Nogometašice Pomurja so se proti Adi Velipolju, albanskemu predstavniku v kvalifikacijah za Ligo prvakov, veselile visoke zmage, ki pa je vseeno pustila nekaj grenkobe, saj se odlične Pomurke niso uspele kvalificirati v nadaljevanje kvalifikacij, saj so se nogometašice Bobruichanke in Unia Racibórz v Lendavi razšle brez zadetkov, v beltinškem klubu pa so upali na zmago Belorusinj z 2:0, saj bi v tem primeru same osvojile prvo mesto. Nogometašice Pomurja so sicer hitro postavile stvari na svoje mestoin že v prvem polčasu vodile s šestimi zadetki, Albanke pa vse do 64. minute niso sprožile proti vratom Puševe, ki je nekaj malega dela imela le v zadnji tretjini obračuna in še tega opravila z lahkoto. V napadu so Pomurke s pridom izkoriščale napake nasprotnic, Vrablova je tako zabila kar sedem zadetkov, delež k visoki zmagi pa so dodale tudi ostale nogometašice, ki so danes dobile priložnost. Dvakrat se je med strelke vpisala Tibautova, po enkrat pa so zadele Prša, Erman, Conjar in Rola.


ADA VELIPOJE 0:13 TELEING POMURJE
Strelke: Prša (14), Vrabel (20, 34, 41, 45+3, 50, 53, 90+3), Tibaut (45+1, 61), Erman (57), Conjar (66), Rola (74)

Ada Velipoje: Kokici, Vujosević, Lazri (46 Gruda), Govori, Proto, Tula (48 Sufaj), Doci, Franja, Gjini (46 Hoxhaj), Bajrakurtaj, Berisha. Trener: Selami Pepaj.
Teleing Pomurje: Puš, Zelko, Erman (59 Conjar), Marič, Benak, Rogan, Puš, Prša (68 Misja), Tibaut, Rola, Nikl (46 Eržen). Trener: Bojan Jančar.

Uvod srečanja je minil brez večjih priložnosti, nogometašice Pomurja so sicer držale žogo v svoji posesti, a si resnejših priložnosti v prvih petih minutah niso pripravile. V 6. minuti je prva z glavo zapretila Ermanova, a streljala preslabo, da bi resneje ogrozila vrata Ade. V naslednji minuti so si domačinke pripravile še lepšo priložnost, potem ko je v kazenskem prostoru prodirala Vrablova in se ob desni vratnici albanskega gola odločila za strela, vendar merila točno v naročje vratarke Kokicijeve. V 11. so Pomurke poizkusile dvakrat, po podaji iz desnega krila je najprej poizkusila Ermanova, vendar so Albanke strel blokirale, iz voleja pa je nato sprožila še Vrablova, gostje pa so strel znova odbile v kot. V 14. minuti  pa so Pomurke povedle, po prodoru je ob daljši vratnici zadela je Prša. V 16. minuti se je za strel iz roba kazenskega prostora odločila Roganova, žoga pa je za malo zletela nad golom Ade. V 20. minuti so Pomurke zasluženo povišale svoje vodstvo, akcijo je začela Roganova, iz vrha kazenskega prostora pa je po podaji Prše zadela Vrablova. Štiri minute kasneje nova lepa priložnost za Pomurke, iz 20 metrov je močno sprožila Roganova, Albanke pa so s skupnimi močmi žogo ukrotile. V 33. minuti so po mirni sredini polčasa Pomurke po nekaj zaporednih poizkusih zadele še tretjič. Najprej je z udarcem poizkusila Ermanova, a neuspešno, nato se je za strel odločila še Roganova, vendar je vratarka Kokici žogo odbila, a točno na nogo osamljene Vrablove, ki je iz bližine žogo rutinirano ob desni vratnici poslala v gol. Naslednja je s strelom iz razdalje poizkuslia še Maričeva, a je strel zletel nad prečnikom. V 41. minuti so Pomurke zadele še četrtič, po predložku Tibautove iz leve strani je zadela Tibautova. Zaključek prvega polčasa je otežila še huda nevihta z močnim nalivom, kljub vsemu pa to ni ustavilo domačih igralk, najprej je po samostojni akciji in preigravanju gostujočih branilk s strelom poizkusila Vrablova, a se je z obrambo izkazala vratarka Kokici. Po kotu se je med strelce še prvič vpisala Tibautova, ki je v 3. minuti sodnikovega podaljška še podala za četrti gol Vrablova, ki je s strelom pod prečnikom zadela še za šesti zadetek Pomurja.

Tudi drugi polčas so bolje odprle domače, rezervistka Erženova je na desni strani izigrala gostujočo branilko in podala do Roganove, čigar strel so branilke Ade blokirale, žoga se je odbila nazaj do Erženove, čigar strel so Albanke blokirale. Sprememba izida je prišla kmalu, najprej je streljala Tibautova, Kokici je žogo odbila, v nadaljevanju akcije pa je žoga prišla do Vrablove, ki jo je iz bližine s strelom ob levi vratnici pospravila v mrežo. Tri minute kasneje je Vrablova zadela še šestič, Roganova je na vrhu kazenskega prostora opazila osamljeno Vrablovo, ki je iz petih metrov žogo znova poslala v gol Ade. V 57. minuti je Ermanova izkoristila napako vratarke Kokici, ki je po strelu Maričeve žogo izpustila iz naročja, Ermanova pa je darilo vratarke sprejela z odprtimi rokami in žogo iz bližine pospremila v mrežo gostinj. V 60. minuti sta lepo akcijo pripravile rezervistki Conjarjeva in Erženova, prva je iz leve poslala predložek, Erženova pa je z glavo žogo poslala v prečnik, žoga pa se je nato odbila nad gol. Mreža pa ni dolgo mirovala, saj se je že v naslednji minuti med strelke še drugič vpisala Tibautova, ki je z glavo zadela tik pod prečnikom. Kljub visokemu vodstvu se Pomurke niso zaustavljale, tako sta s strelom poizkusile Roganova in Erženova, ki pa nista bile uspešni. Z mojstrskim strelom pa se je v 66. minuti izkazala edina tujka v ekipi trenerja Jančarja Conjarjeva, vratarka Kokici pa je žogo le s pogledom pospremila v gol. V 64. minuti so do prvega strela prišle tudi Albanke, iz roba kazenskega prostora je streljala Proto, vendar merila mimo vrat. Na nasprotni strani je v 70. minuti iz roba kazenskega prostora znova streljala Roganova, a se je Kokici tokrat izkzala. Pomurke so v 74. minuti še povišale vodstvo, po kotu iz leve strani je Conjarjeva podaljšala do Role, ki je žogo tudi z nekaj sreče pospravila v mrežo Albank. V 77. minuti se je napadu priključila tudi Zelkova in vendar se je z obrambo izkazala Kokicijeva, ki je žogo odbila v prečnik. Nato je dvakrat pri gostjah poizkusila še najnevarnejša igralka Proto, najprej je v 80. minuti Puševa ustavila njen poizkus, štiri minute kasneje pa je iz prostega strela sprožila še preko vrat. Zadnjih deset minut si nogometašice niso pripravile resnejših priložnosti, končni izid pa je v zadnji sekundi tekme s sedmim zadetkom po podaji Tibautove postavila Vrablova.

Pomurke bi se sicer lahko v nadaljevanje kvalifikacij prebile tudi kot ena od dveh najboljših drugouvrščenih ekip, a jim je zato zmanjkalo nekaj golov. Za dve najboljši ekipi, ki sta se uvrstili v nadaljevanje kvalifikacij so namreč odločali rezultati proti prvo in tretjeuvrščeni ekipi. Nogometašice in vodstvo kluba se tako lahko začnejo pripravljati na obveznosti v obeh domačih tekmovanju, pokalu in prvenstvu, ki se začne 25. avgusta.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …