Peti krog prve slovenske ženske nogometne lige je zaznamovalo predvsem slabo vreme in močno deževje, točo zadetkov so videli v Slovenj Gradcu, kjer je Pomurje zmagalo kar z 19 zadetki. Najbolj učinkovita strelka petega kroga je postala Kaja Eržen s šestimi zadetki. Tekma kroga se je končala z delitvijo točk, bolj kot rezultat pa bode v oči, da glavni sodnik ni prekinil tekme zaradi zelo slabega stanja igrišča.


SLOVENJ GRADEC 0:19 TELEING POMURJE 
Tekma v kateri so favoritinje povsem nadigrale Slovenjgradčanke in jim tako zadale najvišji poraz v sezoni. Zadetki so se vrstili en za drugim, najbolj je izstopala Kaja Eržen s šestimi zadetki, sledile pa so ji Tanja Vrabel s petimi, Tjaša Tibaut s štirimi zadetki ter Monika Conjar in Manja Rogan z dvema zadetkoma. Trenutno Pomurke meljejo vse pred seboj, saj imajo gol razliko kar 49:1. V naslednjem krogu bodo Pomurke na domačem terenu gostile igralke Jevnice, Slovenjgradčanke pa bodo svojo prvo točko iskale na Primorskem proti AH Mas Techu.

RUDAR ŠKALE 8:0 AH MAS TECH
V Velenju so z velikim navdušenjem pričakali novinke v letošnjem prvenstvu. Velenjčanke so vsekakor potrdile vlogo favorita  in Primorke ugnale z 8:0. Tokrat je za Primorke prvič zaigrala Italijanka Cristina Lofino, a na žalost s soigralkami ni mogla zaustaviti Velenjčanke pri doseganju zadetkov. Tudi tokrat je Lara Prašnikar dosegla dva zadetka, kar samo potrjuje odlično strelsko formo mlade, obetavne napadalke. Sanja Malinić je na tekmi dosegla “hattrick”, zadetke pa sta še prispevali Moira Murić in Marijana Jevtić. Primorke v naslednjem krogu čaka težka tekma proti Slovenjgradčankam, Velenjčanke pa v šestem krogu gostujejo v Novem Mestu.
Foto: Ana Kos

VELESOVO 1:7 RADOMLJE
Tokrat so Radomljanke prikazale občutno boljšo igro in  v petem krogu 1. SŽNL tudi slavile z 1:7. Tokrat je zaradi poškodbe tekmo morala izpustiti Lara Ivanuša, ki je med drugim izpustila tudi reprezentančno tekmo proti Slovaški. Vsekakor pa so Radomljanke dobro delo znova opravile v vezni liniji, kjer so blestele predvsem Kralj, Jereb, Murovec in tudi Katarina Gadnik. Tudi napadalka Larissa Šorondo je dodala svoj levji delež za zmago. Barbara Kralj je tako dosegla “hattrick”, z zadetki pa so ji sledile še Larissa Šoronda, Monika Boh, Katarina Gadnik in tudi Petra Kočevar. Za Velesovo je, v 26. minuti tekme, zadetek dosegla Vanja Šiljak in zanimivo, tudi popeljala svojo ekipo v vodstvo. V šestem krogu bodo igralke Velesovega gostovale na zahtevnem gostovanju v Mariboru, Radomljanke pa bodo v šestem krogu prosta ekipa.
Foto: Rok Zore

JEVNICA 2:2 MARIBOR
Tekma, ki je bila odigrana v nemogočih pogojih za igro, se je končala z neodločenim rezultatom. Za nobeno od ekip ne moremo ravno trditi, da je bila dominantna, saj se nogometa tokrat praktično ni dalo igrati. Eno redkih lepih izpeljanih akcij smo videli za prvi zadetek Mariborčank, ko je Senekovič lepo zadela. Drugi zadetek je bila prava mojstrovina Urške Kozar. Tudi igralke Jevnice so imele svoje priložnosti, najlepšo priložnost so si pripravile po nesebični podaji Polone Petrač, ko je bila Ines Femec za las prekratka. V drugem polčasu nismo spremljali nič kaj boljšo igro, so pa tokrat igralke Jevnice izkoristile prekinitve in tako tudi dosegle oba zadetka. Tako je Lucija Grad v 66. minuti znižala vodstvo za 1:2, svoj delež pa je z zadetkom prispevala tudi Ines Špelič. Jevnico čaka v naslednjem krogu najzahtevnejša tekma, saj gostujejo pri Pomurkah, Mariborčanke pa bodo doma gostile igralke iz Velesovega. Ob tem bi radi izrazili še podporo igralki Maribora, Katji Nežmah, ki je dan pred tekmo doživela prometno nesrečo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …