V soboto je v Voličini potekal drugi krog državnega prvenstva v dvoranskem nogometu za dekleta. Tudi v drugem krogu so Celjanke osvojile vseh šest točk in se zasidrale na vrhu prvenstvene lestvice.


CERKVENJAK – EXTREM 5:4 (2:1)
Štumberger (6′, 8′), Švarc (16′), Gomzi (23′), Poharič (27′); Knavs (5′, 28′), Jelić (30′, 30′)

Že uvodna tekma drugega kroga državnega prvenstva v Voličini je poskrbela za precej razburljivosti. Kljub temu, da so igralke Extrema v peti minuti srečanja povedle, so kasneje igralke Cerkvenjaka poskrbele za popoln preobrat. Štumbergerjeva je bila tista, ki je v šesti in osmi minuti prvega polčasa zabila za vodstvo Cerkvenjaka z 2:1. Drugi polčas je, tako kot prvi, postregel z dobrim nogometom. Obe moštvi sta igrali atraktivno, omeniti pa velja, da so na tokratnem turnirju igralke Extrema prikazale povsem drug obraz, kot v prvem krogu. Igrale so disciplinirano in prerojeno, ob tem pa velja omeniti še, da tokrat niso imele športne sreče. Čeprav so igralke Cerkvenjaka že v 27. minuti vodile s 5:1, pa so ob zaključku srečanja popustile. Ponujene priložnosti sta izkoristili Knavs in Jelić. Slednja je dva zadetka zabila dobesedno v zadnji minuti in dokazala, da bo ekipa Extrema še kako nevarna v letošnjem prvenstvu. Cerkvenjak je z zmago osvojil tudi prve tri točke v zgodovini državnega prvenstva.

SLOVENSKE GORICE – EXTREM 3:2 (2:0)
Šaloven (5′, 8′), Tuš (30′); Rus (25′), Tuš (29’/ag)

V drugi tekmi se je domača ekipa Slovenskih goric prvič v državnem prvenstvu domačim navijačem v Voličini. Omeniti velja, da tokrat v moštvu Slovenskih goric ni bilo odlične Tine Paliske in Nike Bratović. Kljub temu se je domače moštvo odlično zoperstavilo Extremu in tako so domačinke v prvih desetih minutah preko Šalovenove dosegle dva zadetka. Pri obeh zadetkih se je pokazala šibka točka igralk Extrema, saj ekipi v določenih trenutkih pade koncentracija, kar so znale igralke Slovenskih goric izkoristiti v svoj prid. Kljub pomanjkljivosti pa so igralke Extrema, še v drugi tekmi zapored, prikazale odličen karakter in borbenost ter preko Rusove znižale na 2:1. Da bo tekma do konca še kako razburljiva je v 29. minuti z avtogolom poskrbela Valentina Tuš. Rezultat na semaforju je pred zadnjo minuto srečanja kazala 2:2. Svojo napako je v samem zaključku srečanja Valentina Tuš hitro popravila, ko se je vpisala med strelke in svoji ekipi prinesla prve tri točke na domačih tleh.

CERKVENJAK – CELJE 3:5 (2:2)
Poharič (8′), Švarc (13′), Štumberger (26′); Kos (4′, 5′, 19′), Tanšek (26′), Vojsk (30′)

Prvič na turnirju se je v tretji tekmi predstavila tudi ekipa Celja, ki je na minulem turnirju vknjižila vseh šest točk. Tudi tokrat so Celjanke začele odlično, preko Sergeje Kos, ki je tudi najboljša strelka prvenstva, so Celjanke prišle do vodstva z 0:2. Kljub temu so igralke Cerkvenjaka prikazale odlično taktično igro in med drugim tudi pravo mero borbenosti. Že v osmi minuti srečanja je Poharič dosegla svoj drugi zadetek na turnirju in znižala vodstvo Celja. Da bo tudi tretja tekma še kako zanimiva, je poskrbela Švarcova, ko je v 13. minuti izenačila. To je bil tudi rezultat polčasa. V drugem polčasu smo lahko spremljali še bolj zanimivo in borbeno igro obeh ekip, a so izkušnje tokrat bile na strani Celjank. Sergeja Kos se je v 19. minuti dosegla hattrick. Vodstvo Celjank je trajalo vse do 26. minuti srečanja, ko je v soboto razigrana Štumberger dosegla svoj tretji zadetek na turnirju in izenačila na 3:3. Do konca tekme so Celjanke pritisnile na vrata Cerkvenjaka, le minuto kasneje, pa je Tanšek povišala vodstvo Celja na 3:4. V zadnji minuti srečanja pa je piko na i postavila še kapetanka Mateja Vojsk in postavila končni rezultat 3:5. Ekipa Cerkvenjaka se je tako kot Extrem predstavila v očitno boljši luči. Omeniti velja predvsem veliko borbenost deklet iz Cerkvenjaka, trener Željko Žmavc pa bo vsekakor vesel prvih treh točk v letošnjem prvenstvu.

CELJE – SLOVENSKE GORICE 7:1 (3:1)
Meško (3’/ag), Zabukovec (7′, 19′), Kos (10′, 30′), Henigman (29′), Cene (29′); Fras L. (9′)

Za konec drugega turnirja pa nas je čakal pravi derbi med ekipo Celja in domačih Slovenskih goric. Že v uvodni minuti je padel zadetek, na žalost navijačev Slovenskih goric pa je Meško žogo pospravila v svojo mrežo. Do konca prvega polčasa so igralke Celja prevzele pobudo. Da je Zabukovec prava okrepitev za Celje, je dokazala v sedmi minuti srečanja, ko je zabila prvi zadetek na turnirju. Da bi znala tekma biti še kako zanimiva, je poskrbela Larisa Fras, ko je v deveti minuti srečanja rezultat znižala na 2:1, a je že tri minute kasneje vnovič zablestela Sergeja Kos, ki je z zadetkom dokazala, da ima pravi nos za doseganje zadetkov. Drugi polčas je minil predvsem v prevladi Celjank, ki so kontrolirale potek srečanja. V 19. minuti je svoj peti zadetek v letošnji sezoni dosegla Zabukovec. Drugo zmago Celja pa sta potrdili še Sergeja Kos z 11. zadetkom v letošnjem prvenstvu ter Sarah Henigman s prvencem. Celjanke so se kljub temu, da so začetek turnirja odigrale v krču, v drugi tekmi povsem sprostile in nadzirale potek dogajanja. Prikazale so odlično in kombinatorno igro, a bodo v nadaljevanju prvenstva morale ostati povsem zbrane, saj bodo ekipe Slovenskih goric, Extrema in Cerkvenjaka prežale na vsako ponujeno priložnost. Pri domačih se je tokrat poznala odsotnost igralk bivšega Pro Toma iz Ilirske Bistrice ter nekoliko krajša klop. Kljub temu so igralke prikazale določeno kvaliteto in izkušnje ter v tekmi proti Extremu slavile tudi pomembne tri točke.

Foto: Kaja Košar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …