastopajo Anisa Rola, Natalija Golob, Martina Potrč in Katja Nežmah. Omeniti velja, da Martina Potrč po nešportnem prekršku jeseni odlično okreva. V drugi avstrijski ligi odlično kaže Carinthiasu, ki se trenutno nahaja na drugem mestu, a le za točko zaostaja za drugim moštvom Neulengbacha. Za Carinthias uspešno nastopajo Lucija Mori, Nastja Kavčič, Lucija Grad, Kaja Eržen in Lara Ivanuša.

Manja Benak še naprej odlično nastopa za Ferencvaros, ki se trenutno nahaja na drugem mestu madžarske prve lige. Manja Benak je v letošnji sezoni zbrala deset nastopov in zabila tudi dva zadetka. V Ameriki se je sezona zaključila tako za Pamelo Begić, kot tudi za Dominiko Čonč. Pamela je za svojo univerzo v letošnji sezoni nastopila 22-krat, zabila dva zadetka ter štirikrat asistirala, z enakim učinkom pa se lahko pohvali tudi Dominika Čonč, ki pa je za tak dosežek potrebovala pet tekem manj.

Zadetek Kristine Erman

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …