StadionJama
Glavni sodnikDejan Bavrlić

Strelke: Žganec (55′); Tibaut (17′), Rogan (41′), Makovec (72′)
Rdeči karton: Milenkovič (66′ – Olimpija)


ŽNK Olimpija: Vamberger, Gomboc, E. Kos, Benak, Milenkovič, Špelič, Grad, Golob, Žganec, Eržen, J. Čubrilo. Trener: Samir Škrgić.
ŽNK Pomurje: Fras, Prša, Nikolić, Rozmarič, Krstić, Rogan, Makovec, Kolbl, Tibaut, Conjar, Bradić. Trenerka: Nuša Ladinek.

Igralke Pomurja so se v Ljubljani tudi brez pomoči prve vratarke Sare Nemet maščevale za jesenski ligaški poraz na domači zelenici in po polfinalni pokalni tekmi v prestolnici dobile tudi ligaško preizkušnjo, s katero so Olimpijo izrinile z vrha lestvice SŽNL. Zmagovalke so v obrambi storile manj napak od gostiteljice, mrežo katerih so zatresle Tjaša Tibaut, Manja Rogan ter Sara Makovec, ki je v slogu Milana Osterca zadela za končnih 1:3. Še pred tem je domače v igro vrnila aktivna Urška Žganec, a je večino upov na preobrat odnesla izključitev Anje Milenkovič.

Pomurke so tudi za Bežigradom hitro pokazale eno svojih glavnih značilnosti, saj so si hitro priigrale prvo zrelo priložnost za zadetek. V uvodu druge minute je Tjaša Tibaut pred golom našla Moniko Conjar, ki je po strelu z glavo zatresla domačo mrežo, a bila “prehitra” za domačo obrambo, saj se je ob predložku znašla v prepovedanem položaju. Že kmalu zatem so pobudo za nekaj trenutkov prevzele gostiteljice, ki so izpeljale nekaj nevarnih napadov. Špela Fras, ki je v golu zamenjala obolelo Saro Nemet, je kljub pomanjkanju izkušenj z derbiji suvereno ukrotila nekaj ljubljanskih poskusov, najnevarnejša pa je po protinapadu Lucije Grad zaustavila Tijana Krstić, saj se je bočna branilka pravočasno vrnila v obrambo, nekaj minut zatem pa je udarec Urške Žganec končal v pomurskem bloku.

So pa v 17. minuti povedle Beltinčanke. Špela Kolbl je izpeljala hiter protinapad po desni strani, žogo poslala v kazenski prostor, v katerem pa Evelina Kos, ki je še jeseni igrala za Pomurje, ni najbolje posredovala, kar je izkoristila Tjaša Tibaut in žogo pospravila v domačo mrežo. Gostiteljice so po šoku nekaj minut zatem krenile v lov na izenačenje. Špela Fras je bila na mestu v 35. minuti, ko si je Olimpija priigrala najlepšo priložnost za zadetek. Po kotu se je v lepi situaciji znašla Ines Špelič, a merila točno v vratarko Pomurk. Zmajčice so zapretile tudi dve minuti kasneje, po novi prekinitvi, po prostem strelu je bila na bližnji vratnici najvišja Anja Milenkovič, a je izkušena vezistka z glavo streljala mimo desne vratnice. Minute domačega pritiska so se stopnjevale vse do 38. minute, ko je Evelina Kos izvedla prosti strel z velike razdalje, želela presenetiti Frasovo, ki pa je z nekaj težavami, po tem ko žoge ni želela izpustiti v gol avt, okroglo usnje še pravočasno ukrotila pred Lucijo Grad. Kar ni uspelo Kosovi, je v 41. minuti Manji Rogan. Beltinska kapetanka je razdalje 30 metrov udarila pod prečnik, Eva Vamberger pa je bila prenizka in žoga je še drugič danes končala v domači mreži.

Gostiteljice so v drugi polčas krenile z jasnim ciljem, čim hitreje znižati prednost Pomurja. Že v peti minuti je nevarno zapretila Urška Žganec, ki je ob koncu prvega polčasa porumenela zaradi nešpotnega prekrška. Slovenska reprezentantka je merila v bližnji kot, a se je z obrambo izkazala Špela Fras. Beltinska vratarka pa je morala pet minut kasneje vseeno po žogo v svoji mreži. Globinska podaja je na levi strani kazenskega prostora končala prav pri Žgančevi, ki se je tokrat odločila za strel v daljši kot in bila tokrat precej natančnejša. Na odgovor Pomurk ni bilo potrebno čakati prav dolgo. Monika Conjar je v 66. minuti izvedla prosti strel z leve strani igrišča, Eva Vamberger žoge ni uspela ukrotiti, Anja Milenkovič pa je na gol črti posredovala z roko in tako preprečila zadetek. To je pomenilo predčasen konec tekme za izkušeno vezistko, za nameček pa so imele Pomurke priložnost, da povišajo prednost, a kaj, ko je Tjaša Tibaut strel z bele točke poslala čez gol.

Beltinčanke bi lahko bile za zgrešeno enajstmetrovko kaznovane že v 66. minuti, ko je z vrha kazenskega prostora sprožila Natalija Golob, a je udarec najboljše strelke zmajčic blokirala Sara Makovec. Prav Sara Makovec pa se je v 72. minuti v slogu Milana Osterca podpisala pod še tretji zadetek v ljubljanski mreži. 17-letnica je bila po metu iz avta praktično že v izgubljenem položaju, a je žogo uspela poslati pred vrata. Poskus z desne strani igrišča je preletel Evo Vamberger in končal v mreži. Zmajčice se niso predale, v uvodu 78. minute je imela Žganec priložnost za novo znižanje zaostanka, a je strel z bližine poletel preko vrat Špele Fras. Ljubljančanke se sicer tudi v zaključnih minutah niso predale, a z izjemo nekaj nenatančnih udarcev niso resneje ogrozile Frasove, ki si za krstni debi zasluži pohvale. V sodniškem dodatku je imela Tibautova priložnost za še drugi zadetek na srečanju, a se je po gostujočem protinapadu z obrambo izkazala Eva Vamberger.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…