V šestem krogu prve slovenske ženske nogometne lige ni prišlo do presenečenj. Vse oči so bile uprte v Beltince, kjer sta se spopadli ekipi, ki do šestega kroga nista poznali poraza, Pomurje in Jevnica. Mariborčanke so gladko premagale nasprotnice iz Velesovega, prav tako so Velenjčanke rutinirano ugnale Novomeščanke, na Obali pa so nogometašice AH Mas Techa vknjižile še drugo zmago v letošnjem prvenstvu.


TELEING POMURJE 5:1 JEVNICA
Na tekmi smo lahko videli dva različna polčasa. V prvem so Pomurke v uvodnih minutah povsem nadigrale nasprotnice in z agresivno igro prekinjale napade, v drugem pa po prejetem zadetku povsem popustile. Kot prva je mrežo Jevnice načela Monika Conjar, nadaljevala Kaja Eržen, v 28. minuti je ponovno zadela Monika Conjar, le dve minuti kasneje pa se je med strelke vpisala še Tanja Vrabel. Tokrat je med vratnicami gostinj namesto Eve Vamberger stala Brigita Jevšenak. V uvodu drugega polčasa smo videli še prevlado Pomurk, peti zadetek pa je v 50. minuti dosegla Tanja Vrabel. Le minuto kasneje je Ines Špelič, ki je ostala povsem sama, rutinirano zaključila in s tem zadetkom spremenila potek igre. V 64. minuti bi se lahko rezultat na semaforju kaj hitro spremenil, a je tokrat po odličnem strelu Jerine, Pomurke rešila prečka. Še eno priložnost so gostje imele preko Lucije Grad, a brez uspeha. Pomurke so tako tudi Jevnici zadale prvi poraz v letošnjem prvenstvu in so s polnim izkupičkom točk povsem na vrhu lestvice.
Foto: Aleš Cipot

MARIBOR 7:0 VELESOVO
Mariborčanke so v šestem krogu povsem nadigrale svoje nasprotnice in vknjižile nove tri točke. Čeprav so nove tri točke prišle še kako prav, pa ostaja grenak priokus, saj se je na tekmi poškodovala Martina Potrč, ki ima poškodovani gleženj. V samo srečanje so Mariborčanke krenile brez dveh standardnih igralk  Sare Ketiš in Katje Nežmah, a so kljub temu kontrolirale potek same igre. Tokrat je bila ponovno razigrana Anisa Rola, ki je v 9. minuti dosegla tudi prvi zadetek na tekmi. V 11. minuti je vodstvo povišala Živa Hanžič, v 23. minuti pa je zadetek dosegla še Neja Uršič. V drugem polčasu nismo videli preobrata, le še štiri zadetke. Dvakrat je bila natančna še Anisa Rola (54′, 59′), po enkrat pa še Živa Hanžič in Neja Uršič. Mariborčanke imajo tako vsaj en razlog za veselje po šestem odigranem krogu, veseli pa tudi dejstvo, da Anisa Rola kaže odlične predstave, saj je v šestem krogu ponovno vknjižila svoj “hattrick” in s tem dosegla že deseti zadetek v letošnjem prvenstvu.

KRKA 0:6 RUDAR ŠKALE
Očitno bodo v Novem Mestu z vsemi novimi okrepitvami potrebovali še kar nekaj časa za vidnejše rezultate in ob odsotni Pije Smukovič (poškodovana ključnica), bo Novomeščankam še kako težko. Pri Velenjčankah imajo le sladke skrbi. Odlična forma Lare Prašnikar, ki je zadela dvakrat in se med strelke vpisala že na šesti tekmi zapored, Sanje Malinić, ki je z zadetkom v Novem Mestu dosegla skupno že osem zadetkov, je tokrat zablestela še Ines Pijuković in to kar s “hattrickom”. Bolj skrb vzbujajoč je podatek, da Krka v petih tekmah ni dosegla niti zadetka, vratarki Novomeščank pa sta prejeli kar 25 zadetkov.
Foto: Ana Kos

AH MAS TECH 2:1 SLOVENJ GRADEC
Tekma dveh izenačenih ekip je pripadla Primorkam, ki so z 2:1 vknjižile svojo drugo zmago v letošnjem prvenstvu in pokazale, da z njimi, pa čeprav so novinke v prvenstvu, ne bo šale. Vsekakor je za celotno primorsko regijo pozitivno, da so pridobili žensko moštvo, še največji nogometni navdušenci pa niso pričakovali, da bodo že v krstni sezoni na lestvici po šestih odigranih krogih zasedal šesto mesto. Prav nasprotno bi trdili za Slovenjgradčanke, od katerih je javnost pričakovala nekoliko večji točkovni izkupiček, a bi Slovenjgradčankam lahko v uvodnih tekmah prvenstva pripisali tudi pomanjkanje športne sreče. Zanimivo je, da je od vseh petih zadetkov, ki so jih Slovenjgradčanke dosegle v letošnji sezoni, štiri zadetke dosegla prav Nika Preksavec, ki je bila uspešna tudi na Primorskem. Za domačinke sta prvenec v 1. SŽNL dosegli Lina Čepak in Monika Požar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …