15. krog prve ženske nogometne lige prinaša štiri zanimive dvoboje. Jevničanke bodo gostile Gorenjke, v Maribor prihajajo Ajdovke, v Beltincih bodo gostovale Primorke medtem, ko bomo v Slovenj Gradcu lahko priča zanimivemu obračunu med domačim Slovenj Gradcem in Radomljami.


ŽNK Jevnica : Velesovo
Jevničanke po dveh zmagah tokrat čaka izredno zanimiv dvoboj proti Gorenjkam. Po prvi zmagi nad Ajdovščino je nato moštvo Milana Petrovića presenetilo še v Ankaranu. Na gostovanju so modro črne iztržile še drugo zmago v letošnji sezoni in napovedale veliko boljši spomladanski del. Domačinke bodo tudi tokrat poizkušale preko Kaje Jerina ustvariti svoje priložnosti za dosego zadetka. Igralke Velesovega spomladanski del niso začele najbolje. Kljub temu pa so na domačem igrišču v 14. krogu prikazale prepričljivo predstavo in ugnale Korošice ter s tem še ohranile upanje za četrto mesto, ki vodi v ligo za prvaka. Dobra forma domačih bi tokrat lahko še kako povzročala preglavice gostujoči ekipi, ki bo tudi na tokratni tekmi morala iztisniti vsak atom moči za nove tri točke.

ŽNK Maribor : Ajdovščina
Mariborčanke po dveh porazih v spomladanskem delu čaka ena ključnih tekem za bitko in vstop v ligo za prvaka. Tokrat bo nasproti stala ekipa Ajdovščine, ki je v igri in v fazi branjenja izredno napredovala, zato pričakujemo težko tekmo. Vijolice bi ob morebitni zmagi zadihale nekoliko lažje, saj bi s tem ohranile razliko med Korošicami in tako krenile v zadnje tri kroge samozavestnejše. Dejstvo je, da sta dva poraza Mariborčankam prizadejali trenutno najboljši ekipi v Sloveniji. Za Ajdovščino v tokratnem krogu ne bo mogla nastopiti Julija Križaj zaradi prejetega rdečega kartona. Tudi gostujoče igralke, tako kot domače, pa upajo na nove tri točke, saj se borijo in si navsezadnje želijo ohraniti upanje za ligo za obstanek. Favorit je vsekakor Maribor, a bodo morale domačinke to potrditi tudi na igrišču.

ŽNK Teleing P. Beltinci : ŽNK Ankaran Hrvatini
Pomurke napram minulemu krogu tokrat čaka nekoliko zahtevnejše delo. Več kot očitno je, da je strokovni kader zadel v polno s prihodom nekaterih tujk, od katerih se je odlično znašla Biljana Bradić. Domači strateg Bojan Jančar je v Ajdovščini lahko uvidel in preizkusil različne rotacije, med drugim se je po trimesečnem premoru zaradi poškodbe na zelenice vrnila Dejana Boškan. Primorke v Bakovce, stadion v Beltincih namreč obnavljajo, prihajajo v sproščenem vzdušju, a grenak priokus po zadnji domači tekmi proti Jevnici ostaja. Teoretične možnosti za vstop v ligo za prvaka Primorke še imajo, saj so do delitve prvenstva še trije krogi. Kljub temu bo v nedeljo favorit domače moštvo in vse drugo kot nove tri točke Pomurk bi bilo veliko presenečenje.

ŽNK Preša S. Gradec : ŽNK Radomlje
Derbi kroga bomo v nedeljo spremljali na Koroškem. V goste prihajajo namreč tretjeuvrščena ekipa prvenstva. Korošice spomladanski del niso pričele po željah kot so si želele. Po prvi tekmi spomladanskega dela, ko so nasule kar trinajst zadetkov Ajdovščini so nato morale priznati premoč Ankaranu in nato še Velesovemu ter s tem zamudile priložnost, da bi ob dveh spodrsljajih prehitele četrtouvrščene Mariborčanke. Radomljanke na Koroško prihajajo zelo samozavestne. V dveh odigranih krogih proti Ankaranu in Velesovemu niso prejele niti zadetka zato se ob Pomurju lahko pohvalijo z odlično obrambo, ki bo tudi tokrat na hudi preizkušnji. Čaka nas izredno težko srečanje z veliko taktiziranja, a majhno prednost na svojih plečih nosijo Radomljanke, ki so v spomladanskem delu očitno v izredno dobri formi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …