Da je bil 10. januar pravi praznik ženskega nogometa so poskrbeli tudi na Gorjanskem, kjer so ravno tako organizirali turnir za dekleta. Sodelovale so ekipe Ankaran-Hrvatinov, Vrhnike, Tolmina, Ajdovščine, Ajdovščine U17 in domače ekipe Gorjansko.


Turnir je bil razdeljen v dve skupini, v skupini A so nastopale ekipe Tolmina, Gorjanskega in Ajdovščine. V skupino B pa so bile razvrščene ekipe Ankarana, Vrhnike in Ajdovščine U17. V skupini A se je na prvo mesto zavihtela ekipa Tolmina, ki je bila boljša od Ajdovščine in domače ekipe Gorjansko. Na drugo mesto se je z zmago nad Ajdovščino zavihtelo domače moštvo. V skupini B so prvo mesto prepričljivo zasedle igralke Ankarana, ki so bile kar z 9:0 in 3:1 boljše od ekipe Ajdovščine U17 in Vrhnike. Drugo mesto pa so si zagotovile igralke Vrhnike, ki so bile s 6:1 boljše od druge ekipe Ajdovščine.

Najprej je bila odigrana tekma za peto mesto, za katero sta se udarili obe ajdovski ekipi. Z 2:1 so bile boljše mladinke istoimenske ekipe. V prvem polfinalnem obračunu smo spremljali zelo izenačeno in borbeno tekmo med ekipo Tolmina in Vrhniko. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je na semaforju rezultat ostal 2:2, kar je pomenilo izvajanje kazenskih strelov. Dekleta iz Tolmina so se nekoliko bolje odrezale pri izvajanju strelov z bele točke in napredovale v veliki finale. V drugem polfinalu pa sta se pomerili ekipi Ankarana in Gorjanskega. S 3:0 so bile boljše igralke Ankarana in se tako uvrstile v finale.

Boj za tretje mesto je tako pripadla ekipama Gorjanskega in Vrhnike. Omeniti velja, da ekipi sodelujeta v ligaškem tekmovanju v Trstu, kjer so pred prihodom v prvo slovensko žensko ligo nastopala tudi dekleta Ankarana. Rezultat tekme za tretjo mesto je bil 1:0 za domačinke, ki so tako zasedle tretje mesto. Finalni obračun je pripadel nogometašicam Ankarana, ki so s 5:1 ugnale Tolminke in tako slavile turnir.

Najboljša strelka turnirja je bila Andreja Medved (Tminke), najboljša igralka Barbara Kunej (Ankaran) in naziv najboljše vratarke pa je pripadel Loredani Sturman (Gorjansko).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …