V letošnji sezoni bo 1. ženska nogometna liga imela deset predstavnikov, enega več kot prejšnjo leto. Novi klub prihaja iz primorske regije, gre pa za bivši klub ŽNK Izolo. Klub bo v sezoni 2013/14 nastopal pod imenom  ŽNK AH MAS TECH.


Kot smo omenili, so nogometašice pred letošnjo sezono nastopale pod imenom ŽNK Izola, ki je bil ustanovljen leta 2006. S pomočjo MNK Izola so dekleta izoblikovala moštvo, prva trenerka ženske ekipe pa je postala Duška Bočkaj, bivša nogometašica in tudi sodnica. Po začetnem zanosu, ko je ekipa štela 25 igralk, se je številka pričakovano znižala in tako je ekipa ŽNK Izole štela le 13 igralk, ki so vneto trenirale, nastopale na raznoraznih turnirjih tako doma, kot v tujini in tudi nanizale nekaj dobrih rezultatov. Leta 2010 pa je vse kazalo na to, da bo ŽNK Izola razpuščen, saj se je število igralk zmanjšalo, zaradi zdravstvenih razlogov je odšla tudi trenerka, vendar pa je volja nekaterih deklet, ki so ostale in vneto trenirale, prepričala še enkrat več MNK Izolo, ki je pripomogla k reorganizaciji moštva. Trener prve ekipe ŽNK Izola je postal Dragan Puzić, ki je tudi sam igral v Izolskem klubu. V sezoni 2011/12 so dekleta nastopila v italijanski ligi imenovani »Torneo Citta di Trieste«(v ligi se igra po pravilu 6+vratar), kjer v preteklosti niso dosegle vidnejših rezultatov, a so v omenjeni sezoni na koncu vendarle osvojile prvo mesto. Leto kasneje so nastopile v tržaški ligi in osvojile prvo mesto s samimi zmagami. Lansko poletje 2012 se je ŽNK Izola združil z Kalc Vizijo(malo nogometna ekipa iz Iliriske Bistrice) in se tudi preizkusile v slovenskem ženskem pokalu, kjer pa niso doživele uspeha, saj so že v krstnem nastopu morale priznati premoč in  so tako izpadle že v predkrogu pokala. Oktobra 2012 so ponovno nastopile v tekmovanju, ki se odvija v Trstu in še enkrat več nasprotnicam dokazale, da so za razred boljše, saj so osvojile 1. mesto brez poraza. Od leta 2007 pa redno nastopajo tudi v zimski ligi.

Po končani letošnji sezoni so se spet začeli bolj resni pogovori glede nastopa v prvi ligi in to nam je v poletju tudi uspelo, ŽNK Izola se je iz Izole preselila v Ankaran pod okrilje nogometnega kluba AH MAS TECH in v sezoni 2013/2014 se bodo prvič preizkusile v prvi slovenski ženski ligi pod imenom ŽNK AH MAS TECH. V tekmovanju tudi tokrat ne bodo v ekipi samo dekleta iz Izole, ker ni številčnosti, kar pa ni predstavljalo problema, saj so se tudi tokrat združile z dekleti iz Ilirske Bistrice. Večjih pričakovanj od prve sezone ni, saj bo za večino to prva sezona, ki jo bodo odigrale v »velikem nogometu«. Seveda pa upamo, da je ta korak pomenil le še napredek v ženskem nogometu na Obali, ki je bil toliko časa v pričakovanju »prve lige«.

Seznam igralk, ki bodo nastopale v 1. SŽNL:
Tina Pšaker, Petra Pasar, Lara Pečar, Urška Piciga, Helena Oblak, Veronika Zen, Sabrina Vasić, Lina Čepak, Brigita Gregorič,  Katja Antolovič, Barbara Kunej, Sara Bužan, Andreja Prek, Ines Celin, Kaja Kalčič, Monika Požar, Martina Celin, Ana Tomažič, Melania Pasar, Valentina Zobec. Trener: Dragan Puzić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…