Tretji turnir državnega prvenstva v futsalu za dekleta v Juršincih je ponudil zanimive dvoboje in vnovič dve novi zmagi za Celjanke. Dekleta iz Sodražice so se tokrat pokazale v odlični luči in pod novim vodstvom pokazale velik napredek, igralke Cerkvenjaka pa v lokalnem derbiju niso uspele premagati Slovenskih goric. Turnir je tudi zaznamovala poškodba Tine Paliska…


ŽNK Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice 0:4 (0:1)
0:1 Paliska (11.), 0:2 Paliska (16.), 0:3 Paliska (17.), 0:4 Paliska (23.)
Uvodno srečanje v Juršincih je prineslo presenetljivo visoko zmago Slovenskih goric, ki so s pomočjo odlične Paliske ugnale gostiteljice turnirja. S štirimi zadetki se je Tina Paliska utrdila na drugem mestu liste strelk, skupno je dosegla deset zadetkov, a velja omeniti, da se je na včerajšnjem turnirju tudi poškodovala. Za kakšno vrste poškodbe gre, še ni znano, a gre zagotovo za veliko izguba Slovenskih goric. Do prvega zadetka smo lahko spremljali zelo odprto igro na obeh straneh. V drugem polčasu so dekleta Cerkvenjaka nekoliko popustile in dovolile nekoliko več prostora, kar so igralke Slovenskih goric s pridom izkoristile v svojo korist.

ŽNK Celje – ŠD Extrem 2:0 (1:0)
1:0 Zabukovec (15.), 2:0 Kos (21.)
Izredno težka tekma za nogometašice Celja. Igralke Extrema so se vnovič predstavile v odlični luči in pod taktirko novega trenerja znova pokazale popolnoma drugačen obraz. Na vratih Extrema je tokrat stala Barbara Lah, ki je svoje delo opravila z odliko. Celjanke so si sicer priigrale kar nekaj priložnosti, a so ob zaključku bile premalo zbrane. Celjanke so svoj prvi zadetek dosegle preko Mateje Zabukovec, ki se je z zadetkom zavihtela na tretje mesto liste strelk. Piko na i pa je postavila “golgeterka” Sergeja Kos in poskrbela za niz neporaženosti. Nogometašice Extrema so po koncu tekme z nestrpnostjo pričakovale zadnjo tekmo turnirja proti Cerkvenjaku, v kateri so si obetale prvo letošnjo zmago.

KMN Slovenske Gorice – ŽNK Celje 1:6 (1:2)
0:1 Kos (4.), 0:2 Tanšek (8.), 1:2 Fras (13.), 1:3 Vojsk (17.), 1:4 Kos (23.), 1:5 Kos (29.), 1:6 Cene (29.)
Da Celjanke v drugi tekmi turnirja eksplodirajo, so dokazale tudi na tretjem turnirju. Po solidni prvi tekmi, so v drugi tekmi proti Slovenskim goricam celotno tekmo nadzirale potek dogajanja. Izguba Paliske v vrstah Slovenskih goric je bila očitna, a je kljub temu Fras poskrbela, da se je prvi polčas končal z 1:2 za Celjanke. V drugem polčasu so Celjanke pritisnile na plin in zadele še štirikrat ter tako zabeležile že šesto zaporedno zmago. Na prvenstveni lestvici so se dekleta Celja oddaljila od Slovenskih goric na dokaj varnih šest točk.

ŠD Extrem – ŽNK Cerkvenjak 3:4 (0:2)
0:1 Matjašič (3.), 0:2 Križan (9.), 0:3 Matjašič (16.), 0:4 Matjašič (16.), 1:4 Rus (23.), 2:4 Jelić (23.), 3:4 Marolt (28.)
Razburljiv zaključek turnirja je pripadel tekmi med Extremom in Cerkvenjakom. Obe ekipi sta bili željni zmage. Extremovke so želele prvič v letošnji sezoni okusiti slast zmage, domačinke pa so se želele z zmago svojim navijačem zahvaliti za podporo. Kljub temu, da je prvi polčas pripadel domačinkam, so tudi igralke Extrema imele svoje priložnosti, ki pa jih niso izkoristile. Omeniti velja razigrano Karin Matjašič, ki je prvič v zgodovini kluba v tekmovanjih pod okriljem krovne organizacije zabila “hattrick”. Dejstvo, da se tekme igrajo vse do zadnjega sodnikovega žvižga, so dokazale gostje iz Sodražice, ki so pritisnile in v 28. minuti zaostanek znižale na 3:4. Za kaj več je igralkam Extrema vnovič zmanjkalo sreče. Domačinke so vpisale drugo zmago v letošnjem prvenstvu, medtem ko si dekleta iz Sodražice želijo prekiniti niz poraženosti. Ob igrah, ki jih kažejo pod novim vodstvom, bodo v prihodnosti še kako trd oreh tudi za vodilni ekipi Celja in Slovenskih goric.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Monika Kastelec okrepila ŽNK Radomlje Medex

Zasedba članske ekipe ŽNK Radomlje Medex je pred nadaljevanjem sezone bogatejša tudi za Mo…