Slovenke so v hrvaškem Umagu odigrale še drugo srečanje. Po Tajvanu, v mreži katerega je končalo kar pet zadetkov, se je slovenska izbrana vrsta tokrat pomerila s Slovaško in v izdihljajih dvoboja ostala brez točke.


Selektor Damir Rob, ki še naprej ne more računati na poškodovano Barbaro Kralj, je v primerjavi s sredino tekmo posegel po eni zamenjavi, saj je namesto Anje Prše v začetno enajsterico postavil Kajo Eržen. V trdem dvoboju, v katerega sta obe ekipi krenili polni motiva, so povedle Slovakinje. Sonjo Čevnik je premagala slovaška kapetanka Dominika Škorvankova.

Kljub temu se je prvi polčas zaključil s poravnanim izidom, prednost Slovaške je že s tretjim zadetkom na turnirju izničila Mateja Zver. In ko je proti koncu drugega polčasa že vse kazalo, da si bosta ekipi, ki sta se srečali v minulih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, razdelili po točko, je dve minuti pred koncem srečanja enajstmetrovko izkoristila rezervistka Lucia Haršanyova in, po tem ko se je dvoboj s Severno Irsko končal z remijem, svoji reprezentanci priigrala še zmago.

Slovenska izbrana vrsta se bo v ponedeljek pomerila s Severno Irsko.

SLOVENIJA – SLOVAŠKA 1:2
Zver; Škorvankova, Haršanyova (pen)
Slovenija – začetna enajsterica: Čevnik, Rogan, Kos, Erman, Zver, Čonč, Prašnikar, Ivanuša, Eržen, Žganec, Tibaut. Igrale so še: Vamberger, Prša, Ulbin, Lukek, Boh, Škvorc. Selektor: Damir Rob.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …