V nedeljo so v prvi slovenski ženski nogometni ligi dekleta odigrala tri tekme, zadnjo tekmo devetega kroga pa so včeraj odigrale še dekleta Rudarja in Velesovega. Za pravo presenečenje so poskrbele igralke Rudarja, ki so kar z 10:0 odpravile Gorenjke, Pomurke so na domačem igrišču še enkrat več dokazale svojo kvaliteto, Mariborčanke so potrebovale le tri minute za nove tri točke, v prvem primorskem derbiju pa so slavile gostujoče igralke iz Ankaran-Hrvatinov.


TELEING POMURJE 6 : 0 SLOVENJ GRADEC
Strelke: Conjar (41′), Tibaut (44′, 88′), Vrabel (57′), Špur (81′), Zver (86′)

Pomurke so še enkrat več dokazale, da so razred zase v prvi slovenski ženski nogometni ligi. Korošice so odpravile s 6:0, a bi rezultat bil lahko kaj hitro večji, če nebi Korošice imele včeraj v vratih odlično Branko Karnjus. Tokrat so se Slovenjgradčanke kljub vsemu predstavile v zelo pozitivni luči. Svoje priložnosti so gostujoče igralke iskale preko protinapadov. Sanja Malinić je še enkrat več dokazala, da je v izvrstni formi, a ji nikakor ni uspelo pretentati domače vratarke Sare Nemet. Prvi zadetek na srečanju je padel po pravem veleslalomu Monike Conjar, ki je v slogi najboljših napadalcev preigrale štiri gostujoče obrambne igralke in zabila za 1:0. V prvem polčasu je še Tjaša Tibat uspela zatresti mrežo Karnjusove in tako postavila končni rezultat prvega polčasa 2:0. V drugem polčasu pa so v zelo agresivni igri Pomurke uspele zabiti še štiri zadetke, prav trije zadetki pa so bili v zadnji desetih minutah srečanja, ko so zadele Špur, Zver in Tibaut. Ob tem velja omeniti še zadetek Tanje Vrabel, ki je v 57. minuti, po pravi zmešnjavi pred gostjočimi vrati rutinirano zabila za 3:0.

Foto: Jure Banfi

MARIBOR 2 : 0 RADOMLJE
Strelki: Ulbin (60’/11m), Hanžič (63′)

Mariborčanke so še enkrat več dokazale, da je forma vijolic v vzponu. Na nasprotni strani pa je gostujoči trener lahko upravičeno zaskrbljen, saj ob uvodu v prvenstvo ni pričakoval takšen “črni” niz. Radomljanke so še v začetku prvenstva veljale kot ekipa, ki je prejela najmanj zadetkov, blestele so tako Staša Čagran, Pija Smukovič, kot tudi Teja Breznik. Tokrat je prvi polčas prinesel dokaj izenačeno igro, po mnenju strokovnega vodstva domačink pa naj bi sodnik spregledal najstrožjo kazen za Maribor. V drugem polčasu so domačinke prikazale več srčnosti in željo po zmagi in tudi pritisnile na gol Radomelj. Prvi zadetek je padel po nespretnem posredovanju Teje Breznik, ki je nato storila prekršek v kazenskem prostoru, kar je pomenilo strel iz bele točke za domačinke. K žogi je stopila Karmen Ulbin in rutinirano zatresla mrežo Čevnikove. Le tri minute kasneje pa enkraten gol Žive Hanžič, ki je po slabo odbiti žogi gostujoče obrambe z lepim strelom zadela prekrasen zadetek. Radomljanke so eno izmed redkih pravih priložnosti imele prav pred vodstvom Mariborčank, ko je Barbara Kralj iz strani lepo našla Manjo Rebolj, a je slednja zgrešila žogo.

Foto: Rok Zore

AJDOVŠČINA 0:6 ANKARAN HRVATINI
Strelke: Kalčič (22′), Čepak (50′, 56′, 86′), Bužan (77′), Pasar (90′)

V prvem primorskem derbiju v zgodovini prve slovenske ženske nogometne lige so igralke Ankaran-Hrvatinov pričakovano premagale nasprotnice iz Ajdovščine. Tokrat je gostujoči trener zaupal igranje v prvi enajsterici nekaterim igralkam, ki skozi celotno sezono dobijo nekoliko manj priložnosti, na klopi pa je pustil izkušenejše igralke kot so Lina Čepak, Barbaro Kunej in tudi Špelo Vehar. Kljub temu so gostje preko obetavne Kaje Kalčič zadele v 22. minuti tekme. V prvem polčasu smo tako videli dokaj veliko borbenost na obeh straneh, a nekoliko manj taktično dovršeno postavitev domačega moštva. To so znale v drugem polčasu igralke Ankaran-Hrvatinov še kako izkoristiti. Ob začetku drugega polčasa sta v igro prišli Lina Čepak in Barbara Kunej, ki sta bili nerešljiva uganka za domače moštvo, Lina Čepak v drugem polčasu zabila hattrick in tako prikazala izjemno formo v letošnji sezoni.

RUDAR ŠKALE 10 : 0 VELESOVO
Strelke: Murič (37′, 46′, 71′), Praprotnik (45′), Marolt (55′), Lukek (66′, 74′, 90′), Sevšek (69′), Prašnikar (79′)

V Velenju smo danes lahko videli izjemno presenečenje domačih igralk, ki so kar z desetimi zadetki prednosti slavile zmago nad Gorenjkami. Kljub vsemu pa so v prvem delu prvega polčasa gostujoče igralke dobro parirale domačinkam, ki so napadale in pritiskale, a niso uspele doseči zadetka. Danes sta v domačem moštvu z zadetki izstopale že vsem znana Moira Murič in mlada ter obetavna Loti Lukek. Omenjeni igralki sta tudi dosegli hattrick. Mrežo so Velenjčanke načele v 37. minuti. Verjetno prelomnica celotnega srečanja pa sta bila zadetka ob koncu prvega in začetku drugega polčasa, ko sta Maša Praprotnik in Moira Murič zadele za 2:0 in 3:0. Kasneje je koncentracija gostujočim igralkam popustila, kar so domačinke s pridoma izkoriščale. V gostujoči enajsterici sta sicer manjkali dve standardni igralki, Vanja Šiljak ter Slađana Todorović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…