RUDAR ŠKALE 5:0 VELESOVO
Strelke: Murić (2), Malinić (6), Prašnikar (44, 57), Malinić (60)


Rudar Škale: Horvat, Gomboc, Sevšek, Zagajšek (Cafuta 59), Bric (Lukek 67), Jevtić, Ljubec, Murič, Nagy (Pijukovič 46), Prašnikar (Dervić 69), Malinić (Praprotnik 83).
Velesovo: Menciger, Benčina, Kos, Pikon, Kovač, Lombar (Rogelj 21), Bešter (Todorović 63), Mazreku, Premk, Smolnikar, Kozinc.

Velenjčanke so v novo sezono krenile z nekaterimi izkušenimi okrepitvami, so pa tudi v moštvu Rudarja prvič ponudili priložnost Lari Prašnikar. Lara je priložnost zgrabila z obema rokama, saj se je prvič v karieri vpisala med strelke v prvi ženski slovenski ligi. Zadela je celo dvakrat. Prvič po končani karieri vratarke Sonje Strassnig pa je v vrata stopila, prav tako okrepitev pred začetkom sezone, Tena Horvat. Na drugi strani so gostje prišle v Velenje v okrnjeni zasedbi, saj so bile odsotne tudi nekatere igralke, ki drugače tvorijo enajsterico Velesovega.

dsc_0387-jpg
Lara Prašnikar v prodoru (Foto: Ana Kos)

Pred začetkom sezone so se Velenjčanke mudile na pripravah, kjer so očitno več kot trdo trenirale, saj so po prikazanem zelo dobro pripravljene. Na drugi strani so igralke Velesovega poizkušale, se tudi borile, a sta zadetka v prvih desetih minutah porušila sistem igre. Vsekakor so bile Gorenjke nevarne iz prekinitev, a so bile premalo učinkovite. Vsekakor so pri Velenju še bolj samozavestni po visoki zmagi in si nadejajo, da dobro formo prenesejo v drugi krog prvenstva kjer jih čaka izredno težko gostovanje v Radomljah. Velesovčanke bodo v roku štirinajstih dni poizkušale še drugič premagati Slovenjgradčanke na domačem terenu, tokrat v popolni zasedbi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …