V 19. krogu državnega prvenstva so Velenjčanke premagale Mariborčanke, Radomljanke so v Beltincih domačemu Pomurju nudile odličen odpor, a vseeno izgubile. Primorke so na krilih navijačev premagale Gorenjke, Slovenjgradčanke pa le z desetimi igralkami morale priznati premoč Jevničankam.


RUDAR ŠKALE 3 : 1 MARIBOR
Strelke: Gomboc (52′), Lukek (58′), Prašnikar (67′); Ulbin (27′)

V Velenju so v nedeljo domačinke potrdile drugo mesto. Kljub temu se tekma ni začela po željah Velenjčank, saj je Karmen Ulbin v 27. minuti zatresla domačo mrežo, povedla vijolice v vodstvo in še enkrat več potrdila odlično strelsko formo, saj je zadela že na tretji tekmi zapored, skupno pa je dosegla že osmi zadetek v letošnjem prvenstvu. V drugem polčasu so se rdeče-bele prebudile in v 52. minuti preko Zale Gomboc tudi izenačile. Nato je bila za Sašo Peruš usodna še mlada in obetavna Loti Lukek, piko na i pa je postavila Lara Prašnikar. Domači trener Dušan Uršnik je v drugem polčasu ponudil priložnost vsem petim rezervam in tako lahko bil z videnim zadovoljen. Velenjčanke so se tako zasidrale na drugem mestu, medtem ko Mariborčanke teoretično lahko še osvojijo tretje mesto.

TELEING POMURJE 3 : 0 RADOMLJE
Strelke: Bradić (9′, 38′, 89′)

Radomljanke so se v nedeljo odlično zoperstavile Pomurkam, a vseeno niso našle rešitve za srbsko napadalko Biljano Bradić, ki je povsem eksplodirala in dosegla kar tri zadetke. V domačem taboru so na tekmi priložnost ponudili tudi nekaterim mladinkam, ki pa po izjavah sodeč niso zadovoljile domačega stratega Bojana Jančarja. Gostujoči trener Milomir Madić je kljub porazu zadovoljen s prikazano igro, realen in navsezadnje zadovoljen s trenutnim tretjim mestom. Radomljanke so po prvi pomladanski tekmi v Beltincih, ko so Pomurke napolnile njihovo mrežo, popravile marsikakšno napako in v nedeljo nudile odličen odpor, a imajo na žalost gostujočega tabora v Beltincih širok spekter kvalitetnih igralk. Tokrat je izstopala Biljana Bradić in tako odločila tekmo Pomurkam v prid.

Foto: Jure Banfi

ANKARAN HRVATINI 2 : 1 VELESOVO
Strelke: Čepak (16′), Pasar (56′); L. Kos (44’/11m)

Derbi lige za obstanek so v Ankaranu pred kar 100 gledalci dobile domačinke. Zanimivo srečanje se je pričelo po notah domače ekipe, ki je preko Line Čepak v 16. minuti tudi povedla. Tekma je za domačinke imela še dodaten pomen, saj so Ankarančanke zmago poklonile v spomin v prometni nesreči umrlemu Urošu Vidaliju, dolgoletnemu prijatelju kluba. Vseeno so Gorenjke bile trd oreh, imele tudi svoje priložnost, a v letošnji sezoni lahko zagotovo trdimo, da je igralke Velesovega zapustila tudi sreča. Kljub temu je Velesovemu uspelo izenačiti tik pred polčasom. Lucija Kos je v 44. minuti srečanja uspešno realizirala najstrožjo kazen. V drugem polčasu so domačinke na krilih domače publike pritisnile na gostujoča vrata in v 56. minuti uspele povesti. Petra Pasar je postavila tudi končni rezultat tekme in tako pomembne tri točke zagotovila Ankaranu, ki ima dva kroga pred koncem velike štiri točke prednosti pred Gorenjkami.

PREŠA SLOVENJ GRADEC 1 : 4 JEVNICA
Strelke: Malinić (71′); Jerina (23′, 28), Marolt (58′, 88′)

V Slovenj Gradcu pričakovana zmaga gostujoče Jevnice. Domačinke so se Jevnici zoperstavile z desetimi igralkami in nudile dober odpor. Kljub temu je Kaja Jerina v prvem polčasu dvakrat zatresla koroško mrežo in tako je napetost v gostujočem taboru izginila. V drugem polčasu se je med strelke vpisala še Ksenija Marolt, ki je v letošnji sezoni dosegla pet zadetkov. Edini zadetek za Korošice je dosegla odlična Sanja Malinić, ki je v 71. minuti znižala rezultat na 1:3. Vsekakor velja omeniti nekatere odlične priložnosti domače ekipe, ki bi lahko povsem spremenile potek tekme, a so bile Korošice v zaključku akcij nezbrane, kar so Jevničanke kaznovale. Slovenjgradčanke imajo le še teoretične možnosti za osvojitev prvega mesta v ligi za obstanek, a bodo morale prikazati boljšo realizacijo, medtem ko Jevničanke v zaključku prvenstva kažejo povsem drug obraz.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …