Dekleta so nedeljo izkoristile za prvenstvene obveznosti. V tretjem krogu tekmovanja, ki je bil odigran le nekaj dni po pokalnih obračunih, smo videli zanesljive zmage velike četverice. Pomurke so s petnajstimi zadetki odpravile Krim, Rudar je pokalni izpad prebolel s sedmimi zadetki v mreži Velesovega, pokalne rane pa so z zmago nad Krko zacelile tudi Mariborčanke. Radomlje kljub poškodbi Kaje Jerine niso imele preglavic z Ajdovščino, najzanimivejši obračun kroga pa se je končal z remijem Olimpije in Ankaran Hrvatinov.


RUDAR ŠKALE 7 : 0 VELESOVO
Strelke: Prašnikar (12′), Šoronda (35′, 64′), Duronjić (44′), Malinić (62′, 83′, 90′)

Po pokalnem srečanju, v katerem je Rudar moral priznati premoč Pomurju in s tem posledično izpadel iz tekmovanja, so Velenjčanke prikazale povsem drug obraz in povsem uničile Gorenjke. Če so igralke Velesovega še v Ljubljani prikazale odlično igro, včeraj enostavno niso premogle toliko, saj je bil Rudar na krilih Sanje Malinić in Larisse Šoronde premočan zalogaj. Kljub vsemu so si igralke Velesovega ustvarile nekaj priložnosti, a je bila vselej na mestu izkušena Jadranka Zilić. Na tekmi se je izkazala Sanja Malinić, ki je zabila hattrick, da pa imajo v Velenju zelo močen napad, pa sta dokazali tudi Lara Prašnikar in Larissa Šoronda, ki po vrnitvi na igrišča iz tekme v tekmo kaže boljše predstave. Ob tem je zadetek dodala še odlična Vanja Duronjić, ki počasi, vendar zanesljivo pridobiva čedalje več spoštovanja v slovenskem ženskem nogometu.

Foto: Ana Kos

POMURJE 15 : 0 KRIM
Strelke: Tibaut (18′, 39′, 55′, 69′, 76′, 84′), Bradić (19′, 32′, 41′, 52′, 70′), Padovac (22′), Kolbl (33′), Conjar (79′, 83′)

Pomurke so nalogo v tretjem krogu prvenstva opravile z odliko in mlade Krimovke premagale z visokih 15:0. Gostujoče moštvo iz prestolnice ni bilo doraslo izkušnjam in pripravljenosti domačink, je pa bila to odlična izkušnja za mlada in nadarjena dekleta iz Ljubljane, ki so nastopala v glavnem z zasedbo rojeno leta 1998. Beltinčanke so na krilih Tjaše Tibaut in Biljane Bradić že v prvem polčasu zabile sedem zadetkov, strelski pohod pa se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Tibaut je obračun zaključila s šestimi zadetki, Bradićeva je srečanje zaključila z zadetkom manj. Ob tem so ljubljansko mrežo zatresle še Danka Podovac, Špela Kolbl in Monika Conjar, ki se je po vrnitvi z reprezentančne akcije med strelke vpisala dvakrat

Foto: Jure Banfi

OLIMPIJA 1 : 1 ANKARAN HRVATINI
Strelki: Gregorčič (43′); Čepak (61′)

Olimpija je tokratno srečanje odigralo kar v Radomljah. Tokrat so se Primorke še enkrat več predstavile kot zelo zahtevne tekmice, saj so vnovič odlično zapirale prostor na sredini igrišča in prekinjale vse napade Ljubljančank. Prvi zadetek je padel ob koncu prvega polčasa, po lepi dolgi podaji, ko se je odlično znašla Sara Gregorčič, ki je žogo le porinila mimo vratarke Sindi Germek in zeleno-bele povedla v vodstvo z 1:0. Drugi polčas smo lahko tako kot v prvem spremljali srečanje z malo priložnosti. Izenačenje je prišlo v 60. minuti srečanja, ko se je Lina Čepak odlično znašla pred vratarko Lucijo Mori in zadela za končnih 1:1. Omeniti velja še, da je svoj krstni nastop za zeleno-bele zabeležila Hrvatica Mihaela Pavlek.

Foto: Rok Zore

RADOMLJE 5 : 0 AJDOVŠČINA
Strelke: Kralj (12′), Predanič (18′), Jerina (30′, 34′), Jereb (72′)

Radomljanke so zanesljivo premagale dekleta iz Ajdovščine, bolj kot rezultat, pa v oči bode težka poškodba Kaje Jerina, ki si je tik ob koncu prvega polčasa zvila gleženj in si obenem natrgala še vezi, kar je zagotovo velik šok za domače moštvo, ki ima tako ob Karmen Ulbin poškodovano še eno ključno igralko. Radomljanke so tokrat prikazale pravo igro in lepo razigravale oba boka, Nina Predanič pa je še enkrat več dokazala, da gre za izjemno igralko. Ajdovke so sicer imele nekaj priložnosti iz hitrih protinapadov, a je bila obramba Radomelj vselej na pravem mestu. Radomljanke so se z zmago zasidrale na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice in lovijo prva tri mesta, vprašanje, ki se poraja, pa je, koliko časa bo Kaja Jerina odsotna z igrišč in kaj to pomeni za moštvo trenerja Milomirja Mandića.

Foto: Rok Zore

MARIBOR 5 : 1 KRKA
Strelke: Hanžič (10′, 29’/11m, 44′), Horvat (66′), Dodik (86′); Kutija (57′)

Mariborčanke so po težkem sredinem porazu proti Radomljam tokrat nastopile bolj odločno in vknjižile nove tri točke ter v prvenstvu ostajajo neporažene tudi po tretjem krogu tekmovanja. V tokratnem srečanju je zablestela kapetanka Živa Hanžič, ki le še stopnjuje svojo formo. S hattrickom je Hanžič dokazala, da je sposobna prevzeti vajeti v svoje roke in obenem s svojimi izkušnjami ekipo ponesti na nivo višje. Novomeščanke tokrat niso bile kos nalogi, a so kljub temu uspele v drugem polčasu prikazati veliko boljšo igro kot v prvem. Mariborčanke so se z zmago zavihtele na visoko tretje mesto ter tako ob Rudarju in Pomurju s tremi zmagami ostajajo na vrhu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…