V nedeljo nas čaka izredno zanimiv 17. krog državnega prvenstva za dekleta. V spomladanskem delu še neporaženi ekipi Pomurja in Radomelj se bosta pomerili na igrišču državnih prvakinj, v Beltincih, Mariborčanke na Taboru gostijo ekipo Velesovega, Velenjčanke pričakujejo ekipo Ankaran Hrvatinov, v Jevnico pa prihaja ekipa Slovenj Gradca.


ŽNK TELEING POMURJE BELTINCI – ŽNK RADOMLJE (nedelja, ob 11:00)
Pomurke v beltinškem Športnem parku gostijo trdožive tekmice iz Radomelj. Obračun kroga bo pokazal, za koliko so Radomljanke napredovale v spomladanskem delu. Domačinke pomladi meljejo vse pred seboj, kljub temu, da so kariero zaključile Jasmina Zelko, Staša Špur in Tanja Vrabel, še nekaj vročih želez, med njimi tudi Mateja Zver, pa se je preselilo v tujino. Odlično mladinsko moštvo in nekatere okrepitve iz tujine, dajejo Pomurkam prepotrebno širino kadra, s katerim odlično upravlja domači trener Bojan Jančar. Gostujoča ekipa tokrat v Beltince ne prihaja z dvignjeno belo zastavo, saj moštvo Milomirja Mandića napada drugo mesto in Rudar, za katerim Barbara Kralj in soigralke zaostajajo za vsega tri točke. Radomljanke tako kot Pomurke pomladi še ne poznajo poraza, zato bo dvoboj še toliko bolj zanimiv, saj bo ekipa, ki izgubi, doživela prvi poraz v drugem delu prvenstva. Čaka nas izredno težka in zanimiva tekma, a tokrat vlogo favorita kljub vsemu nosijo domače igralke.

ŽNK MARIBOR – VELESOVO (nedelja, ob 13:00)
Mariborčanke so si dva kroga pred koncem rednega dela zagotovile igranje v skupini za prvaka in bodo v sproščenem vzdušju pričakale obisk Velesovega. Slednje so v minulem krogu odigrale izredno težak dvoboj proti Pomurju, a na svojo žalost klonile z 0:5. Kljub vsemu pa bodo Gorenjke tokrat v nekoliko večji prednosti, saj se borijo za čim boljšo izhodiščno točko v ligi za obstanek, saj dva kroga pred koncem rednega dela zasedajo peto mesto, z istim izkupičkom točk kot jih imajo Korošice, zato bo letošnji boj za prvo mesto v ligi za obstanek še kako pester.

ŽNK RUDAR ŠKALE : ŽNK ANKARAN HRVATINi (nedelja, ob 17:00)
Tudi tretja nedeljska tekma bo za ljubitelje ženskega nogometa izredno zanima. Velenjčanke bodo na domačem igrišču gostile igralke Ankaran Hrvatinov. Cilj Velenjčank v tokratnem dvoboju je zagotovo osvojitev vseh treh točk, ki bi še kako prav prišle ob morebitnem spodrsljaju Radomljank v Beltincih. Z bosansko reprezentantko Amelo Fetahović so Velenjčanke pridobile še dodatno širino in kvaliteto na sredini igrišča, medtem ko bodo Primorke v Velenju nevarne predvsem iz hitrih protinapadov, hitronogi Barbara Kunej in Lina Čepak bi znale izkoriščati svojo prodornost, zato nas pričakuje izredno borbeno srečanje, ki bi se znalo spremeniti tudi v presenečenje. Favorit tega srečanja so domačinke, a bi ob nezbranosti lahko bile kaj hitro kaznovane.

ŽNK JEVNICA – ŽNK PREŠA SLOVENJ GRADEC (nedelja, ob 17:00)
Obe ekipi bosta v nedeljo nastopili v okrnjeni zasedbi. Mateja Vodlan, igralka Jevnice, bo morala srečanje izpustiti zaradi rdečega kartona, medtem ko bo pri Korošicah zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkala Nina Poberžnik. Jevničanke v drugem delu sezone kažejo veliko boljšo igro, k temu pa je veliko prispeval tudi povratek Kaje Jerina. Prav slednja bo tudi največja grožnja gostujočim vratom. Korošice spomladi v nasprotju z Jevničankami kažejo povsem drug obraz kot smo bili vajeni jeseni. Le zmaga v prvem krogu pomladanskega dela in kar trije zaporedni porazi, so Slovenjgradčanke porinile na le šesto mesto prvenstvene razpredelnice. Da je skupina za prvaka za Korošice že izgubljena, je jasno, a si kljub vsemu želijo osvojiti prvo mesto lige za obstanek, kjer so trenutni v minimalni prednosti Gorenjke. Med drugim Korošicam za ovratnik dihajo tudi Ankarančanke, zato bo nedeljsko srečanje še kako pomembno tako za domače kot tudi gostujoče moštvo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …