V soboto pričenjajo kvalifikacijski turnir za nastop na EP 2014 tudi dekleta do devetnajstega leta. Tokrat selektorica s svojim seznamom ni presenetila. Zbor igralk in vodstva je bil danes na sedežu NZS (Brnčičeva 41g, Ljubljana Črnuče), ob 8.30 uri.


Na seznamu tako najdemo kar štiri igralke Velesovega, Teleing Pomurja in Maribora, tri reprezentantke prihajajo iz Velenja, dve iz Jevnice in ena iz Radomelj. Prvo tekmo bodo naše reprezentantke odigrale v soboto proti Italiji in sicer v Odrancih ob 16.00 uri. Druga tekma bo sledila v ponedeljek proti Poljski in sicer ob 16.00 uri v Beltincih, zadnjo tekmo proti Albaniji, pa bodo reprezentantke odigrale v Odrancih in prav tako ob 16.00 uri.

SEZNAM REPREZENTANTK:

Ime: Eva Vamberger
Letnica rojstva: 10.02.1995
Klub: ŽNK Jevnica
V letošnji sezoni je branila na edini tekmi v Radomljah, kjer se je izkazala z nekaterimi odličnimi obrambami. Prejela je tri zadetke. Njeno igralno mesto je med vratnicama.

Ime: Ana Kosi
Letnica rojstva: 29.03.1996
Klub: Teleing Pomurje
V prejšnji sezoni je branila na šestih tekmah in kot zelo mladi vratarki marsikdo napoveduje svetlo prihodnost, če bo le vztrajala. Njeno igralno mesto je med vratnicama.

Ime: Nina Marič
Letnica rojstva: 08.05.1996
Klub: Teleing Pomurje
Za reprezentanco do 17 let je odigrala šest tekem, sedaj nadaljuje svoje nastope za mladinsko reprezentanco. Je mlada, obetavna igralka, ki je v letošnji sezoni odigrala že tri tekme za Teleing Pomurje in v statistiko vpisala en rumeni karton.

Ime: Tjaša Misja
Letnica rojstva: 17.02.1995
Klub: Teleing Pomurje
Tjaša Misja je za reprezentanco do 17 let odigrala eno tekmo. V letošnji sezoni je Tjaša zbrala 46 minut igralnega časa.

Ime: Manja Rogan
Letnica rojstva: 22.10.1995
Klub: Teleing Pomurje
Vsekakor izredna vezistka, ki je v zadnjem letu veliko napredovala. Največkrat jo najdemo v vezni liniji, kjer razbija igro in jo včasih tudi povezuje. Ima odličen strel od daleč, kar priča podatek, da je v letošnjem prvenstvu na treh tekmah zadela že kar štirikrat.

Ime: Zala Gomboc
Letnica rojstva: 11.12.1995
Klub: Rudar Škale
Zala Gomboc ima vsekakor velik potencial, da postane ena boljših branilk, če ne celo najboljša branilka v ligi, a je pot do tja še zelo dolga in težka. Vsekakor v Velenju igra enega pomembnejših členov v obrambi, samo v lanskem letu je zbrala 19 nastopov in tudi dosegla dva zadetka. V letošnji sezoni je zbrala tri nastope.

Ime: Maruša Sevšek
Letnica rojstva: 12.02.1995
Klub: Rudar Škale
Igralno mesto: Obramba
Prav tako kot Zala, tudi Maruša obeta veliko, igra redno in je tudi ena ključnih obrambnih igralk v vrstah Rudarja. V minuli sezoni je za Velenjčanke odigrala na sedemnajstih tekmah in dosegla zadetek, letos pa je nastopila na treh tekmah in si prislužila rumeni karton.

Ime: Tina Marolt
Letnica rojstva: 02.03.1996
Klub: Rudar Škale
Tino lahko najdemo v vezni liniji Rudarja, je ena standardnih igralk v začetni enajsterici. V letošnji sezoni je na treh tekmah dosegla tudi zadetek in bi se ob trdem delu lahko razvila v zelo dobro vezistko.

Ime: Sara Gregorčič
Letnica rojstva: 07.05.1996
Klub: ŽNK Jevnica
Sara vsekakor spada med standardno enajsterico v svojem klubu, kjer večinoma časa preživi v vezni liniji. Med nalogami, ki ji jih zaupa trener, so tudi defenzivne in pomoč v obrambi. V letošnji sezoni je Sara odigrala tri prvenstvene tekme, na katerih pa je tudi dosegla dva zadetka.

Ime: Sara Ketiš
Letnica rojstva: 16.09.1996
Klub: ŽNK Maribor
Sara je v zelo kratkem času prikazala velik napredek v sami igri. Ta napredek ni ostal neopažen, saj je dobila povabilo Pomurja za sodelovanje na kvalifikacijskem turnirju za Ligo Prvakov. Vsekakor odlična v vezi, dobro povezuje igro, je zelo spretna in marljiva. V letošnji sezoni je odigrala na vseh štirih tekmah v prvenstvu in dosegla tudi dva zadetka.

Ime: Maša Špes
Letnica rojstva: 06.03.1996
Klub: ŽNK Maribor
Maša, ki se lahko pohvali z izredno hitrostjo, na igrišču jo najdemo predvsem v ofenzivnih nalogah. Na treh tekmah je dobila 79 minut priložnosti za dokazovanje. Dejstvo je, da jo strateg Mariborčank želi postopoma uvajati, sama pa kaže na to, da bo v prihodnosti Maribor lahko resno računal na njo.

Ime: Karmen Ulbin
Letnica rojstva: 19.02.1995
Klub: ŽNK Maribor
Karmen najdemo predvsem na desnem boku igrišča, kjer odlično opravlja svoje delo. Je borbena igralka in se rada tudi vključi v napad. V letošnji sezoni je odigrala na vseh štirih prvenstvenih tekmah in dosegla tudi dva zadetka in v statistiko vpisala še dva rumena kartona.

Ime: Špela Zagoršak
Letnica rojstva: 06.01.1996
Klub: ŽNK Maribor
Mlada štoperka v mladinskih selekcijah Maribora, ki obeta veliko. V prejšnji sezoni je dobila kar na dvanajstih tekmah priložnost v članski selekciji.  Njena poglavitna prednost je, da je zelo borbena obrambna igralka.

Ime: Larissa Šorondo
Letnica rojstva: 15.10.1995
Klub: ŽNK Radomlje
Larissa je bila v tem prestopnem roku velik »boom«, ko je iz matične Krke prestopila v Radomlje. Perspektivna napadalka je v letošnjem prvenstvu odigrala tri tekme in dosegla tudi dva zadetka.

Ime: Nika Lombar
Letnica rojstva: 25.04.1996
Klub: Velesovo
Da se dela dobro z mladimi v Velesovem, ni nobena skrivnost. Podatek, da so kar štiri igralke Velesovega vpoklicane v mladinsko reprezentanco, je velika pohvala za gorenjski klub. Nika Lombar velja za izredno talentirano vezistko, v letošnjem prvenstvu je za člansko ekipo Velesovega dobila 21. minutno minutažo. V mladinski selekciji pa je nastopila na dveh tekmah.

Ime: Vanja Šiljak
Letnica rojstva: 20.02.1995
Klub: Velesovo
Vanja v letošnji sezoni še ni nastopila za Velesovo, je pa zato v prejšnji sezoni nakazala, da gre za učinkovito napadalko, saj je na šestnajstih nastopih zabeležila tudi sedem zadetkov.

Ime: Evelina Kos
Letnica rojstva: 21.10.1996
Klub: Velesovo
Evelino na igrišču večinoma opazimo v defenzivnih nalogah, ki jih večinoma opravlja zelo borbeno in zagnano. V letošnji sezoni je na treh tekmah dosegla tudi zadetek. Veliko bolje ji gre v mladinski selekciji, kjer je na štirih tekmah dosegla neverjetnih pet zadetkov.

Ime: Lucija Kos
Letnica rojstva: 18.04.1995
Klub: Velesovo
Lucija pa je v letošnji sezoni prikazala odlične igre v napadu, na dveh tekmah v članski selekciji je mrežo nasprotnic zatresla kar trikrat. V minuli sezoni je v članski ekipi dobila priložnost na osmih tekmah in tudi štirikrat zadela.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …