Medtem ko se igralke Pomurja trenutno potijo v kvalifikacijah za Ligo prvakinj, v katerih jih v nedeljo čaka odločilna tekma z romunsko Olimpio, v soboto z novo sezono pričenja še šesterica ženskih klubov. Na sporedu bo prvi krog Ženskega pokala Slovenije, kjer bomo lahko spremljali tri zelo zanimive dvoboje. Ankaran Hrvatini gostijo Krim, v Ljubljano k Olimpiji prihajajo Ajdovke, Velesovo pa se bo pomerilo z novomeško Krko.


ŽNK Ankaran Hrvatini : ŽNK Krim (sobota, ob 11:00)
Primorke bodo tudi letos nadaljevale s člansko ekipo, pa čeprav se je med premorom šušljalo marsikaj. Ankarančanke so v teh dveh sezonah dokazale, da se lahko enakovredno kosajo in dodajo svoj delček k razvoju ženskega nogometa v Sloveniji. Na drugi strani je ljubljanski Krim debitant v članskem tekmovanju, a lahko mirno zatrdimo, da že skozi vsa leta na Krimu odlično delajo z mladimi dekleti. David Fekonja, glavni trener Krima, bo imel na razpolago mlada borbena dekleta, polne energije in tudi znanja. Ob tem mu bosta pomagali dve izjemno izkušeni strokovni sodelavki, Tina Kelenberger in Nina Čebin. Ambiciozne Krimovke ciljajo na drugi krog pokala, ki bo 2. septembra. Kljub vsemu Primorke v tem srečanju ostajajo favorit, saj imajo v svoji ekipi nekatere izjemne posameznice, ki bi lahko srečanje odločile v prid Ankarana. Dodatna motivacija za dekleta obeh ekip bo tudi dejstvo, da bo zmagovalna ekipa preskočila drugi krog tekmovanja in se uvrstila neposredno v polfinale.

ŽNK Olimpija : Ajdovščina (sobota, ob 16:00)
Ljubljanska Olimpija se bo domačim navijačem prvič predstavila na domačem terenu. Tekma bo sicer odigrana na Kodeljevem, na umetni travi. Vodstvo Olimpije se že od vsega začetka na vse pretege trudi sestaviti konkurenčno ekipo za napad na vrh prvenstvene lestvice in pokala. Ajdovke na drugi strani že drugo sezono nastopajo s članskim moštvom, tokrat še bolj pripravljene in bogatejše za sezono izkušenj. Dobro delo z mladimi se v Ajdovščini pozna, zato bo zanimivo videti, s kakšno ekipo se bo gostujoči trener Luka Kompara zoperstavil odlični ljubljanski zasedbi. Olimpija bo v srečanju krenila s statusom favorita, saj ima v svojih vrstah veliko izkušenih deklet, ki premorejo veliko nogometnega znanja, a bodo dekleta Ajdovščine lahko kaj hitro kaznovale vsako ponujeno priložnost. Pričakujemo odprto igro ter tekmo z veliko zadetkov.

Velesovo : ŽNK Krka (sobota, ob 16:30)
Gorenjke, ki pridno trenirajo in nabirajo kondicijo, se bodo pomerile z novomeško Krko, ki je letos sestavljena predvsem iz domačih igralk nogometne šole. Pričakovati je, da bodo tempo igre diktirale domačinke, na čelu s sestrama Lucijo in Evelino Kos, zato bo zanimivo videti, v kakšnem taktičnem smislu se bo gostujoči trener Nebih Zeneli zoperstavil Gorenjkam. V gostujočem taboru bomo lahko vnovič na članskih zelenicah videli Sergejo Kos, ki bo najverjetneje tudi nosilka igre Novomeščank. Domačinke bodo pred domačimi navijači naredile vse, da si na domačem igrišču zagotovijo napredovanje v drugi krog tekmovanja, v katerem bi se pomerile z zmagovalkami drugega para, Olimpijo ali Ajdovščino.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…