Pred reprezentančnim premorom, ko se bodo Slovenke pomerili s Hrvaško, je Urška Žganec dosegla nov zadetek za Sturm Graz, Kristina Erman je s soigralkami slavila v derbiju kroga, Kaja Jerina in Ines Špelič sta bili uspešni na Finskem, Manja Benak pa je še vedno poškodovana.


AVSTRIJA
Sturm Graz je v 13. krogu prve avstrijske lige gostoval pri petouvrščenem Sudburgenlandu in iztržil pomembno točko. Če so črno-bele že v 18. minuti zaostajale z 1:0, pa je v 34. minuti prvega polčasa Urška Žganec zadela še četrtič v prvenstvu in Štajerkam priborila pomembno točko. Anja Milenkovič je tokrat, po poškodbi, ki jo je očitno uspešno sanirala, znova zaigrala od uvodne minute in v igri ostala tudi do zadnjega sodnikovega žvižga. Sturm Graz se trenutno nahaja na “varnem” sedmem mestu avstrijske ženske nogometne lige. Kot zanimivost dodajmo, da se je Urša Žganec na listi strelk izenačila s soigralko Anjo Milenkovič. Obe igralki sta bili v prvenstvu uspešni po štirikrat.

V 13. krogu prve avstrijske ženske nogometne lige pa smo bili tudi priča slovenskemu dvoboju. Katja Nežmah in Martina Potrč, ki nosita dres LUV Graza, sta s soigralkami gostile Carinthias Soccer Women, za katerega igrajo Kaja Eržen, Lucija Grad, Lucija Mori ter Lara Ivanuša. Tekma se je končala z nepriljubljenim rezultatom 0:0, kar pa lahko veseli slovenske pristaše ženskega nogometa, saj je reprezentančna vratarka Lucija Mori ohranila svojo mrežo nedotaknjeno. Od prve minute sta za beljaški Carinthias začeli tudi Lucija Grad in Kaja Eržen, slednja je v 76. minuti tekme prejela tudi rumeni karton. Domačinki Martina Potrč in Katja Nežmah sta za LUV Graz pravtako začeli srečanje, Nežmahovo pa je v 66. minuti tekme zamenjala Lisa Köberl.

Lucija Mori je v tekmi z LUV Grazom znova zaklenila svoja vrata. Foto: osebni arhiv
Lucija Mori je v tekmi z LUV Grazom znova zaklenila svoja vrata. Foto: osebni arhiv

DFC Leoben, klub za katerega igra tudi Natalija Golob, bi moral gostovati pri zadnjeuvrščenemu Baumgartenu, a je bila tekma registrirana z 0:3 za Leoben. Leoben se trenutno nahaja na četrtem mestu in si mesto deli z drugo ekipo Neulengbacha, saj imata isti točkovni izkupiček, obe ekipi sta zbrali 32 točk. Natalija Golob se z dvanajstimi doseženimi zadetki nahaja na drugem mestu ligaške liste strelk. Za prvim mestom, na katerem je Natalijina soigralka Christina Peintinger, zaostaja le za dva zadetka.

ITALIJA
Torress Eurospin je v roku štirih dni odigral dve pomembni srečanji. Najprej so 23. aprila gostovale pri drugouvrščenem Tavagnaccu, ki so soigralke Kristine Erman premagale s 3:4 in se z zmago zavihtele na drugo mesto prvenstvene lestvice. Kristina Erman je srečanje spremljala s klopi za rezervne igralke, saj priložnosti tokrat ni dobila. V drugi tekmi, zopet na gostovanju, so se igralke Torressa znesle nad ekipo Coma 2000 in zabile kar sedem zadetkov. Trenerka Tesse je v 56. minuti srečanja v igro poslala tudi Kristino Erman, ki je priložnost dobro izkoristila.

FINSKA
V petem krogu državnega prvenstva na Finskem, se je prvourvščeni Merilappi United pomeril z ekipo PK-35 Vante. Obe reprezentantki Slovenije sta tekmo začeli v prvi enajsterici. Ines Špelič je na igrišču ostala vse do 63. minute, Kaja Jerina pa do 81. minute. Merilappi United je z remijem pred drugouvrščenim PK-35 ohranil dve točki prednosti.

Kaja Jerina se je na Finskem odlično znašla. Foto: Jure Banfi
Kaja Jerina se je na Finskem odlično znašla. Foto: Jure Banfi

MADŽARSKA
Ženski nogometni klub Ferencvaros nadaljuje bitko za prvaka Madžarske, a brez Manje Benak, ki je še vedno poškodovana. Ferencvaros je v zadnjih osmih dneh odigral kar tri srečanja, na zadnjih dveh prvenstvenih srečanjih so soigralke Benakove iztržile remi in zmago, v madžarskem pokalu pa izidom 3:2 premagale Viktorio. Trenutno Ferencvaros v skupini za prvaka z enajstimi točkami zaseda tretje mesto in ima dve točki zaostanka za drugouvrščeno Astro Persecutor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…