Za najboljše slovenske nogometašice kljub zaključku klubskih obveznosti sezona še ni končana. Člansko izbrano vrsto namreč v petek čaka šesta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo, Slovenke bodo gostovale v Makedoniji, a selektor Damir Rob tudi v Skopju ne bo mogel računati na popolno zasedbo.


Zaradi poškodb bosta doma ostali igralki Olimpije, Manja Benak in Lara Ivanuša, gostovanje na jugu nekdanje skupne države pa bosta zaradi študijskih obveznosti izpustili še Zala Gomboc in najboljša igralka letošnjega državnega prvenstva, Manja Rogan. Zato pa selektorja Roba veseli vrnitev Mateje Zver, ki se je po skoraj dveh mesecih okrevanja pred kratkim vrnila na igrišča, za St. Pölten odigrala dve tekmi ter v pokalnem finalu podala za odločilni zadetek, ki je klubu prinesel dvojno krono.

“Tekma v Makedoniji bo povsem drugačna kot v Lendavi. Makedonk ne smemo podcenjevati, ampak igrati kombinatorno, agresivno in disciplinirano. Želimo si nove zmage. Prepričana sem, da bo vsaka igralka dala svoj maksimum na igrišču. Z željo, da pridemo do treh novih točk,” je za spletno stran NZS dejala izkušena Prekmurka, ki si je v nedeljo v družbi nekdanjih soigralk Tanje Vrabel in Jasmine Zelko ogledala tudi zadnjo tekmo Pomurja.

Reprezentanca je danes trenirala na Bledu. (Foto: Stane Vončina)

Izbrana vrsta, ki se je včeraj zbrala na Gorenjskem, je danes dopoldne trenirala na Bledu, prvotni zasedbi pa se je zaradi prej omenjenih odpovedi naknadno pridružila še četverica igralk. Rob je v ekipo vpoklical Anjo Prša in Marušo Sevšek, zasedbi se bosta pridružili tudi Sara Ketiš in Nina Predanič, ki zaradi študijskih obveznosti v ZDA v zadnji reprezentančni akciji, ko so Slovenke z 8:1 v Lendavi odpravile prav Makedonske, nista mogli pomagati soigralkam.

Slovenske barve bodo v Skopju tako zastopale Dominika Čonč (ŽNK Maribor), Anisa Rola (ŽNK Maribor), Urška Žganec (ŽNK Olimpija), Sara Ketiš (ŽNK Maribor), Sonja Čevnik (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale), Maruša Sevšek (ŽNK Rudar Škale), Lucija Kos (Velesovo), Evelina Kos (Velesovo), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Anja Prša (ŽNK Teleing Pomurje), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje), Kaja Eržen (Luv Graz), Kristina Erman (FC Twente), Eva Vamberger (NÖSV Neulengbach), Mateja Zver (FC Simacek), Nina Predanič (ŽNK Moje-lece.si Radomlje).

Dvoboj v vadbenem središču se bo v petek, 3. junija, pričel ob 17:30. Makedonke so v petih tekmah vknjižile pet porazov, ob dveh doseženih zadetkih pa so prejele kar 28 zadetkov

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke dobile tekmice, ki jim bodo stale na poti do Lige prvakinj

V Nyon-u je bil včeraj opravljen še žreb ženskih kvalifikacij za Ligo prvakinj. Slovenijo …