Varovanke selektorice Petre Mikeln, ki vodi selekcijo deklet do 19 let, so v Romuniji odigrale tri reprezentančne preizkuse v sklopu razvojnega turnirja. Izkupiček Slovenije sta dva poraza in zmaga proti domači Romuniji.


V sklopu UEFA razvojnega turnirja, ki je tokrat potekal v Romuniji, se naše mladinske reprezentantke niso izkazale. Na uvodnem srečanju proti Turčiji so z nekaterimi novimi taktičnimi prijemi z izidom 0:8 izgubile srečanje proti Turčiji. Vtis po visokem porazu je bil precej boljši že po naslednjem srečanju, a so kljub temu dekleta iz Azerbajdžana našo reprezentanco premagala z rezultatom 1:2. V zadnjem srečanju proti domačinkam pa so naša dekleta v napetem srečanju in po dveh prejetih rdečih kartonih zmagale s 5:4, kar trikrat je zadela Špela Kolbl, v polno pa sta merili še Tinkara Frangež in Tjaša Kavšak.

Slovenske barve so v Romuniji zastopale Katja Turk (NK Krim), Urška Kepa (NK Krim), Živa Mazi (NK Velesovo), Manca Kutnjak (NK Krim),Ksenija Živadinovič (KNK Fužinar), Tjaša Kavšak (KNK Fužinar), Tija Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Loti Lukek (ŽNK Rudar Škale), Tinkara Senica (ŽNK Radomlje), Isabella Pleterski (ŽNK Koroška), Zala Kuštrin (ŽNK Ajdovščina), Ines Kranjc (ŽNK Ptuj), Naja Miličič (ŽNK Ptuj), Urška Bratuša (ŽNK Ptuj),Sara Nemet (ŽNK Teleing Pomurje), Tjaša Nemec (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Rozmarič (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Karmen Godina (ŽNK Teleing Pomurje) in Tinkara Frangež (ŽNK Teleing Pomurje).

Nadarjeno generacijo septembra čaka zahtevna naloga. Med 8. in 13. septembrom bo Slovenija gostila kvalifikacijski turnir deklet do 19 let. Slovenke so bile izbrane v skupino 5, v kateri bodo nastopile še reprezentance Rusije, Grčije in Izraela.

TURČIJA WU19 8:0 SLOVENIJA WU19
Slovenija: Pasar, Senica, Godina, Krajnc, Vrhovnik, Turk, Živadinovič, Pleterski, Rozmarič, Kolbl, Kuštrin. Igrale so še: Frangež, Kutnjak, Mazi, Lukek, Kepa

SLOVENIJA WU19 1:2 AZERBAJDŽAN WU19
Kolbl
Slovenija
: Nemet, Mazi, Rozmarič, Kepa, Krajnc, Živadinovič, Senica, Frangež, Kolbl, Kuštrin, Pleterski. Igrale so še: Pasar, Vrhovnik, Godina, Lukek, Kutnjak, Kavšak.

SLOVENIJA WU19 5:4 ROMUNIJA WU19
Kolbl (3x), Frangež, Kavšak
Slovenija: Nemet, Rozmarič, Godina, Vrhovnik, Krajnc, Kavšak, Senica, Lukek, Pleterski, Turk, Kolbl. Igrale so še: Pasar, Kutnjak, Mazi, Kepa, Frangež, Kuštrin.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke dobile tekmice, ki jim bodo stale na poti do Lige prvakinj

V Nyon-u je bil včeraj opravljen še žreb ženskih kvalifikacij za Ligo prvakinj. Slovenijo …